waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 11 februari 2005
Onderhoud haven Oss kost miljoenen
OSS - Het plegen van achterstallig onderhoud aan de Osse haven op industrieterrein Elzenburg gaat de gemeente miljoenen euro kosten. Volgens wethouder J. van Loon van Economische Zaken is de afgelopen veertig jaar niets aan onderhoud aan de haven gedaan.
lees verder...
 3 februari 2005
Waterschap Brabantse Delta pakt vijvers Van Sonsbeeckpark aan
Waterschap Brabantse Delta brengt de vijvers in het Van Sonsbeeckpark, tussen de Julianalaan, Irenestraat en de Bernhardsingel in Breda, terug naar de oorspronkelijke diepte en haalt de overtollige planten uit de vijvers. Hierdoor komt er meer zuurstof in het water en dat is gunstig voor de vissen.
lees verder...
 20 januari 2005
Grienden in oude glorie hersteld
DREUMEL - De Grienden in de Dreumelse polder zijn over een paar maanden in oude glorie hersteld. Mensen van GMB-Slibverwerking zijn volop in de weer met het uitbaggeren van een van de drie plassen in het gebied. Volgende week is plas twee, een eindje verderop langs de weg, drie weken lang aan de beurt. De derde plas blijft zoals 'ie is. "Daar is geen beginnen meer aan; die laten we verder verlanden", zo laat een woordvoerder van de gemeente West Maas en Waal weten.
lees verder...
 17 januari 2005
Opknappen kanaal Almelo-De Haandrik in volle gang
ALMELO - De opknapbeurt die de provincie laat uitvoeren aan het kanaal Almelo-De Haandrik is in volle gang. Veel van het werk is al gebeurd en de komende maanden worden de laatste stukken ter hand genomen. Onder meer wordt er een haventje aangelegd, ter hoogte van Mariënberg.
lees verder...
 17 januari 2005
Watergangen polders Lage Grond, Vinkenbuurt en Landgoed Rijnwijck krijgen baggerbeurt
Begin februari start Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden met het uitbaggeren van de watergangen in de polders Lage Grond, Vinkenbuurt en Landgoed Rijnwijck. Deze watergangen liggen in het landelijk gebied tussen Bunnik, Odijk en Zeist. Grote delen van de bagger in deze watergangen is vervuild. De vervuilde bagger gaat per vrachtwagen naar een stortlocatie.
lees verder...
 14 januari 2005
Baggerzand geeft strand Zuidlaardermeer bij Kropswolde facelift
KROPSWOLDE - Het strand aan het Zuidlaardermeer in Kropswolde krijgt een facelift. De zandbodem wordt met 30 tot 50 centimeter opgehoogd met zand dat vrijkomt bij baggerwerkzaamheden op het meer. In totaal wordt 11.000 kuub zand op het strand gespoten middels een grote pijpleiding vanaf het meer.
lees verder...
 13 januari 2005
Inktzwart slib maakt groenstrook vruchtbaar
ZEVENAAR - Inktzwart is het slib dat de kraanmachinist uit de sloot langs de Methen in Zevenaar haalt. Het slib wordt op een rupsachtig voertuig met slibbak gekwakt en naar drie depots op loopafstand gereden om uit te lekken. Van het spoor tot een kleine tweehonderd meter verderop wordt de sloot uitgebaggerd.
lees verder...
 4 januari 2005
Waterschap Brabantse Delta geeft de Engebeek de ruimte
Waterschap Brabantse Delta brengt de Engebeek, vanaf de Heirweg in Roosendaal terug naar de oorspronkelijke diepte. Hierdoor kan het regenwater in de beek tijdens extreme buien sneller doorstromen naar de Nieuwe Roosendaalsche Vliet, zodat bewoners beschermd zijn tegen hoog water. In totaal haalt het waterschap ruim 3.600 kuub bagger ofwel zand en slib uit de beek.
lees verder...
 3 januari 2005
Weg nekt baggerklus
BETUWE - De reconstructie van de Lingewal bij Huissen plaatst het Waterschap Rivierenland voor problemen. Doordat Lingewaard de weg in 2005 opknapt wordt het baggeren en een ton duurder.
lees verder...
 31 december 2004
Opknap hobbelweg Lingewal jaagt Waterschap Rivierenland op kosten
BETUWE - Het baggeren van de Linge wordt volgend jaar een dure grap voor Waterschap Rivierenland. Het orgaan is een dikke ton meer kwijt dan normaal gesproken. Dat komt doordat het bij de te reconstrueren Lingewal langs alternatieve weg slib uit de rivier moet afvoeren. De gemeente Lingewaard laat de weg in 2005 opknappen en wil niet dat zwaar transport over de Lingewal rijdt. Het schap zet nu kranen in, wat 112.000 euro meer kost.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink