waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2020 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie verwerking
 20 september 2005
Vuile bagger? Zand erover!
HOLLANDSE DELTA - Natuurlijk saneren in de Hollandse Delta is in de geest van het nieuwe waterbodembeleid. De komende jaren wordt drieduizend hectare waterbodem in de Hollandse delta gesaneerd.
lees verder...
 15 september 2005
Van oneerlijke storttarieven of concurrentie is geen sprake
In het artikel ‘Pleidooi voor eerlijke tarieven stort baggerspecie’ in Cobouw van 1 september 2005 (nummer 161) wordt gesteld dat het kabinet met baggerspecie op een verkeerd spoor zit. De overheid wordt verweten oneerlijke concurrentie te bedrijven met de markt door storttarieven en regelgeving naar haar hand te zetten om de baggerspecie maar vooral goedkoop kwijt te kunnen.
lees verder...
 13 september 2005
Waterschap verstevigt kaden Dubbele Wiericke met gerijpte bagger
Hoogheemraadschap De Stichtse Rjinlanden gaat de kaden van de Dubbele Wiericke extra verstevigen met gerijpte baggerspecie. De baggerspecie wordt door middel van geotubes ontwaterd. De tubes zullen aan de landzijde van de opgehoogde kaden fungeren als onderberm. De berm biedt extra steun aan de nieuwe kade. Deze toepassing voorkomt (kostbare) afvoer van bagger en maakt de aanvoer van grond overbodig.
lees verder...
 7 september 2005
Stort Olasfa-vuil als slib goedkoper
OLST - Als de vuile grond van Olasfa in Olst wordt erkend als baggerspecie, kan dat veel schelen op de stortkosten. De provincie heeft een procedure om dit te regelen pas een maand geleden in gang gezet.
lees verder...
 1 september 2005
Pleidooi voor eerlijke tarieven stort baggerspecie
De enige manier om verwerking van baggerspecie van de grond te krijgen, is vaststelling van eerlijke storttarieven voor de rijksdepots. Dit is de hartenkreet van het Centrum voor Immobilisatie. “Het gaat ons absoluut niet om een beschermingsconstructie. Immobilisatie en verwerking van baggerspecie tot secundaire bouwstoffen moet zich uiteindelijk zelf bedruipen. Maar de overheid maakt dat onmogelijk door oneerlijke concurrentie”, zegt bestuurslid Hans Breukelman.
lees verder...
 26 augustus 2005
Baggerverwerkers dreigen Nederland rug toe te keren
Naar aanleiding van het plan van de regering om de doelstelling van 20 procent verwerking van baggerspecie te laten vallen, dreigen de baggerverwerkers zich geheel uit Nederland terug te trekken.
lees verder...
 9 augustus 2005
Geen bagger voor drie wierden rond Zuidhorn
ZUIDHORN - Het aanvullen van de wierden van Aalsum, Saaksum en Frytum in de gemeente Zuidhorn met baggerspecie gaat niet door. Dat heeft de gemeente afgesproken met de provincie Groningen. Beide voeren overleg over het plan om vroeger afgegraven wierden te herstellen. Dat gebeurt met grond die anders in een ontsierend depot terecht moet komen, zodat twee vliegen in een klap worden geslagen.
lees verder...
 30 juli 2005
Geotube® bij uitstek geschikt voor baggeren in de stad
In deze zogeheten Geotube® wordt het baggerslib gepompt. Het overtollig proceswater loopt er vervolgens weer uit en het slib blijft als een compacte massa achter. Deze techniek is bij uitstek geschikt voor toepassing in stedelijk baggerwerk. Tauw is als adviseur betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van het baggerwerk in Baalder.
lees verder...
 14 juli 2005
Proef met herstel wierde Englum krijgt navolging
ENGLUM - De wierde van Englum tussen Oldehove en Ezinge op het land van boer Jan Spriensma zal volgend jaar in oude staat zijn teruggebracht. De rond 1910 afgegraven wierde is in 2002 en 2003 weer op hoogte gebracht door middel van het opspuiten van 80.000 ton baggerslib voornamelijk uit het Reitdiep en de Kommerzijlsterrijt.
lees verder...
 5 juli 2005
Zuiderzeehaven heeft z’n eigen ‘bank’
KAMPEN - Gedeputeerde Theo Rietkerk verklaarde gistermiddag de Grondbank IJsselgrond, vlakbij de toekomstige Zuiderzeehaven, officieel voor geopend. Een eerste teken van de bouw van de nieuwe Zuiderzeehaven.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink