waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 24 november 2001
Merenproject belooft winst
Leeuwarden – Zonder nieuwe investeringen in het Friese merengebied, zullen de inkomsten uit watersport in Fryslân de komende jaren met zo’n 10 procent afnemen. Wordt er wél op grote schaal geïnvesteerd, dan is er nog een groei van 5 procent te verwachten. Het verschil tussen die twee scenario’s bedraagt 30 ŕ 35 miljoen gulden per jaar.
lees verder...
 23 november 2001
Watermanifestatie ‘Nederland leeft met water’
Staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag tijdens de watermanifestatie " Nederland leeft met water" in de Grote Kerk in Naarden de prijswinnaars bekend gemaakt van de prijsvraag " Waterlandschap van de toekomst’. De jury die de inzendingen heeft beoordeeld, stond onder leiding van Pieter Winsemius. De jury was verrast door de grote verbeeldingskracht, deskundigheid en originaliteit van de inzendingen. Jurylid Henk Hofland is van mening dat " een nieuw ruimtelijk denken is opgestaan, dat de onverschilligheid van de afgelopen jaren ver achter zich laat’. Opvallend is verder dat in veel ontwerpen ook geheel nieuwe technieken zijn aangedragen.
lees verder...
 21 november 2001
Tanker lekt salpeterzuur in de Rijn
KREFELD - Op de Rijn bij het Duitse Krefeld is woensdag de Nederlandse tanker 'Stolt Rotterdam', geladen met salpeterzuur, lekgeslagen. Ongeveer 100.000 liter van het zuur is daarbij in het water terechtgekomen, zo deelden het bedrijf en de reddingsdiensten mee.
lees verder...
 21 november 2001
Veel stankklachten door gasolievlek op Oude Maas
DORDRECHT - Door een grote gasolievlek op de Oude Maas bij Dordrecht regent het sinds dinsdagmorgen stankklachten bij de Milieudienst Zuid-Holland Zuid. Via de 24-uursklachtenlijn zijn volgens de dienst enkele tientallen meldingen binnengekomen, het merendeel uit Papendrecht en Dordrecht.
lees verder...
 16 november 2001
Fusie baggerdochters HBG en Ballast rond
Een week nadat de Ondernemingskamer het verbod op de fusie tussen HAM en Ballast Nedam baggeren had opgeheven, hebben HBG-topman C.J. Reigersman en Ballast-bestuursvoorzitter R. Kottman de laatste handtekeningen gezet.
lees verder...
 15 november 2001
Nieuwe waterkering bij Kampen beschadigd
KAMPEN (ANP) - De nieuwe waterkering tussen het Ketelmeer en het Zwarte Meer bij Kampen is beschadigd. Dat is vastgesteld bij een eerste test van een van de rubberen doeken van de zogenoemde balgstuw. Dat hebben waterschap Groot Salland en bouwbedrijf HBG woensdagochtend bekendgemaakt.
lees verder...
 14 november 2001
Tachtig miljoen voor nieuwe jachthaven Scheveningen
SCHEVENINGEN (ANP) - De haven van Scheveningen gaat de komende jaren voor 80 miljoen gulden op de schop. Het plan omvat onder meer een moderne jachtwerf, meer dan vijfhonderd aanlegplaatsen voor schepen, een zeezeilcentrum, een appartementenhotel en een grote ondergrondse parkeergarage.
lees verder...
 14 november 2001
Vragen Akkoord '94 over zandwinning bij Afferden en Deest
DRUTEN - De raadsfractie van Akkoord '94 heeft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Druten vragen gesteld over eventuele zandwinningsprojecten bij Afferden en Deest.
lees verder...
 8 november 2001
Friesland: Waterbodemonderzoek Heeresloot afgerond
Het recentlijk afgeronde waterbodemonderzoek van Heeresloot heeft de mogelijke bronnen van verontreiniging geïnventariseerd. Daarnaast is onderzocht of er door de aanwezige verontreiniging sprake kan zijn van risico’s voor de mens of het milieu. Ook is berekend welke kwaliteit slib er zich in de Heeresloot zal vormen in de jaren na de uitvoering van de waterbodemsanering.
lees verder...
 8 november 2001
Vuil slib verwijderd uit Valleikanaal
WOUDENBERG/LEUSDEN – Het Valleikanaal tussen Woudenberg en Veenendaal moet worden ontdaan van een laag licht tot sterk verontreinigd slib. Er wordt een baggerlaag van tachtig tot honderd centimeter weggehaald.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink