waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 18 oktober 2007
Waterschap baggert weeltjes Brilletjesdijk
Het is niet voor zn tijd dat de weeltjes bij Ovezande worden gebaggerd. De bodem is niet alleen flink verland, het water is bovendien erg voedselrijk (groen). Aannemer Bartels is deze week in opdracht van het waterschap begonnen met het baggeren van twee van de drie welen. Een flinke klus aangezien er naar schatting zon 15.000 m bagger bij vrijkomt. De totale projectkosten bedragen 385.000,-, waarvan 100.000,- uit subsidie van de provincie bestaat. Het werk moet half december afgerond zijn.
lees verder...
 28 september 2007
Zwols baggerproject Thorbeckegracht en Achtergracht van start
ZWOLLE - De waterbodems van de Achtergracht en Thorbeckegracht krijgen een grote schoonmaakbeurt. Directeur Annet Augustein van Rijkswaterstaat, gedeputeerde Rietkerk, wethouder van Dooremolen en dijkgraaf Schaap stapten donderdagmiddag 26 september in een baggerbootje. Met een baggerbeugel haalden ze in de Schuttevaerhaven de eerste bagger boven water.
lees verder...
 27 september 2007
Baggeren in de Donge
RAAMSDONKSVEER - Waterschap Brabantse Delta is deze week begonnen met het uitbaggeren van de Donge. De werkzaamheden vinden plaats tussen de A59 en de kruising met het 's Gravenmoerse Gat, tussen Raamsdonksveer en Waspik-Zuid. Ook twee waterlopen die op de Donge uitkomen worden uitgebaggerd. Bij de baggerwerkzaamheden worden zand, slib en andere lagen van de waterbodem verwijderd. Bagger ontstaat doordat plantenresten, afval en bodemmateriaal zich vastzetten op de bodem.
lees verder...
 10 september 2007
Baggeren Seisvest Middelburg na bouwvak
MIDDELBURG - De Langeviele vest is inmiddels klaar en dus verhuist het baggercircus naar de volgende locatie: de Seisvest (water langs Seissingel). Met een zogenaamde zuiger wordt de bagger van de bodem losgewoeld en opgezogen. Via een (deels) drijvende leiding wordt dit afgevoerd naar het depot in de Mortiere. Na de vakantie beginnen ze.
lees verder...
 10 september 2007
Groot onderhoud in komende jaren aan Beatrixkanaal
EINDHOVEN - Het college van Burgmeester en Wethouders van de gemeente Eindhoven heeft onlangs een subsidieaanvraag ingediend in Den Haag. De subsidie is bedoeld voor het vervangen van de beschoeiing van het Beatrixkanaal. Een mogelijke opwaardering van het kanaal is intussen toch een voorzichtig streven van de gemeente geworden.
lees verder...
 30 augustus 2007
Aannemers verwijderen 80.000 kubieke meter water uit Zwanenwater
NOORD HOLLAND - Natuurmonumenten gaat de komende jaren twee duinmeren in het Zwanenwater (NH) baggeren. Met het uitbaggeren wordt het water weer helder en krijgen kranswieren, fonteinkruiden, salamanders en libellen een nieuwe kans
lees verder...
 30 augustus 2007
Twee baggerprojecten binnen waterschap Regge en Dinkel van start
RIJSSEN/HELLENDOORN Vanaf deze week wordt er gebaggerd in de Midden Regge, het riviertje zal gedeeltelijk worden gebaggerd over het traject vanaf de Enterseweg te Wierden tot aan stuw 'Overwaterweg' te Hellendoorn. Vanaf medio september wordt er ook gebaggerd in de Weezebeek, Nieuwe Graven, Bornsebeek en Almelose Aa
lees verder...
 29 augustus 2007
Roode Vaart bij Zevenbergen wordt stukje dieper gemaakt
ZEVENBERGEN - Waterschap Brabantse Delta begint maandag met het uitbaggeren van de Roode Vaart bij Zevenbergen. Het gaat om het zuidelijke deel dat de verbinding vormt tussen de Kristallaan, aan de rand van het centrum van Zevenbergen, en de rivier De Mark. Het gaat met andere woorden om het gedeelte van de Vaart dat ligt ingeklemd tussen de Generaal Allenweg en de Huizersdijk.
lees verder...
 28 augustus 2007
Met de baggerzuiger door park Bloeyendael
UTRECHT - Een oplettend bestuurslid voorkwam schade aan het (water)bodemleven van een uniek natuurgebied midden tussen de bebouwing van Utrecht: verboden toegang voor de schuifboot en vrije doorgang voor de drijvende baggerpomp.
lees verder...
 23 augustus 2007
Inloopbijeenkomsten over sanering Dommel
EINDHOVEN/ NUENEN - Het riviertje de Dommel in Eindhoven wordt de komende jaren stevig onder handen genomen. Onder meer wordt de sterk vervuilde bodem gesaneerd en de beek heringericht, waardoor de natuur meer vrij spel krijgt. In totaal gaat de klus zon dertig miljoen euro kosten. In het project werkt hetWaterschap de Dommel nauw samen met de betrokken gemeenten; Eindhoven, Nuenen en Son en Breugel.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink