waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 5 augustus 2004
Waterschap Zeeuwse Eilanden gaat sloten en watergangen baggeren
In augustus start het waterschap met het baggeren van sloten en watergangen. Door regelmatig te baggeren (één keer in de acht jaar) houden we de waterbodem op de juiste diepte en kunnen we de doorstroom van water waarborgen.
lees verder...
 31 juli 2004
Vertraging baggeren zandvang De Vleut
EINDHOVEN – Het leegbaggeren van zandvang De Vleut in de Tongelreep in Eindhoven gaat een stuk langer duren dan was gepland. Het werk in het waterbekken bij de Boutenslaan zou eind juli of begin augustus af zijn, maar dat wordt eind september of begin oktober. De vertraging komt vooral door opstartproblemen van de verwerkingsinstallatie voor het slib bij de A67 in Waalre.
lees verder...
 13 juli 2004
Oorlogstuig kan uitbaggeren Ven vertragen
ALVERNA - De kans is groot dat munitie en een oorlogsvliegtuig in het Wijchens Ven voor vertraging gaan zorgen van de baggerplannen aldaar.
lees verder...
 9 juli 2004
Stadsbagger mag boeren niet treffen
 LELYSTAD - Vertegenwoordigers van de landbouw in het Waterschap Zuiderzeeland proberen te voorkomen dat de agrarische sector straks voor een belangrijk deel moet bijdragen in de kosten van het baggeren van de watergangen en plassen in de Flevolandse steden.
lees verder...
 9 juli 2004
Stadsbagger mag boeren niet treffen
LELYSTAD - Vertegenwoordigers van de landbouw in het Waterschap Zuiderzeeland proberen te voorkomen dat de agrarische sector straks voor een belangrijk deel moet bijdragen in de kosten van het baggeren van de watergangen en plassen in de Flevolandse steden. In dorpen en steden in Flevoland is een grote achterstand in het uitbaggeren van de vaarten en grachten. Waterschap Zuiderzeeland wil de komende jaren een grote inhaalslag maken.
lees verder...
 3 juli 2004
Aanvullend onderzoek moet explosieven uitsluiten
DEVENTER - Medio september moet de sanering van de eerste havenarm in Deventer beginnen. Dan moeten eventuele explosieven zijn verwijderd.
lees verder...
 2 juli 2004
Rietgors dit jaar op de schop
IJSSELMUIDEN - Woonbuurt de Rietgors krijgt eind dit jaar een flinke opknapbeurt. Het groen tussen de woningen wordt aangepakt, er wordt waarschijnlijk herstraat en de speeltuin wordt vernieuwd.
lees verder...
 2 juli 2004
Vijf poldertochten zijn aan baggerbeurt toe
FLEVOLAND - De waterbodems in Flevoland zijn behoorlijk schoon. Dat geldt niet voor het slib in de Ruttensetocht, Creilervaart, Westermeertocht en de Rendiertocht. Ook een aantal singels op Urk is niet schoon.
lees verder...
 1 juli 2004
Linderbeek ‘donor’ voor dijkproject Veenkanaal
De gronden uit de voormalige gemeenten Den Ham en Vriezenveen komen momenteel gebroedelijk op elkaar te liggen. Dat komt omdat het zand uit de Linderbeek wordt gebruikt voor het verbreden van de veendijk in Westerhaar. Het project duurt nog zeker tot halverwege september en kost drie ton.
lees verder...
 25 juni 2004
Duikers vinden veel maar geen bommen
GRAVE - Bootjes, winkelwagentjes, verwarmingsradiatoren. De duikers van de Koninklijke Marine visten vorige week genoeg spul op uit de Maas tussen Grave en Ravenstein. Aan verwachte bommen en granaten uit de Tweede Wereldoorlog werd echter niets geoogst. Ook de aanwezigheid van een in de oorlog neergestort Brits jachtvliegtuig kon door de duikers niet bevestigd worden. Dat meldt De Maaswerken, de organisatie die onder andere verantwoordelijk is voor het vergroten van de waterbergingscapaciteit van de Maas.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink