waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 25 juni 2004
Ministerie betaalt voor schone stadswateren
De schoonmaakbeurt van de Groninger stadswateren kan volgend jaar waarschijnlijk doorgaan. Volgens Roel Voetberg van waterschap Hunze en Aa's verlopen onderhandeling met het ministerie van milieu voorspoedig en ziet het er naar uit dat het ministerie met extra geld over de brug komt.
lees verder...
 25 juni 2004
Waterschap Vallei & Eem trekt ton uit voor saneren riooloverstorten Wageningen
Waterschap Vallei & Eem trekt ruim € 100.000,- uit voor het saneren van twee riooloverstorten in Wageningen. Het gaat om de riooloverstorten aan de Stadsgracht/Lawickse Allee en de Kennedyweg/Churchillweg. De gemeente Wageningen wil op deze twee plaatsen opvangbakken voor rioolwater plaatsen, zodat er minder snel vervuild rioolwater in het oppervlaktewater terechtkomt. Nu komt er bij hevige regenval vervuild rioolwater in het oppervlaktewater in het Binnenveld terecht.
lees verder...
 24 juni 2004
Ruim twaalfduizend kubieke meter vervuild slib beken verwijderd
DELDEN - Ruim twaalfduizend kubieke meter vervuild slib is de afgelopen vier maanden verwijderd uit de beken die vanaf het complex van het chemische bedrijf Servo in Delden in de richting van de Zijtak van het Twentekanaal stromen. Dat is een paar duizend kubieke meter meer dan het Waterschap Regge en Dinkel had verwacht. Een dergelijke overschrijding is niet ongebruikelijk bij dit soort bodemsaneringen.
lees verder...
 24 juni 2004
Ruim twaalfduizend kubieke meter vervuild slib beken verwijderd
DELDEN - Ruim twaalfduizend kubieke meter vervuild slib is de afgelopen vier maanden verwijderd uit de beken die vanaf het complex van het chemische bedrijf Servo in Delden in de richting van de Zijtak van het Twentekanaal stromen. Dat is een paar duizend kubieke meter meer dan het Waterschap Regge en Dinkel had verwacht.
lees verder...
 22 juni 2004
Start proef met baggerpompen in de polder Zeevang
EDAM - In de polder Zeevang start, in het deel dat wordt begrensd door Provinciale weg, Klemweg, IJsselmeerdijk, Oorgat en Noordervesting, een proef met baggerpompen. De komende zeven jaar zullen de agrariërs in het betreffende gebied vrijwel alle (hoofd)waterlopen de komende 7 jaar gaan baggeren met baggerpompen. De enige uitzondering is de Kromme IJe, die door het hoogheemraadschap zal worden gebaggerd met een drijvende kraan.
lees verder...
 21 juni 2004
Waterschap verwijdert slibduinen uit Pekelder Hoofddiep en Oosterdiep
Het Waterschap Hunze en Aa’s begint deze week met het verwijderen van een aantal slibduinen uit het Pekelder Hoofddiep te Nieuwe Pekela en het Oosterdiep bij Wildervank. Uit onderzoek is gebleken dat door het weghalen van deze slibopeenhopingen er deze zomer een vaardiepte van 1,30 meter kan worden gehaald. Dat betekent dat de eerder aangekondigde vaarbeperking (maximale vaardiepte 0,90 meter) kan worden verruimd tot 1,30 meter. Voor volgend jaar staat grootschalig onderhoud van het Pekelder Hoofddiep en het Oosterdiep op het programma.
lees verder...
 18 juni 2004
Limburg betaalt sanering van plas Beesel
BEESEL - Limburg moet de schoonmaak van de Beeselse plas De Rijkelse Bemden, waarin de ambtelijke projectorganisatie de Maaswerken illegaal 180.000 kubieke meter verontreinigd Maasslib stortte, uiteindelijk toch zelf betalen. De saneringskosten, tien tot dertien miljoen euro, gaan gewoon af van het toch al karige budget van de rivierbeveiliging, dat het Rijk ter beschikking heeft gesteld voor Limburg.
lees verder...
 15 juni 2004
Een nieuw baggerbedrijf, gespecialiseerd in kleinschalig baggerwerk
Klaar Baggertechnieken, gespecialiseerd in kleinschalig baggerwerkKLAAR Baggertechnieken BV is een nieuw baggerbedrijf bestaande uit ervaren mensen uitgerust met het allernieuwste baggermaterieel.
Het bedrijf dat afgelopen januari van start is gegaan, heeft een succesvol half jaar achter de rug. Reeds meerdere klanten hebben hun weg naar KLAAR gevonden. Een mooi voorbeeld hiervan is het baggerwerk in het watervillapark  ’Het Hollandse Hout’ te Lelystad.
lees verder...
 15 juni 2004
Slib uit Deventer Havens naar Limburg
De aannemer is begonnen met de saneringswerkzaamheden en voert het slib uit de Deventer havens naar een verwerkingsdepot in Buggenum in Limburg. De komende maanden voert de aannemer Van Oord met het baggerschip Christiaan-P de saneringswerkzaamheden uit in opdracht van Waterschap Groot Salland.
lees verder...
 14 juni 2004
Baggerwerkzaamheden stadsgrachten Culemborg bijna klaar
Sinds half januari wordt er druk gebaggerd in de stadsgrachten van Culemborg. De provincie Gelderland, Waterschap Rivierenland en de gemeente Culemborg hebben hiertoe opdracht gegeven. Een groot gedeelte van de grachten is al schoon. De laatste trajecten worden nu aangepakt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden half juli klaar.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink