waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 19 oktober 2001
Overijssel baggert zeven miljoen kuub giftig slib
ZWOLLE - Bij noodzakelijke baggerwerkzaamheden in Overijssel komt de komende tien jaar zeker zeven miljoen kubieke meter licht tot zwaar verontreinigd slib vrij. Dat blijkt uit een inventarisatie van de provincie.
lees verder...
 19 oktober 2001
TOWABO toetsing gaat soms fout bij het toetsen van DDT
Het nieuwe programma voor het toetsen van waterbodems, TOWABO, geeft soms een verkeerde beoordeling van DDT. Afhankelijk van de detectielimiet kan hierbij een beoordeling klasse 2/3 tot stand komen (terwijl alle metingen beneden de detectielimiet liggen).
lees verder...
 12 oktober 2001
Bommen of granaten, Tiel wil grachten nu saneren
Tiel wil eindelijk wel eens de stadsgrachten schoonmaken. Een gecompliceerde klus want op de bodem liggen gevaarlijke oorlogsresten.
lees verder...
 12 oktober 2001
Oplossing voor slib in depot Rogat
MEPPEL - Politiek Meppel wil eerst meer financiële details rond het " baggerplan" op tafel zien, vóórdat vanaf 2003 jaarlijks vijf ton wordt uitgetrokken om alle wateren binnen de gemeente stapje voor stapje baggervrij te maken.
lees verder...
 12 oktober 2001
Stranden bij randmeren vies en vuil
DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - Het wordt hoog tijd dat de openbare stranden langs de randmeren - zeker aan de Flevolandse kant - een fikse opknapbeurt ondergaan. Recreatieve bezoekers klagen steen en been over de openbare voorzieningen en het verworden van het naturistenstrand aan het Veluwemeer tot homo-ontmoetingsplaats.
lees verder...
 11 oktober 2001
Roermond mag in winterbed Maas bouwen
ROERMOND (ANP) - Roermond mag zo’n 860 woningen gaan bouwen in het winterbed van de Maas bij het buurtschap Ool. De Raad van State heeft een eerder verbod voor de bouw van dit project, Oolderveste genaamd, door de rechtbank in Roermond woensdag naar de prullenmand verwezen.
De gemeente Roermond zit dringend verlegen om het project, omdat er een groot tekort aan nieuwbouwwoningen is. Bewoners van het kerkdorp Herten bij Roermond hebben zich uit angst voor opstuwing van het Maaswater en overstromingen in hun dorp altijd verzet tegen de aanleg van een terp in het winterbed.
lees verder...
 9 oktober 2001
Creatief boren door grindlaag
“Dat klinkt als iets onmogelijks”, beamen K. Adelaar en A. Valkenburg, bedrijfsleider en hoofduitvoerder van HBG Civiel Leidingen. “Horizontaal gestuurd boren door een grindpakket van 25 meter kan niet, maar door een combinatie van technieken is het toch gelukt.” Opdrachtgever WML zocht aanvankelijk een oplossing voor de Maaskruising van de nieuwe leiding in de sleepzinkertechniek. Door aanwezigheid van verontreinigd slib in de Maas bleek die techniek te duur.
lees verder...
 4 oktober 2001
Raadselachtige vissterfte in Zuilen
UTRECHT – In de vijver aan het Nifterlakeplantsoen in de Utrechtse wijk Zuilen zijn deze week honderden dode vissen in het water gevonden. De oorzaak van de vissterfte is voor beheerder van het water hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden nog niet duidelijk.
lees verder...
 3 oktober 2001
Baggerprotest tegen giftige scheepsverf
VLISSINGEN-OOST - Zestien actievoerders van Greenpeace zijn gistermiddag gearresteerd omdat zij illegaal slib hadden gestort op het bedrijfsterrein van Atofina in Vlissingen-Oost. Greenpeace bracht de met tributyltin (TBT) vervuilde bagger 'terug naar de bron'. Atofina verwerkt deze giftige stof in een halffabrikaat voor scheepsverven.
lees verder...
 1 oktober 2001
Delfland draagt laboratoriumactiviteiten over aan zuiveringsschap
Alle laboratoriumactiviteiten van het Hoogheemraadschap van Delfland worden overgedragen naar het afvalzuiveringsinstallatie Rotterdam-Dokhaven. De analyses die Delfland voorheen zelf uitvoerde, zijn gelijk aan de analyses die het Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden verricht. Zowel uit efficiencyoverwegingen als uit het oogpunt van kosten is samenwerking een logische stap. Het Zuiveringsschap heeft alle voorzieningen en hulpmiddelen in huis om alle werkzaamheden op het terrein van het analyseren van laboratoriummonsters voor Delfland uit te voeren.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink