waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 31 juli 2001
Schatten lokken duiker
Zevenhonderd keer per jaar hijsen sportduikers uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië zich in hun uitrusting om af te dalen in de wondere onderwaterwereld van het Grevelingenmeer, de Oosterschelde en - in mindere mate - het Veerse Meer.
lees verder...
 30 juli 2001
Baggerplan.nl vierde best bezochte site op bodem.pagina.nl
De bekendheid van baggerplan.nl wordt steeds groter.
Op dit moment is de website zelfs de vierde best bezochte website van de ruim 300 websites op de startpagina-dochter bodem.pagina.nl

Baggerplan.nl nummer 4 !
 30 juli 2001
Stappenplan voor het opstellen van een baggerplan
Vanaf heden is op baggerplan.nl het stappenplan te lezen voor het opstellen van een baggerplan.
 25 juli 2001
Belgie gedaagd om slecht Brussels riool
BRUSSEL (ANP) - Het gebrek aan rioolwaterzuivering in Brussel wordt een kwestie voor het Europese Hof van Justitie. De grote stad die zich graag de hoofdstad van Europa noemt, beschikt nog altijd niet over een zuiveringsinstallatie.
lees verder...
 25 juli 2001
Sabotage van rioolstelsel in Sint Jansklooster
SINT JANSKLOOSTER (ANP) - In Sint Jansklooster (Overijssel) saboteren onbekenden het rioolstelsel. Een klep waarmee overtollig rioolwater moet worden geloosd op het oppervlaktewater is verscheidene malen met stenen of hout geblokkeerd. Daardoor is vervuild water op landbouwgrond terechtgekomen.
lees verder...
 24 juli 2001
Kwaliteit oppervlaktewater regio nog matig
MAAS EN WAAL - De bijna 90 miljoen gulden die regio-inwoners in 2000 aan zuiveringslasten betaalden, waren niet voldoende om het water in sloten, beken, rivieren, weteringen en kanalen echt schoon te krijgen.
lees verder...
 23 juli 2001
Baggeropdrachten voor HBG in Duitsland
Rijswijk - Brewaba, de Duitse baggerdochter van HBG, heeft drie opdrachten verworven met een gezamenlijke waarde van ruim 40 miljoen.

In Bremerhaven verricht Brewaba circa één miljoen kubieke meter baggerwerk voor de bouw van een containerterminal. Opdrachtgever is een Duitse civiele aannemerscombinatie. In opdracht van de Duitse firma Möbius levert Brewaba samen met Van Oord ACZ circa vijf miljoen kubieke meter zand voor de uitbreiding van het DASA-terrein in Hamburg. In Cuxhaven heeft Brewaba met de lokale havenautoriteiten een vierjarig contract gesloten voor het onderhoud van de haven. Brewaba verwijdert ongeveer acht miljoen kubieke meter slib en zand, waarbij onder meer de waterinjectiebaggertechniek zal worden toegepast. (Bron: HBG, Hollandsche Beton Groep nv)
lees verder...
 23 juli 2001
Gemeente Amsterdam pakt Volgermeerpolder aan
De Volgermeerpolder is in de jaren zestig en zeventig gebruikt als stortplaats voor chemisch afval. Eén vierkante kilometer zwaar vervuilde grond was het gevolg. In 1980 is men begonnen met de aanpak van de vervuiling. In eerste instantie lag de nadruk op de bescherming van de volksgezondheid en in 1999 is in overleg met de bevolking gekozen voor een ecologisch georiënteerde sanering. Er zal een nieuwe leeflaag over de vervuilde grond worden aangelegd. Daarna zal worden begonnen met de herinrichting van het landschap. De verspreiding van de vervuiling zal nauwlettend worden gecontroleerd.
lees verder...
 20 juli 2001
IJsselmuiden vertrouwenspersoon waterschappen
ALKMAAR (ANP) - Voormalig burgemeester F. IJsselmuiden van Edam-Volendam is aangesteld als vertrouwenspersoon in het fusieproces tussen de waterschappen in Noord-Holland.
lees verder...
 20 juli 2001
Vijvers Nieuw-Vennep verlost van vervuilde staalslakken
NIEUW-VENNEP (ANP) - Ruim drie maanden na de vondst van vervuilde afvalslakken in de vijvers van de Nieuw-Vennepse woonwijk Getsewoud, is donderdag begonnen met het verwijderen van de zogeheten ecoslakken. Het afvalmateriaal, afkomstig van de Belgische hoogovens, wordt voorlopig in een nooddepot net buiten de wijk gedumpt omdat de leverancier weigert de slakken terug te nemen.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink