waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 31 mei 2002
Kreek krijgt natuurlijke oever
WESTKAPELLE - De Westkappelse kreek, ten oosten en zuiden van de Grindweg, wordt aangepakt. De vergunning is binnen en over twee maanden begint het Waterschap Zeeuwse Eilanden met het aanleggen van natuurvriendelijke oevers aan de zuidkant en met het baggeren in het oostelijk gedeelte van de kreek. Eind dit jaar moeten de werkzaamheden klaar zijn.
lees verder...
 28 mei 2002
Borculo laat slib uit schutsluis verwijderen
De restauratie van de schutsluis begint pas na de bouwvakvakantie, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Deze week wordt er vijftig kubieke meter slib verwijderd.
lees verder...
 28 mei 2002
Verlenging subsidieregeling baggerplannen
Vanmiddag heeft de redactie van baggerplan.nl via betrouwbare bronnen te horen gekregen dat de subsidietermijn voor de stedelijke baggerplannen met 2 jaar verlengd wordt. Dat wil zeggen dat stedelijke baggerplannen tot 1 september 2004 kunnen worden ingediend.
lees verder...
 25 mei 2002
Klachten over afgifte vergunning slibdepot
DEN HAAG/POELDIJK - "Wij zijn ouderwetse putjesscheppers", bevestigde de directeur, die met zijn 'vandervalk + degroot BV' een slibdepot wil opbouwen aan de Nieuweweg in Poeldijk. De naburige tuinder vindt dat helemaal geen prettig vooruitzicht en vocht vrijdag bij de Raad van State de zogenoemde lozingsvergunning aan. De vergunning is afgegeven door het Hoogheemraadschap van Delfland.
lees verder...
 21 mei 2002
Fractie GB/WP wil aanpak stankoverlast
BERGEN OP ZOOM - De gemeente moet snel iets doen aan de stankoverlast die regelmatig de kop opsteekt rondom de oude binnenhaven. Dat vindt de fractie van GB/WP. Het afromen van de bovenste laag van het water in de haven is volstrekt onvoldoende.
lees verder...
 15 mei 2002
Groenlose sportvissers maken jubileumboek over historie gracht
GROENLO - Tijdens de grote economische crisis in de jaren dertig hebben heel wat Grollenaren meegeholpen om de gracht leeg te scheppen. Ze staken de handen uit de mouwen vanwege een werkverschaffingsproject. Voor een week sloven kregen de arbeiders een tientje.
lees verder...
 14 mei 2002
Asbestvondst op drie plaatsen oude rijkswerf
DEN HELDER-Grondwerkers hebben op drie plaatsen op de Oude Rijkswerf Willemsoord asbest gevonden. Het gaat om de afgegraven kade langs de Koopvaardersbinnenhaven, om slib uit de drijvende dokdeur van dok 2 en om baggerspecie uit de binnenhaven en het werfkanaal.
lees verder...
 13 mei 2002
Helmond wil studie vuile riviertjes
HELMOND - De gemeente Helmond gaat in samenwerking met waterschap De Aa een baggerplan opstellen. Het gaat om een inventarisatie van alle wateren in Helmond. Ook moet blijken welke riviertjes vervuild zijn. De gemeente onderhoudt momenteel iets meer dan de helft van alle rivierlopen.
lees verder...
 3 mei 2002
Baarzandse Kreek bijna gereed
SCHOONDIJKE - Het herinrichtingsproject van de Baarzandse Kreek bij Schoondijke is zo goed als afgerond. Komende najaar worden de gronddepots opgeruimd. De grond uit de bassins wordt verspreid over de weilanden en tegen volgend voorjaar kan er vervolgens weer vee op.
lees verder...
 26 april 2002
Afstudeerprijs voor onderzoek naar ondiepte in Waal bij Tiel
De ondiepte in de Waal bij Tiel die T. van de Poll en J. Beumer onderzochten, vormt een van de knelpunten voor de scheepvaart waar Rijkswaterstaat iets aan wil doen in haar Waalprogramma. “De rivier moet in verband met internationale regelgeving voor de scheepvaart 20 meter worden verbreed en 30 centimeter worden uitgediept”, licht Beumer toe. Hij zegt uit dat hun onderzoek geen oplossing bevat, maar ingaat op de oorzaken van de ondiepte bij Tiel. “We hebben ons daarbij voornamelijk gericht op maatgevende morfologische processen.” De twee Civiele Techniekstudenten waren vier maanden met de afstudeeropdracht bezig.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink