waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 8 april 2002
Baggerplan wateren in Raalte
RAALTE - De wateren in de gemeente Raalte worden uitgebaggerd. Momenteel wordt onderzocht hoe het achterstallig onderhoud kan worden weggewerkt.
lees verder...
 8 april 2002
VVD‘er Pont blij met opstellen baggerplan
RAALTE - Piet Pont, raadslid voor de VVD, toont zich gelukkig met het opstellen van een baggerplan. Hij vroeg het college van B en W enkele malen om de vervuiling en slibvorming in met name de Drostenkampvijvers tegen te gaan. "Het zou goed zijn als dat plan er komt en wordt uitgevoerd. Maar als dat plan klaar is, dan is er nog niet gebaggerd en ben je het slib nog niet kwijt" " , aldus de liberaal.
lees verder...
 5 april 2002
Proces-verbaal voor baggerspuiters
ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft proces-verbaal wegens vernieling opgemaakt tegen Milieudefensie. Leden van de milieuorganisatie spoten donderdag het hoofdkantoor van baggerbedrijf IHC Caland in Schiedam onder met zo'n 6000 liter bagger.
lees verder...
 5 april 2002
Tweede Kamer buigt zich over Maasvlakte
Het is niet te verwachten dat de gefaseerde aanleg van de Tweede Maasvlakte nog voor veel vuurwerk in de Tweede Kamer zal zorgen. Het punt om de aanleg terug te draaien, is praktisch allang gepasseerd. Vorige maand zijn de contracten voor de financiering al gesloten, maar het parlement kan natuurlijk met amendementen en moties wel sleutelen aan het Project Mainport Rotterdam.
lees verder...
 5 april 2002
Verzet Dreumelse Waard gestaakt
DREUMEL - De gemeente West Maas en Waal zal zich niet langer verzetten tegen de voortgang van de ontzandingen in de Dreumelse uiterwaarden. De lopende bodemprocedure bij de Raad van State in Den Haag wordt afgebroken, zo hebben burgemeester en wethouders besloten. En dat betekent dat ontzander Delgromij nog tot 1 september van dit jaar de tijd krijgt om z'n werkzaamheden af te ronden.
lees verder...
 29 maart 2002
Nieuwe laarzen: Ventielen voorkomen vacuümfixatie
Zelfs als je niet in de bouw zou werken, dan kende je toch het verschijnsel: drassige grond die zich vastzuigt aan je schoenen of laarzen. Echt een onderwerp voor eind maart. Aan het slurpende geluid tijdens het lopen kun je horen dat het probleem iets te maken heeft met luchttoetreding.
lees verder...
 12 maart 2002
Nieuwe Meer kan nog meer viezigheid niet aan
AMSTERDAM - Het Nieuwe Meer is al vervuild genoeg en moet met rust worden gelaten. Dat vinden omwonenden en milieu-organsaties. Maar de gemeente ziet in dit recreatiegebied juist de kans van het matig vervuilde grachtenslib af te komen. Een vergunning voor de stort van minimaal twintigduizend kubieke meter bagger per jaar is al in de maak bij het Hoogheemraadschap Rijnland.
lees verder...
 28 februari 2002
Pluim bij singels en grachten
ZUTPHEN - De taakgroep Singels en Grachten heeft gisteravond bij de presentatie van van de visie op singels en grachten unaniem lof toegezwaaid gekregen voor de inzet en voor de inhoud van de visie.
lees verder...
 27 februari 2002
Nieuwe release WDB (Waterbodem Dwarsprofielen Beheer)
Er is een nieuwe versie beschikbaar van het programma WDB (Waterbodem Dwarsprofielen Beheer) van de firma Logos. Met behulp van dit programma kunnen snel en foutloos profielen en leggers worden ingevoerd, hoeveelheden worden berekend en profielen zichtbaar gemaakt door een enkele muisklik.
lees verder...
 21 februari 2002
Baggerslib kost vele miljoenen
DEN HAAG - Gemeenten moeten de komende jaren zeker driemaal zo veel uittrekken voor het uitbaggeren en saneren van havens, sloten, kanalen en plassen. Doen ze dat niet dan blijft (vervuild) bagger zich ophopen op de waterbodems.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink