waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 2 juni 2004
Ruim 991.000 euro voor Masterplan Zoutkamp
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland heeft 991.389,- euro beschikbaar gesteld uit EZ/Kompasmiddelen voor de revitalisering van het dorp Zoutkamp. Er worden verschillende deelprojecten uitgevoerd. Het gaat hierbij om de aanpak van de toeristische infrastructuur, waaronder de haven en de ligplaatsen van de bruine vloot, verbinding tussen de buitendijkse en binnendijkse haven en het dorpscentrum.
lees verder...
 19 april 2004
Vaarwegen voor recreatie krijgen ruim 25 miljoen
Provincies, gemeenten en andere opdrachtgevers stellen samen 24 miljoen euro beschikbaar voor verbetering van recreatieve vaarwegen. De Stichting Recreatietoervaart Nederland geeft zelf 1,5 miljoen euro. Het geld wordt onder meer besteed aan verbetering van vaarwegen, bruggen, sluizen en aquaducten.
lees verder...
 15 april 2004
Miljoenen voor verbetering recreatieve vaarwegen
Er is dit jaar 25,5 miljoen euro beschikbaar voor verbetering van de recreatieve vaarwegen. Dit heeft de Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN) donderdag bekendgemaakt. De stichting stelt zelf 1,5 miljoen euro beschikbaar. De rest komt van provincies, gemeenten en andere opdrachtgevers.
lees verder...
 14 april 2004
Afdekken munitie in Oosterschelde verdient voorkeur
ZIERIKZEE - Gedeputeerde Staten, Nationaal Park Oosterschelde en de gemeente Schouwen-Duiveland dringen er bij staatssecretaris Van der Knaap van Defensie op aan zijn standpunt over het munitiedepot in de Oosterschelde te herzien. In hun optiek zal de monitoring van dit depot veel minder kostbaar en intensief hoeven te zijn als de munitie eerst adequaat wordt afdekt.
lees verder...
 8 april 2004
Baggerberichten op vroege vogels (oud nieuws)

Vroege_volgels.jpgOp 29 februari 2004 is binnen het VARA programma Vroege Vogels aandacht geschonken aan de Nederlandse waterbodemproblematiek. In deze uitzending kwam naast de stichting “Red de Betuwe” ook de heer P. den Besten van het RIZA te Lelystad uitvoerig aan het woord. De uitzending wordt afgesloten met de visie van de heer A. de Roo (Europarlement GroenLinks) op het hergebruik van verontreinigde baggerspecie (bakstenen). De radio-uitzending is voor belangstellenden nog steeds te beluisteren op de site van Vroege vogels.

 7 april 2004
Baggerdepots intensiever gebruikt
Om op korte termijn de berging van baggerspecie te versnellen, is staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen van plan om de stortmogelijkheden in de twee grootste depots te verruimen. Het gaat om IJsseloog in het Ketelmeer en Slufter in het Europoortgebied. Schultz van Haegen kondigde dat vandaag aan tijdens de landelijke bijeenkomst Tienjarenscenario Waterbodems in Rotterdam.
lees verder...
 31 maart 2004
Waterschap Vallei&Eem start laatste werkzaamheden verbetering Renkumse en Heelsumse beken
Waterschap Vallei & Eem start op 5 april met het renoveren en vervangen van de gemetselde duikers, overlaten, bruggetjes en watervalletjes in de Renkumse en Heelsumse Beken. Tevens legt het waterschap twee nieuwe wandelbruggen aan. Het werk kost 50.000 euro en is naar verwachting eind juni klaar. Het is het laatste onderdeel van een groter project waarbij de Renkumse en Heelsumse Beken in de oude staat worden terug gebracht. Het waterschap wil hiermee de natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarde van de beken herstellen.

lees verder...
 17 maart 2004
Simon Bos van Tauw 'ING. VAN HET JAAR 2004’
juryprijs1.jpgOp 12 maart 2004  is ing. Simon Bos, Product Manager Waterbodems en Ecotoxicologie bij Ingenieursbureau Tauw bv, gekozen tot Ing. van het Jaar 2004. De publieksprijs ging naar ing. Paul Visser, Manager Product Development bij pacemakerfabrikant Vitatron. De Ing. van het Jaar verkiezing wordt georganiseerd door de Nederlandse Ingenieursvereniging NIRIA.
lees verder...
 12 maart 2004
Bedrijven Twentekanaal stellen provincie aansprakelijk
ENSCHEDE (ANP) - Vijf bedrijven langs het Twentekanaal en twee  scheepseigenaren stellen ook de provincie Overijssel aansprakelijk voor de geleden schade als gevolg van de vervuiling van het kanaal. Dat heeft een woordvoerder van Sesam, een van de gedupeerde  bedrijven, donderdag gezegd.
lees verder...
 23 februari 2004
Waterschap versterkt kade langs Laak
Waterschap Vallei & Eem versterkt deze week de kade langs de Laak bij Nijkerk over een lengte van 120 meter. Aan de binnenkant van de kade is het talud op 5 plaatsen ingezakt en zijn scheuren ontstaan. Dat bleek vorige week tijdens een inspectie van de kade door medewerkers van het waterschap. De schade is waarschijnlijk veroorzaakt door de sterk wisselende waterstanden, de grote hoeveelheid neerslag in het weekend van 7 en 8 februari en het steile talud tussen de kade en de sloot, die net naast de dijk ligt.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink