waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 24 januari 2003
Asbestvondst op drie plaatsen oude rijkswerf
MEDEMBLIK-Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft een voorlopig vaarverbod ingesteld bij de Overleekersluis in Medemblik. Dit is een gevolg van vervuiling van het water die is ontstaan door de brand bij Medemblikker Yacht Service dinsdagavond.
lees verder...
 23 januari 2003
Baakman eist bestuursdwang
HAAKSBERGEN - Juridisch adviseur P. Baakman heeft de gemeenteraad opgedragen het college te dwingen zichzelf een voorwaarschuwing voor het toepassen van bestuursdwang te sturen. Als dat niet op uitermate korte termijn gebeurt, wordt aangifte bij de politie gedaan.
lees verder...
 23 januari 2003
Haven van Urk vak voor vak gesaneerd
De vorstperiode gooide even roet in het eten, maar op dit moment is de Combinatie Ketelmeer weer volop bezig met de sanering van de haven van Urk. Twee units zijn ingezet voor de verwerking van in totaal 75.000 kubieke meter slib. Maar voordat de grijpers het slib kunnen wegnemen, graast de aannemerscombinatie eerst met een grote eg alle oude fietsen, winkelwagentjes en ander vuil van de bodem.
lees verder...
 21 januari 2003
Uitlevering nieuwe release iBever/Towabo in februari
Naar verwachting zal medio februari de langverwachte nieuwe versie van het progamma iBever/Towabo verschijnen. Towabo is hét toetsingsprogramma voor waterbodems.
lees verder...
 20 januari 2003
AKWA rapport: Naar een coherente aanpak van waterbodems
Dit AKWA-rapport beoogt duidelijkheid te scheppen over de actuele praktijk, knelpunten, nieuwe en gewenste ontwikkelingen van het omgaan met en beoordelen van verontreinigde waterbodems.
lees verder...
 20 januari 2003
Voorlichting over zandwinning/baggerberging Bosscherwaarden
VUCHT - Op woensdag 29 januari is er in zalencentrum De Gouden Leeuw in Wijk bij Duurstede een voorlichtingsavond over het voorgenomen zandwinnings- en baggerspeciebergingsproject in de Bosscherwaarden. De initiatiefnemer van dit project, De Ingensche Waarden B.V., zal het hoe en waarom van het plan toelichten.
Tot 8 februari is er tijd om te reageren op de startnotitie die vanaf 13 januari ter inzage ligt.
lees verder...
 16 januari 2003
Kritiek op dubbele pet van Goese wethouder
GOES - De fractie van de SGP/ChristenUnie in de gemeenteraad van Goes vindt dat wethouder S. van 't Westeinde één van haar twee petten moet afzetten. Van 't Westeinde is parttime wethouder in Goes, vier dagen per week, en ook lid van het dagelijks bestuur van waterschap Zeeuwse Eilanden. Zij heeft de combinatie van die twee functies bij haar aantreden, in april vorig jaar, bedongen.
lees verder...
 14 januari 2003
Gevolgen brand voor iBever
De beheersorganisatie iBever is door de brand behoorlijk geraakt. Ironisch genoeg was vrijwel alles voor het uitbrengen van de nieuwe versie 3.0 van iBever gereed; de software is af; de handleidingen zijn nagenoeg gereed en aan de laatste aanpassingen van de normen-databases werd gewerkt.
lees verder...
 13 januari 2003
Grote brand treft Smedinghuis (RDIJ, RIZA)
In de ochtend van 12 januari 2003 heeft een grote brand gewoed in het Smedinghuis. In dit gebouw zijn de hoofdvestiging van de Regionale Directie IJsselmeergebied (RDIJ) en het Rijksinstituut voor Integraal Zoetwaterbeheer en Afvalwaterbehandeling (RIZA) ondergebracht. Ook het Infocentrum Binnenwater - bekend van de waterstanden, ijsberichten en calamiteiten - is er gevestigd. Het gehele complex is voorlopig buiten gebruik. De dienstverlening gaat echter gewoon door.
lees verder...
 3 januari 2003
Terug naar de Zuiderzee
Een spannend getijdenwad bij Workum met zuiderzeekrab en brakwatermossel. Het creëren van een brak milieu rond de Afsluitdijk (" weg met de dijk!). Zomaar een greep uit enkele ideeën die recentelijk de revue passeerden op een bijeenkomst van de Vereniging voor waterstaat en landinrichting over het IJsselmeer. Ideeën die volgens de betrokkenen Krijn Jan Provoost, Jelke Jan de With en Lenny Vulperhorst behoorlijk haaks staan op de rijksnota " De Koers Verlegd. Integrale Visie IJsselmeergebied 2030.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink