waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 27 oktober 2003
"Beatrix- kanaal niet verbeteren"
EINDHOVEN - Verbetering van het Beatrixkanaal in Eindhoven voor extra scheepvaart is geldverspilling. Dat stelt directeur B. Hilberts van het Multimodaal Coördinatie en Adviescentrum (MCA), dat zich sterk maakt voor vervoer over spoor en water.
lees verder...
 9 oktober 2003
Herstel vaarverbinding Erica – Ter Apel
De stuurgroep Agenda voor de Veenkoloniën heeft haar voorkeur uitgespro­ken: voor het herstel van de vaarverbinding Erica – Ter Apel kiest zij het Oranjedorptracé. Op basis van de tracéstudie, die in opdracht van de stuur­groep is uitgevoerd, kon worden gekozen uit twee tracés; het Oranjedorp- en het Zwartemeertracé. Met het herstel van de vaarverbinding Erica – Ter Apel wordt een belangrijke ontbrekende schakel in het recreatietoervaartnet gerea­liseerd. Hierdoor ontstaat tevens een structurele toename in de werkgelegen­heid binnen de regio met naar verwachting circa 250 arbeids­plaatsen.
lees verder...
 6 oktober 2003
Hengelo dreigt Rijkswaterstaat met schadeclaim
HENGELO (ANP) - De gemeente Hengelo dreigt Rijkswaterstaat met een schadeclaim als de waterbeheerder het Twentekanaal tussen Delden (sluis Wiene) en Hengelo afsluit. Rijkswaterstaat is van plan dit gedeelte hermetisch af te sluiten als het water in het Twentekanaal tussen Hengelo en Enschede blijft stijgen.
lees verder...
 26 september 2003
Onderzoek naar stroming, slib, vis en filters
WINTERSWIJK - De doorstroming van het water, de bodem, de visstand en filters: het onderzoek naar het ondoorzichtige water van het strandbad in Winterswijk wordt op deze vier onderdelen geconcentreerd. "En we willen weten hoe de hydrologische situatie precies is.".
lees verder...
 26 september 2003
Twentekanaal nog wekenlang afgesloten
ENSCHEDE - Het Twentekanaal blijft zeker nog zes tot acht weken afgesloten voor de scheepvaart. Dat heeft Rijkswaterstaat donderdag bekendgemaakt. Sinds 22 augustus is de sluis bij Hengelo gesloten.
lees verder...
 25 september 2003
‘Honderd man moet schepen uit Twentekanaal trekken’
ENSCHEDE - Een staaltje van oerkracht om twee binnenvaartschepen en drie sleepboten zonder motor uit het vervuilde deel van het Twentekanaal te slepen. Belangenvereniging Koninklijke Schuttevaer voor de binnenvaart heeft minister Peijs van Verkeer en Waterstaat verzocht honderd sterke mannen in te zetten voor deze klus. De vijf vaartuigen liggen al een maand voor anker voor de sluis bij Hengelo, omdat het Twentekanaal tussen Enschede en Hengelo zwaar is vergiftigd door de brand bij bandenfabrikant Vredestein.
lees verder...
 24 september 2003
Uitstel baggerwerk irriteert Gent
GENT - Het stadsbestuur en het havenbedrijf van Gent hebben verontrust gereageerd op het besluit van het ministerie van Verkeer en Waterstaat om pas in de periode 2007-2010 geld beschikbaar te stellen voor baggerwerken op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Op verzoek van havenschepen D. Termont heeft havenkapitein D. Vernaeve direct contact gezocht met Rijkswaterstaat Zeeland, de beheerder van de sluizen en het kanaal.
lees verder...
 24 september 2003
‘Gebruik innovatieve kennis baggersector’
“De discontinuïteit is zorgelijk. IJburg wordt getemporiseerd, de tweede fase van de sanering van het Ketelmeer gaat voorlopig niet door, de grondwerken voor Betuwelijn en HSL-Zuid zijn bijna af. Wat ervoor terugkomt is voornamelijk onderhoudswerk”, somt Chris van Oord, adjunct-directeur van Ballast Ham Nederland op.
lees verder...
 18 september 2003
Baggerbedrijven Van Oord en BHD op weg naar fusie
BUNNIK - Koninklijke BAM is met baggerbedrijf Van Oord ACZ in gesprek over een fusie van zijn baggerpoot Ballast Ham Dredging (BHD) met het bedrijf uit Gorinchem. Beide bedrijven hebben donderdag bevestigd dat zij praten over een fusie.
lees verder...
 11 september 2003
Breda en Den Bosch krijgen subsidie voor water in stad
BREDA (ANP) - Breda en Den Bosch gaan met vier andere Europese plaatsen samenwerken bij het terugbrengen van water in hun historische binnensteden. Dat heeft de gemeente Breda bekendgemaakt. Het gaat verder om Gent en Mechelen (Belgie), Chester (Verenigd Koninkrijk) en Limerick (Ierland). De Europese Commissie heeft de zes steden ruim 5 miljoen euro toegezegd. Breda zal het project leiden.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink