waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 18 september 2002
Hoge kosten voor afvoer vervuilde bagger
Oud-Beijerland - De afvoer van met asbest vervuilde bagger, die nu nog ligt opgeslagen op een terrein in Poortwijk, stelt de gemeente Oud-Beijerland voor een onverwacht hoge kostenpost van 450.000 euro. De zware vervuiling kwam onlangs aan het licht bij het vaststellen van de vervuilingsgraad. Aangezien de grond met asbest is vervuild, moet deze door een gespecialiseerd bedrijf worden afgevoerd. Dat verklaart, volgens wethouder A. Admiraal, de hoge kosten.
lees verder...
 18 september 2002
Meer water open voor kleine boten
LEEUWARDEN Het provinciebestuur wil eraan meewerken dat onder meer het Elfstedenparcours door de kleistreek en het Polderhoofdkanaal langs Nij Beets geschikt worden voor motorboten.
lees verder...
 14 september 2002
Verrassende plotwendingen rond bagger HBG niet van de lucht
Ballast Nedam verkoopt zijn baggerbelang aan HBG, dat volgende maand in handen komt van BAM NBM. Om de aankoop van HBG te financieren verkoopt BAM NBM de baggeractiviteiten weer door aan Boskalis. Iedereen blij: Ballast en BAM hebben geen financiële zorgen meer en Boskalis heeft wat het jaren geleden al wilde, de bagger van HBG. Alleen C.J.Reigersman blijft met een kater achter. De HBG-topman ziet zijn grootste nachtmerrie werkelijkheid worden: opsplitsing van HBG.
lees verder...
 13 september 2002
'Iedereen verklaarde mijn vader voor gek'
'Hele interessante verontreinigingen, zoals radioactieve grond', heeft het bodemsaneringsbedrijf Mosmans internationaal mogen onderzoeken. Toch keerde het familiebedrijf terug naar Oss. Vandaag viert Mosmans het 25-jarig jubileum.
lees verder...
 13 september 2002
Ballast verzilvert baggerbelang
AMSTERDAM - Ballast Nedam stapt noodgedwongen uit de bagger. Het in financiële problemen verkerende bouwbedrijf doet voor 210 miljoen euro afstand van zijn belang van eenderde in baggerbedrijf Ballast Ham Dredging (BHD). Het kan zijn aandeel volgens een afspraak aan mede-eigenaar HBG verkopen. De noodlijdende bouwonderneming uit Nieuwegein kan daarmee volgende maand een lening van 54 miljoen aan zijn obligatiehouders aflossen.
lees verder...
 10 september 2002
iBever Infodag - nadere informatie en aanmelden
De landelijke iBever Infodag wordt dit jaar georganiseerd op 21 november aanstaande. Op deze infodag zullen de laatste ontwikkelingen rond iBever worden toegelicht en de (nieuwe) functionaliteit daarvan zal worden besproken en gedemonstreerd. Tijdens deze dag wordt ook de vernieuwde Towabo (inclusief somparameters!) gepresenteerd.
lees verder...
 7 september 2002
Bagger, dat kan niet goed zijn
AMSTERDAM - Bagger kampt met een imagoprobleem. Dat concludeert de Milieudienst Amsterdam na de hevige protesten tegen een slibdepot op de Bijlmerweide en een stortplaats in de Nieuwe Meer. Dat moet snel verbeteren, vindt de dienst, anders kan de stad binnenkort het grachtenslib nergens meer kwijt.
lees verder...
 6 september 2002
Waterschap en omwonenden binden strijd aan tegen kroos
DOESBURG - De dikke laag met kroos op de vijvers en grachten van Doesburg zorgt voor grote irritaties. Waterschap Rijn en IJssel, de gemeente Doesburg, wijkraden en hengelsportverenigingen slaan de handen ineen om te kijken of ze een einde kunnen maken aan de jaarlijks terugkerende groene brij op de waterpartijen in de stad.
lees verder...
 3 september 2002
Acht overheden gaan Hollandse IJssel aanpakken
Woensdag 4 september zetten in Montfoort acht bestuurders hun handtekening onder het startconvenant "Hollandse IJssel, meer dan water". De gemeenten IJsselstein, Montfoort, Oudewater en Vlist, de provincies Utrecht en Zuid-Holland, Rijkswaterstaat - directie Utrecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaan intensief samenwerken om de Hollandse IJssel en haar uiterwaarden schoon en veilig maken, zodat natuur, recreatie, wonen en werken een nieuwe impuls krijgen. Ook presenteren zij die ochtend het nieuwe beeldmerk van het project "Hollandse IJssel, meer dan water".
lees verder...
 3 september 2002
Gedeputeerde Wildekamp start 3 september sanering Amstel bij Uithoorn
Gedeputeerde Ada Wildekamp schept dinsdag 3 september om 18.00 uur de eerste hap vervuilde bagger uit de Amstel bij Uithoorn. Hiermee start een grote sanering waarbij de komende twee jaar bijna 5 km verontreinigde Amstelbodem grondig wordt schoongemaakt. Het gaat totaal om circa 320.000 m3 ernstig vervuild slib waarvan tenminste 50% uiteindelijk wordt herverwerkt tot bouwstof. Dit is een unicum voor Nederland qua schaalgrootte en omvang.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink