waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 4 juli 2001
Advies: andere gebieden voor waterberging
RIJSWIJK (ANP) - Het is maar heel beperkt mogelijk om overtollig water op te vangen in bestaande natuur- en landbouwgebieden. Daarom moeten er aparte, nieuwe gebieden voor worden gevonden. Vervolgens kan worden bekeken of daar ook plaats is voor natuur, landbouw en recreatie.
lees verder...
 4 juli 2001
Pronk onderzoekt mogelijke aanleg randmeer Noordoostpolder
DEN HAAG (ANP) - Minister Pronk (VROM) wil toch onderzoeken of het mogelijk is een randmeer aan te leggen om de Noordoostpolder. Ook is hij bereid om de beoogde gebieden in de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening alvast vrij te houden van andere ruimteclaims. Dat heeft Pronk dinsdag aan de Tweede Kamer gemeld. Vorige maand had staatssecretaris De Vries (Waterstaat) nog laten weten geen randmeer te willen. Ze vindt de kosten (1,3 miljard gulden) te hoog.
lees verder...
 2 juli 2001
Maaswerken mag onderzoek vervuild slib niet publiceren
ROERMOND (ANP) - De ambtelijke organisatie De Maaswerken mag een eigen onderzoek naar de vervuiling van natuurgebied de Rijkelse Bemden bij Beesel niet openbaar maken. Een voor vrijdag belegde persconferentie over dit onderzoek is zonder opgaaf van redenen afgelast.
De Maaswerken wordt ervan beschuldigd zwaar met zink en PAK’s vervuilde grond te hebben gestort in de Rijkelse Bemden.
lees verder...
 30 juni 2001
HBG: 'Wel goede info'
AMSTERDAM - Bouw- en baggerconcern HBG is ervan overtuigd dat het de aandeelhouders ruim voldoende heeft ingelicht over de keuze voor samengaan van de baggerpoot HAM met die van Ballast Nedam. Aandeelhouders, aangevoerd door hun vereniging VEB vinden dat ze zijn genegeerd bij deze belangrijke transactie.
lees verder...
 30 juni 2001
Populatie schadelijke beverrat neemt toe
De fauna in de Biesbosch floreert volgens boswachter Dirk Feij. Ondanks de zware metalen in het slib gedijen de dieren er goed. Dat geldt ook voor de schadelijke beverrat, een exoot die in aantal verontrustend toeneemt.
lees verder...
 29 juni 2001
Geen geld voor baggeren en pontje
BENEDEN-LEEUWEN - De ontwikkeling van een baggerplan, de subsidie voor de ontwikkeling van ideeën voor erfbeplanting in West Maas en Waal en extra geld voor het voetveer tussen Wamel en Tiel is even van de baan.
lees verder...
 29 juni 2001
Olietankers met enkelwandige romp uiterlijk in 2015 verboden
LUXEMBURG/BRUSSEL (ANP) - Olietankers met een enkelwandige romp zullen in 2015 helemaal zijn verboden. Vanaf 2003 mogen nieuwe schepen geen romp met een enkele wand meer hebben, om grote olierampen als met de Maltese tanker Erikavoor de kust van Bretagne in 1999 te voorkomen.
lees verder...
 28 juni 2001
Bouwers komen als winnaars uit baggeroorlog
RIJSWIJK (ANP) - Het einde van een jarenlange baggeroorlog lijkt in het verschiet, nu de baggerpoot van bouwer HBG in principe samengaat met die van Ballast Nedam. Boskalis dreigt, na vele overnamepogingen, met lege handen achter te blijven. Zo ver is het nog niet, het zou niet voor het eerst zijn dat een " done deal" in de baggersector uiteen spat.
De aandeelhouders van HBG voelen zich "geschoffeerd" doordat het bestuur van HBG het samengaan met Ballast Nedam tegen hun wil doordrukt. Het bod van f 1,25 miljard van Boskalis op de baggerpoot vinden zij aantrekkelijker. De aandeelhouders stappen nu dan ook, onder de paraplu van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), naar de Ondernemingskamer om samensmelting te voorkomen.
lees verder...
 28 juni 2001
Kwaliteit natuur en water in Noord-Holland verslechterd
HAARLEM (ANP) - De kwaliteit van natuur en water in Noord-Holland is vorig jaar op veel plaatsen verslechterd ten opzichte van 1997. In grote delen van Noord-Holland is vooral de kwaliteit van het water er slecht aan toe. Dat blijkt uit een onderzoek van de provincie dat woensdag is gepresenteerd.
lees verder...
 28 juni 2001
Minder landbouwgif nodig met nieuwe spuitmethode
LEIDEN (ANP) - Door op een andere manier te spuiten hebben akkerbouwers tot 30 procent minder bestrijdingsmiddel nodig. Dit leidt tot hetzelfde resultaat, maar minder kosten en watervervuiling.
Dat is de uitkomst van een proef die woensdag bekend is gemaakt. De proef is uitgevoerd door het Hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Noord-Holland in samenwerking met het bedrijfsleven.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink