waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 14 september 2004
Baggerwerk in Tiel vrijdag van start
TIEL - De eerste grote baggerklus in Tiel na de Tweede Wereldoorlog start vrijdag. Waterschap Rivierenland is gisteren begonnen met voorbereidende werkzaamheden. Tussen volgende week en eind van het jaar wordt een slordige dertigduizend kubieke meter bagger uit het water langs de Nieuwe Tielseweg en uit de Doode Linge gehaald. Wanneer de klus in de Tielse stadsgracht en bij de rechtbank start is nog niet bekend. Deze klus is moeilijker door de mogelijk aanwezige explosieven uit de oorlog. Dit werk is nog niet aanbesteed.
lees verder...
 14 september 2004
Nauwkeurig beeld van uitvoering Dommelproject
Boxtel - Tijdens de informatieavond gisteravond over het project de Dommel door Boxtel in het Waterschapsgebouw van Boxtel kregen de vele aanwezigen een nauwkeurig beeld van de plannen en de tijdstippen van de uitvoering.
Met de vispassage bij de Mgr. Wilmersstraat is al begonnen, en die moet op 1 maart 2005 klaar zijn.
lees verder...
 14 september 2004
Waterschap baggert en verbetert straten bij landgoed Singraven
DENEKAMP - Waterschap Regge en Dinkel gaat de Kampbeek en de Visserij langs de Molendijk in Denekamp uitbaggeren. De waterloop op het landgoed Singraven bevat vervuild slib. Dat is er in de loop der jaren ingekomen uit de riooloverstorten van de gemeente Denekamp.
lees verder...
 7 september 2004
Waterschap baggert in De Meer
CULEMBORG - Het Waterschap Rivierenland is de komende weken druk in Culemborg met het schoon baggeren van het riviertje De Meer. In zon drie weken tijd wordt ruim 4000 kubieke meter baggerspecie van de bodem van De Meer verwijderd.
lees verder...
 7 september 2004
Waterschap Rivierenland baggert in De Meer
CULEMBORG - Het Waterschap Rivierenland is de komende weken druk in Culemborg met het schoon baggeren van het riviertje De Meer. In zon drie weken tijd wordt ruim 4000 kubieke meter baggerspecie van de bodem van De Meer verwijderd.
lees verder...
 6 september 2004
Baggerplan verrast Zutphense schippers
ZUTPHEN - De schippers van de Zutphense Fluisterboten zijn bijzonder teleurgesteld dat de gemeente Zutphen en het waterschap Rijn en IJssel geen voorrang geven aan het uitbaggeren van Berkel en Hoofdgracht. Dit blijkt uit een open brief die de 25 schippers op eigen initiatief naar het college van burgemeester en wethouders hebben gestuurd. Zij hadden zonder meer verwacht dat het deel langs het Rijkenhage en de Berkelsingel prioriteit zou krijgen.
lees verder...
 3 september 2004
Haven Walsoorden uitgebaggerd
WALSOORDEN In de haven van Walsoorden wordt momenteel gebaggerd. Door de stroming slibt de diepe vaargeul dicht waardoor de laad- en loskade voor schepen onbereikbaar zou worden als er niet gebaggerd zou worden. Het is dit jaar de eerste keer dat de vaargeul wordt uitgebaggerd. Dit dient minstens een keer per jaar te gebeuren. Vorig jaar werden de werkzaamheden in november uitgevoerd.
lees verder...
 3 september 2004
Zutphen reinigt grachten
ZUTPHEN - Midden oktober wordt in Zutphen een begin gemaakt met de schoonmaakoperatie van de vervuilde Zutphense stadsgrachten. Dit gaat 2,4 miljoen euro kosten. Rijk, waterschap Rijn en IJssel en gemeente Zutphen betalen ieder eenderde van de kosten. Als eerste zijn de Kerkhofgracht (bij Oude Begraafplaats) en de Binnengracht (langs Martinetsingel) aan de beurt (kosten 700.000 euro).
lees verder...
 1 september 2004
Vijvers in Duiven worden weer schoon
DUIVEN - Het Waterschap Rijn en IJssel begint in november met het baggeren van de vijvers in de gemeente Duiven. In totaal zal het drie jaar duren voordat alle vijvers zijn afgewerkt.  Begonnen wordt met het baggeren van de waterpartijen op bedrijventerrein Nieuwgraaf, de vijvers op het park achter de begraafplaats, de watergang langs de Rijksweg en de watergang langs de Loostraat. De overige onderdelen komen volgend jaar en in 2006 aan de beurt.
lees verder...
 31 augustus 2004
Grote schoonmaak voor verontreinigde Petroleumhaven
De sanering van de Petroleumhaven in Amsterdam is gestart. In deze haven, gelegen aan de zuidzijde van het Noordzeekanaal ter hoogte van de Coentunnel, is de waterbodem zeer verontreinigd met zogenoemde polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAKs) en minerale olie
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink