waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 28 november 2002
Schuitvaartgracht doorgespoeld
VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen begint volgende week met het doorspoelen van het water van de Schuitvaartgracht. Daarmee hoopt de gemeente dat de oorzaak van de stankoverlast wordt weggenomen, die een aanzienlijk deel van Vlissingen treft. Bij droog weer en veel wind hebben bewoners vanaf het nieuwbouwcomplex d'Orangerie tot aan de President Rooseveltlaan last van een 'rotte-eierenlucht'.
lees verder...
 26 november 2002
Uiterwaarden: badkuip vol hazen en konijnen
MAAS EN WAAL - Als de uiterwaarden van Maas en Waal bij hoog water vol lopen, genieten voorbijgangers van het adembenemende uitzicht. Maar datzelfde water zorgt ervoor dat het beestenspul op de oevers in de val raakt en soms zelfs jammerlijk verzuipt.
lees verder...
 23 november 2002
BelgiŽ helpt met reinigen van Kempen
ACHEL - De enorme vervuiling van de Belgische en Nederlandse Kempen met cadmium en zink, wordt voortaan gezamenlijk door beide landen aangepakt. De Vlaamse minister Dua (Landbouw en Leefmilieu) en demissionair staatssecretaris Van Geel (VROM) tekenden daartoe gistermiddag in de Achelse Kluis, een klooster pal op de Belgisch-Nederlandse grens onder Valkenswaard, een intentieverklaring.
lees verder...
 20 november 2002
Waterbodem.nl: een bijna onmisbare kennisbron.
In het novembernummer van Land+Water, het vakblad voor civiel- en milieutechnici, is een review geschreven over Waterbodem.nl. Men vindt de site inhoudelijk goed en zeer overzichtelijk met duidelijke zoekstructuur en navigatie (een prachtig compliment voor ons en website-bouwer eGate). De site is voorzien van een flexibele onderhoudsmodule zodat we de site eenvoudig kunnen bijwerken en actueel houden. Hierdoor kunnen we ons volledig op de inhoud van de site richten. "Je krijgt snel een compleet beeld van de gebeurtenissen, ontwikkelingen en publicaties.", aldus Land+Water.
lees verder...
 19 november 2002
Visstand in weteringen kan beter
RAALTE/ZWOLLE - De visstand in de Sallandse weteringen kan worden verbeterd. Dat blijkt uit een rapport van de Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij (OVB).
lees verder...
 14 november 2002
Slibschandaal Rijkelse Bemden loopt af met politieke sisser.
Wat in Limburg tot een enorme politieke commotie leidde, ontrolde zich in Den Haag als een oppervlakkig debatje: de illegale stort van 200.000 ton verontreinigde baggerspecie, afkomstig uit de Maas, in de Limburgse plas de Rijkelse Bemden.
lees verder...
 13 november 2002
Maas als drijvende stortplaats
GENNEP - Limburgse watersportbedrijven langs de Maas klagen steen en been over de groeiende berg zwerfafval in de rivier.
lees verder...
 12 november 2002
Waterschap begint met najaarsschouw
MEPPEL/STEENWIJK - Waterschap Reest en Wieden begint vandaag in het waterschapsgebied met de najaarsschouw. Dit betekent dat het bestuur, samen met vele medewerkers, nagaat of de schouwsloten, duikers, dammen en taluds in goede staat zijn.
lees verder...
 4 november 2002
Jaarlijkse schouw bij sloot nodig
VEENENDAAL - De jaarlijkse schouw van sloten en watergangen in de Vallei is pure noodzaak. Bij iedere controle stuit Waterschap Vallei & Eem op onvolkomenheden, terwijl een goede waterafvoer in de natte Vallei essentieel is.
lees verder...
 4 november 2002
Prospect 2.0 gekoppeld met Towabo
Er is een nieuwe versie van waterbodem/baggerspecie-programma Prospect 2.0 beschikbaar. Dit programma is een vernieuwde versie van het rekenmodel, gebuikt voor het Tienjarenscenario waterbodems. Het bestaat bestaat uit een vernieuwde versie van de wabo-invoermodule en het TJS-rekenmodel.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink