waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2020 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie verwerking
 22 oktober 2003
Groningen hoogt afgegraven wierden op
Groningen - De provincie Groningen gaat de duizenden jaren oude wierden die de afgelopen decennia onder meer door boeren zijn afgegraven, herstellen. Dat heeft de Groningse gedeputeerde H. Bleker bekendgemaakt. De wierden (terpen) zijn woonheuvels waar soms 2000 jaar op werd gewoond, gebouwd, begraven en geploegd.
lees verder...
 18 augustus 2003
Zijpe verrast door 'bagger op het strand'
zijpe-Raadsleden van de gemeente Zijpe toonden zich deze week onaangenaam verrast omdat mogelijke sprake is van plannen om bagger uit het Zwanenwater op het strand te deponeren. Wethouder Blonk verzekerde dat de gemeente nooit zal accepteren dat vervuilde grond op het strand wordt gegooid.
lees verder...
 16 augustus 2003
'De politie viel als leeuwen over ons heen'
BEUNINGEN - 'Zo behandel je een varken nog niet'. Vader Jan en zoon Theo Leenders uit de Beuningse Elsenpas hebben donderdag aangifte gedaan van zware mishandeling door de politie een dag eerder. 'Ze verzetten zich tegen hun aanhouding', is de reactie van de politie.
lees verder...
 26 juli 2003
Schap wil vervuild slib storten op vieze grond
GOES - Waterschap Zeeuwse Eilanden wil met DDT vervuilde baggerspecie opslaan op akkers. Uit onderzoek is gebleken dat baggerspecie uit sloten tussen Kapelle en Kloetinge is vervuild met het landbouwgif. Afvoeren van het vervuilde slib gaat ongeveer 255.000 euro kosten en dat is volgens het waterschap veel te duur.
lees verder...
 19 juli 2003
Verontreinigde baggerspecie geschikt als wegfundering
Verontreinigde baggerspecie geschikt als wegfunderingVerontreinigde baggerspecie kan goed worden gebruikt in de fundering van wegen. Dat bleek na een proef die onder leiding van advies- en ingenieursbureau Tauw is uitgevoerd in de gemeente Groningen. Sterk verontreinigde baggerspecie uit de stadsgrachten van Groningen is samen met eveneens sterk verontreinigd rioolzand behandeld met cement. Het eindresultaat is een product dat zich uitstekend leent als fundering voor wegen. De verontreinigingen zijn volledig ingekapseld en komen niet meer in het milieu terecht. Met deze nieuwe techniek kan het baggerprobleem in Nederland worden opgelost. Het storten van baggerspecie kan fors worden teruggebracht en er kan geld worden bespaard.
lees verder...
 30 juni 2003
Goede resultaten biologisch afbraak reieslib Brugge
De ReieDe dienst leefmilieu stelt in de Bakkersrei vast dat het biologisch product Idrabel goede resultaten haalt bij de afbraak van vervuild slib in het kanaal de Reie. “Op de proefplaats is de sliblaag al met twintig centimeter afgenomen”, zegt leefmilieuschepen Jean Pierre Vande Berghe. “Er wordt nu een tweede proef gedaan."
lees verder...
 18 juni 2003
Start werk zandvangen Eindhoven na zomer
EINDHOVEN - Waterschap De Dommel en het projectbureau Actief Bodembeheer de Kempen (ABdK) beginnen in september na jarenlange voorbereidingen met de herinrichting van de zandvangen de Klotputten en de Vleut in Eindhoven.
lees verder...
 17 juni 2003
Proefsanering met afdeklaag in Haringvliet geslaagd
Proefsanering met afdeklaag in Haringvliet geslaagdVoor grootschalig vervuilde gebieden, zoals het Haringvliet, ligt een verantwoorde en betaalbare saneringsmethode binnen handbereik.
lees verder...
 12 juni 2003
Fors meer reiniging bagger in Slootdorp
Fors meer reiniging bagger in SlootdorpSLOOTDORP - De Vries & Van de Wiel Milieutechniek wil de komende tien jaar twee miljoen kubieke meter verontreinigde bagger gaan reinigen op akkerbouwpercelen van proefboerderij De Oostwaardhoeve in Slootdorp. Dat maakte A. Ursem gisteren bekend namens het Schager milieubedrijf tijdens een studiedag over baggerproblematiek.
lees verder...
 12 juni 2003
Fors meer reiniging bagger in Slootdorp
SLOOTDORP-De Vries & Van de Wiel Milieutechniek wil de komende tien jaar twee miljoen kubieke meter verontreinigde bagger gaan reinigen op akkerbouwpercelen van proefboerderij De Oostwaardhoeve in Slootdorp. Dat maakte A. Ursem gisteren bekend namens het Schager milieubedrijf tijdens een studiedag over baggerproblematiek.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink