waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 5 september 2007
Baarn doet extra onderzoek naar vervuiling in beltvijver
BAARN - Baarn laat aanvullend onderzoek doen naar de waterkwaliteit in de beltvijver tussen de Drakenburgerweg en de A1. De resultaten worden nog deze maand verwacht.
lees verder...
 5 september 2007
Waterschap Groot Salland - Toast op succesvolle grondsanering Olst
OLST - Woensdagmiddag 5 september jl. heeft het Waterschap Groot Salland met de bewoners en andere direct betrokkenen het bodemsaneringsproject aan de Aaldert Geertsstraat 2 en 4 in Olst afgerond. Dagelijks bestuurslid Lammert Halfwerk gaf aan dat het waterschap in het beginstadium wat lang had gewacht om de verantwoordelijk voor de sanering op zich te nemen. Hij toonde zich tevreden met het bereikte resultaat.
lees verder...
 28 augustus 2007
Twee Chinese rivieren vervuild ondanks 'schoonmaak
CHINA - De rivieren Huaihe en Liaohe in China zijn ernstig vervuild. Dat blijkt uit een rapport van een milieucommissie van het National People's Congress (NPC) dat afgelopen zondag is gepubliceerd. De afgelopen tien jaar is geprobeerd om beide rivieren schoner te krijgen. Dat blijkt tevergeefs. De watervoorziening van 1,3 miljard mensen, eenzesde van de totale bevolking, loopt nu gevaar
lees verder...
 26 augustus 2007
Ruim 1000 handtekeningen tegen baggerplan
LOOSDRECHT - Dorpsbelangen Loosdrecht (DBL) heeft in drie weken tijd minstens 1022 handtekeningen ingezameld tegen het verdiepenplan van de provincie Noord-Holland.De adhesiebetuigingen worden maandagmiddag in Haarlem overhandigd aan gedeputeerde Albert Moens (GroenLinks). Een duplicaatlijst wordt woensdag aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders van Wijdemeren.
lees verder...
 17 augustus 2007
Nieuwe beek bij Veluwemeer
BIDDINGHUIZEN - Staatsbosbeheer begint snel met aanleg van de Strandgaperbeek. Het gaat om een beek van de Bremerbergweg naar de Kievitslanden, parallel aan het Veluwemeer. Het water in de beek zal kwelwater zijn dat uit de bodem omhoog komt. Ook regenwater voedt de beek die de Ecologische Hoofdstructuur moet versterken in de oostrand van Flevoland.
lees verder...
 14 augustus 2007
Vaten met xtc-afval in sloot gegooid
ETTEN-LEUR/ZEVENBERGEN - De vondst van dertig vaten met gedumpt xtc-afval heeft afgelopen zaterdagmiddag voor behoorlijk wat consternatie gezorgd in natuurgebied De Berk, in de Zwartenbergse polder tussen in Etten-Leur en Zevenbergen.
lees verder...
 13 augustus 2007
Haven Bierkade in Alkmaar nog ver weg
ALKMAAR - De omvorming van de Bierkade tot een 'haven- en flaneergebied' loopt ernstige vertraging op. Het duurt minimaal tot 2009 totdat er weer boten afgemeerd kunnen worden. Reden is de aanwezigheid van een dikke laag zwaar vervuild bagger en het wankele fundament onder de Accijnstoren.
lees verder...
 11 augustus 2007
Latere sanering van Olasfa
OLST - De aanbestedingsprocedure voor de proefsanering op het Olasfaterrein in Olst is drie weken uitgesteld. De aannemers was gevraagd uiterlijk 22 augustus in te schrijven, verklaarde de provincie in de laatste voorlichtingsavond. Ze krijgen nu de tijd tot 12 september. De bedrijven kunnen in de vakantie geen bestek maken.
lees verder...
 11 augustus 2007
Uitstel van sanering Lepelaar wekt wrevel bij milieugroep
MUIDERBERG - Het uitstel van de tweede fase van de sanering van De Lepelaar heeft de boosheid opgewekt van de Milieugroep Muiden-Muiderberg. De provincie Noord-Holland heeft de gemeente Muiden vorige maand meegedeeld dat de onzekerheid over de toekomstige ontwikkeling rond het snelwegknooppunt bij Muiderberg nader onderzoek naar de vervuiling noodzakelijk maakt.
lees verder...
 8 augustus 2007
Schiphol verliest zaak over vuile sloten
AMSTERDAM - Het Hoogheemraadschap van Rijnland mag Schiphol een dwangsom opleggen als de sloten rond de luchthaven verontreinigd blijken te zijn. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Schiphol was naar de raad gestapt uit onvrede over twee dwangsommen van 300.000 euro die het Hoogheemraadschap in februari vorig jaar had opgelegd. De luchthaven heeft beide boetes overigens nooit betaald. Het Hoogheemraadschap probeert via de civiele rechter alsnog de 600.000 euro te krijgen, aldus een woordvoerster. Eind van dit jaar wordt hierin een uitspraak verwacht.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink