waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2020 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie verwerking
 4 juli 2005
Vuil baggerslib onder de wegen
APELDOORN - Het geschiedt met de grootst mogelijke omzichtigheid, maar de provincie Gelderland koerst af op het gebruik van verontreinigde baggerspecie als fundering voor nieuwe wegen.
lees verder...
 1 juni 2005
Snijkopzuiger slaat bagger op in zak
Niet met de goedkoopste maar met een vernieuwende baggertechniek wilde waterschap Velt & Vecht de vijvers in de wijk De Baalder in Hardenberg uitdiepen. In samenwerking met Klaar Baggertechnieken uit Brummen en ingenieursbureau Tauw uit Assen koos het waterschap in overleg met de gemeente Hardenberg voor een snijkopzuiger die het materiaal wegbaggert. In grote zakken van geotextiel wordt het vrijgekomen materiaal opgeslagen.
lees verder...
 27 mei 2005
Zeeland bouwt terp van baggerspecie
ZEELAND - Rijkswaterstaat, de provincie Zeeland en het waterschap Zeeuws-Vlaanderen gaan nog dit jaar een projectplan uitwerken voor de aanleg van een terp van baggerspecie.
lees verder...
 20 mei 2005
Nimbio zoekt vervuilde baggerspecie voor reinigend rijpen
Nimbio is op zoek naar vervuilde baggerspecie om een aantal pilotprojecten voor reinigend rijpen op te starten. Reinigend rijpen is een integrale aanpak waarin fytoremediatie een centrale rol speelt, maar niet langer alleen op zichzelf staat.
lees verder...
 18 mei 2005
Studie naar vliedbergen van baggerspecie
MIDDELBURG – Nieuwe vliedbergen in Zeeland. Om op te wonen, voor recreatie – bijvoorbeeld een skipiste – of als natuurpunt. Maar ze worden wel opgeworpen van baggerspecie. De provincie, het waterschap Zeeuws-Vlaanderen en het ministerie van Verkeer en Waterstaat gaan er serieus onderzoek naar doen. Daartoe moet er in Zeeuws-Vlaanderen een proefterp worden aangelegd.
lees verder...
 18 mei 2005
Studie naar vliedbergen van baggerspecie
MIDDELBURG – Nieuwe vliedbergen in Zeeland. Om op te wonen, voor recreatie – bijvoorbeeld een skipiste – of als natuurpunt. Maar ze worden wel opgeworpen van baggerspecie.
lees verder...
 17 mei 2005
Kijkmodellen bewoonbare terpen onthuld
TIEL - Staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen heeft vanochtend in Tiel drie kijkmodellen van de wedstrijd ‘ontwerp een terp van baggerspecie’ onthuld. De terpen leveren een bijdrage aan de bescherming tegen wateroverlast en zijn tevens een veilige oplossing voor overtollige grond uit de rivier. De ideeëncompetitie werd vorig jaar uitgeschreven door Waterinnovatiebron.
lees verder...
 10 mei 2005
Proef met slib bij fietsecoduct A2 bij Beesd
BEESD - Over de snelweg A2 bij Beesd wordt in juni een ecoduct/fietspad gebouwd met vloeibaar slib als ondergrond. Het is een proef van GeoDelft en Boskalis. Zij mogen de pilot uitvoeren, nadat ze vorig jaar een prijsvraag van Rijkswaterstaat hebben gewonnen.
lees verder...
 31 maart 2005
Den Bosch ontwatert baggerspecie in textielworsten
DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch heeft bij het baggeren van enkele watergangen 'geotubes' ingezet. De opgehaalde baggerspecie wordt daarbij van het baggervoertuig naar een locatie verpompt waar waterdoorlatende geotextielen liggen.
lees verder...
 30 maart 2005
Groningse woonterp verrijst op baggerspecie
WINSUM -  Wat te doen met vervuilde baggerspecie? Gewoon na reiniging gebruiken als grondlaag voor een woonterp. Het plan wordt uitgevoerd bij Winsum in Groningen. Baggerprobleem? Welnee. Maak de bagger schoon, leg er een deklaag overheen en bouw er huizen op. Bij Winsum in de provincie Groningen gebeurt het. Daar verrijst de komende jaren een woonterp, compleet met dorpsplein, herberg en een leugenbank voor de sterke verhalen. Grontmij bedacht het plan en stuurde het naar Rijkswaterstaat.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink