waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie algemeen
 28 juni 2001
VEB wil via Ondernemingskamer fusie HBG-Ballast Nedam bevriezen
RIJSWIJK (ANP) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil dat de Ondernemingskamer de inmiddels beklonken fusie tussen baggerpoot HAM van HBG met Ballast Nedam in de ijskast zet. Eerst moet het bedrijf alternatieven een reeele kans geven. Dat heeft VEB-directeur P. de Vries woensdag gezegd. De VEB zal bij de Ondernemingskamer eisen dat "er geen uitvoering wordt gegeven aan het besluit tot samenwerking met Ballast Nedam". De VEB was al van plan naar de Ondernemingskamer te stappen om de overeenkomst tegen te houden. De plotselinge ondertekening van de contracten dinsdagavond heeft daar geen verandering in gebracht. "Alleen de formulering is nu anders", aldus De Vries.
lees verder...
 28 juni 2001
Zandwinners geven Gelderland nog week de tijd
ARNHEM (ANP) - Negen zandwinbedrijven, verenigd in Nederzand BV, geven de provincie Gelderland nog een week de tijd om met hen te praten over de toekomst van de zandwinning in Gelderland. Als het gesprek met de provincie niet aanvaardbaar verloopt, slepen zij de provincie voor de rechter. De zandwinners dreigen met een schadeclaim van honderden miljoenen guldens. Dat heeft directeur N. van Megen van Nederzand BV woensdag gezegd. Enkele tientallen zandwinners boden het provinciebestuur voorafgaand aan een zitting over bezwaren tegen de zandwinning dansende struisvogels aan. Het provinciebestuur heeft volgens hen "de kop in het zand gestoken en 18 jaar voorbereiding en onderhandelen van tafel geveegd".
lees verder...
 27 juni 2001
HBG houdt vast aan samenwerking met Ballast Nedam
RIJSWIJK (ANP) - Bouw- en baggerconcern HBG houdt vast aan de fusie van zijn baggerdochter HAM met de baggerdivisie van Ballast Nedam. Dat heeft bestuursvoorzitter C. Reigersman dinsdag tegen de HBG-aandeelhouders gezegd op een informatieve bijeenkomst. Het bedrijf weerstaat de druk van een grote groep aandeelhouders die aanstuurt op een opsplitsing van het Rijswijkse concern, bleek tijdens een uiterst roerige vergadering.
lees verder...
 26 juni 2001
Beroep ZMF tegen stort baggerspecie
26 juni 2001, GOES - De Zeeuwse Milieu Federatie (ZMF) is bij de Raad van State in beroep gegaan tegen de vergunning aan Vlaanderen voor het storten van maximaal twintig miljoen kubieke meter baggerspecie per jaar in de Westerschelde.
lees verder...
 22 juni 2001
500.000 kubieke meter zand voor strand Schoorl
SCHOORL (ANP) - Rijkswaterstaat is donderdag begonnen met een grootschalige zandsuppletie bij het strand van Schoorl. De komende weken wordt het strand over een lengte van 1,7 kilometer met in totaal 500.000 kubieke meter zand opgehoogd. Volgens Rijkswaterstaat is de suppletie nodig "omdat de basiskustlijn, die aangeeft tot waar de zee uit oogpunt van veiligheid mag komen, op een aantal plaatsen is overschreden". De werkzaamheden duren tot half juli, tenzij slechte weersomstandigheden de suppletie vertragen. In dat geval wordt de suppletie half juli opgeschort tot begin september.
 22 juni 2001
Nijmegen komt met ambitieus waterplan
NIJMEGEN (ANP) - De gemeente Nijmegen komt met een ambitieus waterplan waarin het regenwater en het rioolwater van elkaar worden gescheiden. Doel is om in 2050 tachtig procent van het regenwater dat op wegen en gebouwen valt, apart af te voeren naar het oppervlaktewater. De totale kosten van het Waterplan Nijmegen bedragen circa 170 miljoen gulden.
lees verder...
 21 juni 2001
Friese meren slibben dicht
LEEUWARDEN (ANP) - De Friese meren dreigen dicht te slibben. Op de bodem van de meren en vaarten ligt ruim 60 miljoen kubieke meter zoete en zoute slib. Dit is drie keer zoveel als verwacht. Vooral de recreatievaart ondervindt hiervan hinder. De provincie Friesland heeft 220 miljoen gulden nodig om ondiepe plaatsen waar veel schepen passeren uit te baggeren.
lees verder...
 21 juni 2001
Onderzoek justitie naar De Maaswerken
MAASTRICHT (ANP) - Justitie in Maastricht is begonnen aan een strafrechtelijk onderzoek tegen De Maaswerken. Dat is een ambtelijke organisatie die de beveiliging van de Maas tegen hoogwater in Limburg voorbereidt. De Maaswerken zou tienduizenden kuub zwaar vervuild slib gestort hebben in een natuurgebied De Rijkelse Bemden. Persofficier I. van Hilten bevestigde woensdagmiddag dat er een team gevormd wordt dat de storting van vervuild slib gaat onderzoeken.
lees verder...
 21 juni 2001
Randmeren Veluwe ondergaan metamorfose
HARDERWIJK (ANP) - De Veluwerandmeren ondergaan de komende tien jaar een metamorfose. Een fietspont over het Veluwemeer, een boulevard ten zuiden van Biddinghuizen en uitbreiding van zeilvoorzieningen op het Wolderwijd en Veluwemeer zijn een paar voorbeelden van de 36 projecten waarmee de meren heringericht worden.
lees verder...
 21 juni 2001
Rotterdam wil haveningang Tweede Maasvlakte
ROTTERDAM (ANP) - De Tweede Maasvlakte moet een eigen haveningang krijgen. Daardoor wordt die veel beter bereikbaar en is de aanloop van schepen veel veiliger. De milieu-effecten van een Tweede Maasvlakte met en zonder een haveningang verschillen nauwelijks. Maar het maakt de aanleg wel ruim een miljard gulden duurder.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink