waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 24 september 2004
Milieuclubs krijgen stem in projecten Wad
HARLINGEN - De Waddenvereniging en de Friese Milieu Federatie zijn bereid om samen met het bedrijfsleven een toekomstvisie voor de zeehaven van Harlingen op te stellen. Ze proberen zo invloed uit te oefenen op het uitdiepen van twee belangrijke vaargeulen in de Waddenzee.
lees verder...
 24 september 2004
Miljoenen voor vaarweg hart Sneek
SNEEK - De vaarrecreatie in de Sneker binnenstad krijgt een impuls van enkele miljoenen euro's. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) kent 1,1 miljoen aan Kompasgelden toe. Sneek investeert het dubbele in de zogeheten Vaaras, terwijl de provincie 315.000 bijdraagt voor verbeterplannen tot medio 2008. Er komen nieuwe aanlegmogelijkheden voor passanten, een nieuw toiletgebouw voor watersporters op de Pampuskade en een 'panorarium' bij de Waterpoort.
lees verder...
 24 september 2004
Miljoenen voor vaarweg hart Sneek
SNEEK - De vaarrecreatie in de Sneker binnenstad krijgt een impuls van enkele miljoenen euro's. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) kent 1,1 miljoen aan Kompasgelden toe.
lees verder...
 24 september 2004
Nader onderzoek in Deventer naar mogelijke explosieven in eerste havenarm
Op het Deventer bedrijventerrein Bergweide zijn na aanvullend onderzoek in de eerste havenarm 48 metalen objecten gevonden die op aanwezigheid van een bom zouden kunnen duiden. Duikers gaan vanaf een ponton de objecten benaderen. Aannemer Van Oord start 27 september met de werkzaamheden.
lees verder...
 22 september 2004
Wim Drossaert directeur van Syncera Water
Vanaf 1 september 2004 is de divisie water van De Straat Milieuadviseurs verder gegaan onder de nieuwe bedrijfsnaam Syncera Water. De huidige coördinator van baggernet, de heer drs. W.M.E. Drossaert (tot 1 september 2004 werkzaam bij De Straat) is de nieuwe directeur van deze nieuwe organisatie.
lees verder...
 11 september 2004
Vaarroutes naar Lauwersmeer beter bereikbaar
groningen - De provincies Groningen en Friesland werken samen aan het verbeteren van de bereikbaarheid van het Lauwersmeer. Op diverse vaarroutes worden aanpassingen gedaan om deze beter toegankelijk te maken voor grotere schepen.
lees verder...
 9 september 2004
Tien jaar lang baggeroffensief op vaarwegen
GRONINGEN - Waterschap Noorderzijlvest, actief in Groningen en delen van Drenthe en Friesland, kampt nog steeds met een grote achterstand in het onderhoud aan vaarwegen. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2003 van Noorderzijlvest. Bij 78 van de 89 kanalen die het schap beheert, is sprake van achterstallig baggerwerk waardoor waterafvoer, watersport en scheepvaart kunnen worden gehinderd. Het voornemen is nu de achterstand in tien jaar weg te werken.
lees verder...
 17 augustus 2004
Twist rond sliblozing Sepers
HEEREWAARDEN - Het bedrijf Sepers Metaaldraaierij uit Heerewaarden stortte begin vorig jaar ernstig vervuild slib terug in de Maas, maar volgens de directeuren was dat niet in strijd met de vergunning. Wat is immers het verschil tussen slib direct terugspuiten in de Maas, of het eerst drie jaar laten liggen en dan afvoeren? Voor de economische politierechter in Arnhem is het ook helemaal nog niet bewezen dat Sepers in strijd met de wet handelde. De rechter wil dat Rijkswaterstaat zich binnenkort uitlaat over een afgegeven vergunning. Ook moeten oude meetgegevens boven tafel komen.
lees verder...
 6 augustus 2004
Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit bij u in de buurt?

Nederlands water van goede kwaliteit Het openbare water in Nederland is over het algemeen van goede kwaliteit; de afgelopen 5 jaar is de kwaliteit zelfs flink toegenomen. Dit komt onder meer doordat afvalwater tegenwoordig bijna altijd eerst gezuiverd wordt voordat het wordt geloosd. Ook mogen boeren tegenwoordig minder mest uitrijden en zijn de fosfaten uit de wasmiddelen verdwenen. Dit zorgt ervoor dat meer dan 95% van de Nederlandse binnenwateren voldoet aan de Europese normen voor veilig zwemwater.

lees verder...
 5 augustus 2004
Bredere Linge bij Tiel en Echteld voor betere waterafvoer
Waterschap Rivierenland geeft de Linge steeds meer ruimte. Even ten oosten van het Amsterdam-Rijnkanaal krijgen nu twee gedeelten van de zuidoever over iets meer dan een kilometer ruime, flauw aflopende oevers, een minimaal twee meter bredere bodem, plas-draszones en een nevengeul. De vergravingen moeten er voor zorgen dat de Linge meer water kan bevatten en ook beter kan doorvoeren waardoor sterke schommelingen in het waterpeil kunnen worden voorkomen.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink