waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 28 september 2001
Schoonmaak van zandvanger in Voorste Stroom
OISTERWIJK - Waterschap De Dommel laat binnenkort de zandvanger in de Voorste Stroom bij Oisterwijk schoonmaken. De zand- en slibvanger ter hoogte van sportpark D'n Donk zit zo goed als vol. Dit is ook te zien aan een soort eilandje dat in het riviertje is ontstaan.
lees verder...
 27 september 2001
Vervuiling van Kempen aangepakt
DEN BOSCH - Nederland en België gaan nauwer samenwerken bij de aanpak van de bodemvervuiling in de Kempen. Daar zitten veel zware metalen in de grond. Beide landen willen de risico's van de vervuiling gezamenlijk in kaart brengen. Ook wordt onderzocht of vervuild slib van de Dommel bij de grens kan worden opgevangen, zodat het niet in Nederland terechtkomt. Dat is het resultaat van een overleg tussen betrokken overheden gisteren.
lees verder...
 26 september 2001
Justitie doet inval bij projectbureau de Maaswerken
MAASTRICHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag een inval gedaan bij een uitvoeringsbureau van de Maaswerken in Swalmen. Daarbij werd de administratie in beslag genomen.
lees verder...
 22 september 2001
Zandwinning op grote diepte
Het is de bedoeling dat op de drie nog niet nader genoemde plekken tot op grote diepte beton- en metselzand uit de bodem wordt gehaald. De gaten die dan ontstaan moeten worden gevuld met slib en andere grond, die vrijkomt doordat ter plaatse de uiterwaarden worden verdiept en verbreed. Het gaat om een combinatie van zandwinning met het scheppen van meer ruimte voor de rivieren, ter voorkoming van overstromingen.
lees verder...
 19 september 2001
Meren helder door warmer klimaat
WAGENINGEN (ANP) - Het overwegend troebele water in de Nederlandse meren kan helder worden, nu het klimaat opwarmt. Dit blijkt uit onderzoek van de Wageningse hoogleraar prof. dr. M. Scheffer, het Rijksinstituut voor Integraal Zoetwaterbeheer (RIZA) en de Universiteit van Konstanz.
lees verder...
 11 september 2001
Bagger Leerdam naar Parallelweg
LEERDAM - Baggerspecie uit Leerdamse watergangen wordt vanaf 2003 wellicht opgeslagen in een baggerdepot aan de Westelijke Parallelweg. In een tijdsspanne van zeven jaar, van 2003 tot 2009, worden alle grachten en sloten in de stad ontdaan van bagger.
lees verder...
 11 september 2001
Stank vijver niet accuut aangepakt
EINDHOVEN - Op de korte termijn worden er geen maatregelen genomen tegen de stankoverlast van de eendenvijver aan het Hendrik de Keyzerplein in Eindhoven. Dat heeft de gemeente Eindhoven gisteren bekendgemaakt. 'Pas als de herstructurering van het water in de wijk achter de rug is, wordt de vijver uitgebaggerd', aldus een gemeente-woordvoerster. 'Dat is over vijf tot zeven jaar.'
lees verder...
 6 september 2001
En groot waterschap in Friesland
LEEUWARDEN (ANP) - In Friesland moet een groot waterschap komen. Dit is de conclusie van een onderzoek gedaan in opdracht van de provincie Fryslan dat woensdagmiddag is gepresenteerd. Een " all-in" waterschap zou een kostenbesparing van 3,5 miljoen gulden per jaar opleveren. Onderzoeksbureau PricewaterhouseCoopers denkt dat de waterschappen in 2004 als een geheel kunnen functioneren.
lees verder...
 4 september 2001
Miljoenenclaim Haarlemmermeer tegen aannemer afgewezen
HAARLEM (ANP) - De president van de rechtbank in Haarlem heeft maandag een miljoenenclaim van de gemeente Haarlemmermeer tegen aannemerscombinatie WIG uit Noordwijkerhout afgewezen. Volgens de president staat niet op voorhand vast dat de aannemer verantwoordelijk is voor vervuiling van vijvers in de nieuwbouwwijk Getsewoud in Nieuw-Vennep.
Haarlemmermeer begon een kort geding tegen WIG, omdat ze de aannemer schuldig acht aan de vervuiling van waterpartijen Getsewoud. Maart dit jaar deed zich in de wijk een massale vissterfte voor na het storten van staalslakken uit een Belgische hoogoven. Het materiaal, dat voor een extreem hoge zuurgraad zorgde, werd toegepast om waterbodems te verzwaren.
lees verder...
 3 september 2001
Nog plaatsen vrij op komende Bever (Towabo) cursus
De eerstvolgende Bever cursus is gepland op 11 en 25 september aanstaande. Op deze (vernieuwde) cursus zal naast Bever, Notove en de Toets-editor ook met Towabo gewerkt kunnen worden.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink