waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 19 juli 2001
RIVM: 40 miljard milieuschade per jaar in Nederland
Milieuverontreiniging veroorzaakt in Nederland jaarlijks een schade van 40 miljard gulden. Dat heeft het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) becijferd in een studie in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De schade van milieuverontreiniging bestaat uit gezondheidsverlies bij mensen, aantasting van ecosystemen en de kosten voor het opruimen van giftige stoffen uit het verleden.
lees verder...
 18 juli 2001
Nieuwe rivierloop voor de Linge
GELDERMALSEN (ANP) - De rivier de Linge heeft vanaf woensdag over een lengte van 2 kilometer een compleet nieuwe loop. De langste rivier van Nederland (ruim 100 kilometer) is ten oosten van het dorp Echteld omgelegd zodat op de oude rivierbedding de Betuwelijn kan worden aangelegd.
Woensdag worden de laatste scheppen klei verwijderd, meldt het Waterschap van de Linge. Dan zal het water uit de oude rivierloop zich storten in de nieuwe bedding.
lees verder...
 17 juli 2001
Heijmans doet desnoods vijandig bod op HBG
DEN BOSCH (ANP) - De baggeroorlog is weer opgelaaid. Het Brabantse bouwbedrijf Heijmans heeft maandag bekendgemaakt desnoods een vijandig bod te doen op de Hollandsche Beton Groep (HBG). Eerst wordt er gepraat, maar als dat niets oplevert, zet de bouwer het bod toch door.
lees verder...
 16 juli 2001
Commissie moet onenigheid over riooloverstorten bezweren
DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft een speciale commissie ingesteld om de onenigheid over de Nederlandse riooloverstorten uit de wereld te helpen. Het gaat om de plaatsen waar het vee komt drinken. Veehouders claimen dat hun koeien ziek zijn geworden van de vieze riooloverstorten. Zij eisen schadevergoeding. De verantwoordelijke waterschappen en gemeenten hebben hier geen trek in, omdat volgens hen het verband tussen de vervuiling en de veeziekten niet aangetoond is. Staatssecretaris De Vries (Waterstaat) kon ook geen oplossing bedenken en vroeg daarom het kabinet om een groep deskundigen aan het werk te zetten.
lees verder...
 16 juli 2001
Te hoge concentratie blauwalg in Uddelermeer
APELDOORN (ANP) - In het Uddelermeer in Uddel (gemeente Apeldoorn) bevindt zich een te hoge concentratie blauwalg. Door de giftige stof die de blauwalg uitscheidt, hebben zwemmers een verhoogd risico op huidirritaties of maagdarmklachten. Dat heeft Waterschap Veluwe vrijdag bekendgemaakt. Mensen wordt afgeraden om in de populaire recreatieplas te zwemmen. Maandag werd de hoge concentratie blauwalg aangetroffen. De blauwalg is veroorzaakt door de hoge watertemperatuur en de aanwezigheid van een grote sliblaag.
 16 juli 2001
Waarschuwing: onder dijken ontstaat een gatenkaas
AMSTERDAM (ANP) - Door de aanleg van grote aantallen kabels en leidingen dreigt een gatenkaas te ontstaan in dijken in de Randstad. Tunnels en andere ondergrondse infrastructuur vormen een gevaar voor polders. L. Vendrik, hoofd van de Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) in Amsterdam, waarschuwt voor overstromingen.
lees verder...
 16 juli 2001
Watersporters protesteren tegen vaarbelasting
NIJKERK (ANP) - De Stichting Aktie Pleziervaartuigen protesteert zondag in Nijkerk tegen het invoeren van de omstreden vaarbelasting op plezierboten. Watersporters krijgen een proteststicker en worden opgeroepen hun belastingformulieren niet in te vullen. De vaarbelasting is onderdeel van het Belastingplan 2002. Staatssecretaris Bos (financien) besluit dit najaar of hij de invoering doorzet.
lees verder...
 13 juli 2001
Ballast Nedam gaat voor baggerfusie met HBG
AMSTERDAM (ANP) - "Ballast Nedam is niet uit op een schadevergoeding van HBG, we willen die fusie. Daarop hoeven we ook niet lang te wachten. We hebben er het volste vertrouwen in.''
Bestuursvoorzitter R. Kottman van Ballast Nedam toonde zich donderdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers overtuigd van de grote voordelen van het samengaan van de eigen baggerdivisie met die van HBG, HAM. "De fusie-overeenkomst is een zorgvuldig en weloverwogen proces geweest. Het contract tussen de twee raden van bestuur ligt er. Dat kan de rechter niet van tafel halen. Die kan hoogstens zeggen dat HBG niet aan het contract kan voldoen. Maar wij vinden dit een gouden deal.''
lees verder...
 13 juli 2001
Romeinse zuilen gevonden in de Maas bij Beesel
MAASTRICHT (ANP) - Bij een afgraving van de oostelijke Maasoever tussen Swalmen en Beesel (Limburg) hebben baggeraars delen van Romeinse zuilen gevonden. De zuilen maakten waarschijnlijk deel uit van een monumentaal gebouw uit de 2e en 3e eeuw na Christus. Dat heeft de organisatie De Maaswerken donderdag bekendgemaakt.
lees verder...
 12 juli 2001
Rijkswaterstaat vraagt Faber ontheffing voor A73-Zuid
ROERMOND (ANP) - Rijkswaterstaat heeft bij staatssecretaris Faber (Landbouw) een ontheffing van de Natuurbeschermingswet aangevraagd voor de aanleg van de A73-zuid bij Swalmen, op de oostoever van de Maas. Die ontheffing is nodig omdat de A73 een aantal gebieden doorkruist waarin beschermde dieren en planten voorkomen. De aanvraag is voor het tracegedeelte bij Swalmen ingediend omdat deze gemeente als eerste het bestemmingsplan wijzigde en daarmee de aanleg mogelijk maakte. De provincie moet binnen een half jaar een beslissing nemen over die wijziging.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink