waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2020 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie verwerking
 7 juni 2003
Landelijke baggertop in Oostwaardhoeve
SLOOTDORP - Proefboerderij De Oostwaardhoeve in Slootdorp vormt volgende week woensdag 11 juni het podium voor een landelijke baggertop. Vertegenwoordigers op het gebied van (verontreinigde) baggerspecie, de opslag en reiniging ervan komen bijeen.
lees verder...
 27 mei 2003
Baggerslibverwerkers verwachten meer steun
In antwoorden op Kamervragen laat staatssecretaris Schulz van Haegen weten dat de grootschalige praktijkproef met de verwerking van baggerspecie waarschijnlijk in 2004 van start kan gaan. Dan zal de aanbesteding ervan rond moeten zijn.
lees verder...
 27 mei 2003
Regels voor experiment asbestbagger aangescherpt
HAARLEM-Na klachten van onder andere bewoners van woonschepen zijn de regels voor transport en verwerking van asbesthoudende bagger op de stortplaats Nauerna in Assendelft aanzienlijk aangescherpt.
lees verder...
 27 mei 2003
Verwerkingsproef baggerspecie nog dit jaar aanbesteed
Een speciale projectorganisatie van Rijkswaterstaat zal dit najaar de grootschalige verwerkingsproef voor verontreinigde baggerspecie aanbesteden. In het voorjaar van 2004 zou de proef dan eindelijk van start kunnen.
lees verder...
 24 mei 2003
Baggerslib op maat onder kunstwerken
Na proeven bij de A50 en de A5 is Rijkswaterstaat voor de derde maal in korte tijd betrokken bij een experiment om baggerspecie in civieltechnische kunstwerken toe te passen. Ditmaal is de partner het gemeentelijk havenbedrijf Rotterdam dat met de Slufter over een schier onuitputtelijk depot voor baggerspecie beschikt.
lees verder...
 23 mei 2003
Geldermalsen in rep en roer over gif
GELDERMALSEN - De " witte" kippen van zijn vader liepen er in de jaren vijftig al geel uitgeslagen bij. Niemand hoeft de 71-jarige S.Kievit uit Geldermalsen iets te vertellen over de giflozingen rond het terrein van de voormalige schakelaarsfabriek Van Wijk & Visser. Kievit woont er al 71 jaar. Maar dat hij nog stééds op gifgrond zit, had hij absoluut nooit gedacht.
lees verder...
 20 mei 2003
Baggerspecie
De " splinter" die Beljaars in het oog van de Nederlandse aannemers ziet, valt in het niet met de " balk" in het oog van Rijkswaterstaat. Hoe is deze dienst sinds 1993 omgegaan met het, qua volume grootste milieuprobleem in Nederland, namelijk het uitvoerend beleid ten aanzien van de verwerking van verontreinigde baggerspecie tot bouwstof.
lees verder...
 1 mei 2003
Tweede leven voor slibdroogvelden rwzi Dodewaard.
De slibdroogvelden bij de rwzi Dodewaard hebben weer tijdelijk een bestemming en worden nu gebruikt voor het drogen van baggerspecie. De velden werden oorspronkelijk gebruikt voor het drogen van zuiveringsslib. Sinds twee jaar heeft Waterschap Rivierenland een vergunning om die velden in te zetten voor het drogen van baggerspecie. De specie, afkomstig uit uitgebaggerde sloten, zal ongeveer drie maanden te drogen worden gelegd, voordat een andere bestemming –afhankelijk van de vervuilingsgraad –wordt gezocht.
lees verder...
 18 april 2003
Slibdroogveld bewijst nut
DODEWAARD - De slibdroogvelden bij de waterzuiveringsinstallatie in Dodewaard hebben weer tijdelijk een bestemming. De velden die al een paar jaar niet meer gebruikt worden voor het drogen van het zuiveringsslib uit de zuiveringsinstallatie zijn nu in gebruik voor het drogen van baggerslib.
lees verder...
 8 april 2003
Foutje met grond maakt Rijnvaartpark duurder
'S -GRAVENZANDE - Gewoon pech of verkeerd gerekend? Hoe dan ook, de aanleg van het Rijnvaartpark gaat wegens verkeerde aarde en een te slappe ondergrond de gemeente 's - Gravenzande bijna twee ton meer kosten. De aanleg van het 2,5 hectare grote park kost straks in totaal anderhalf miljoen euro, terwijl de gemeenteraad in 2001 1,3 miljoen beschikbaar stelde. Het college van B en W moeten nu opnieuw de hand ophouden bij de gemeenteraad. Want het weer zit niet mee, de verkeerde grond is gestort en de berekening van de funderingen klopt ook al niet meer.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink