waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 6 januari 2004
Schoonmaken vijvers 'volgens de regels'
CUIJK - Het schoonmaken van de vijvers in de Heeswijkse Kampen in Cuijk is geheel volgens de regels van de Flora - en Faunawet gebeurd. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten aan GroenLinks.
lees verder...
 5 januari 2004
Grote schoonmaak Oisterwijkse vennen
Natuurmonumenten begint deze maand met een grote opknapbeurt van het Staalbergven in Oisterwijk.
lees verder...
 1 januari 2004
Uitvoering baggerwerk in Ulrumeropvaart
Het waterschap Noorderzijlvest baggert de Ulrumeropvaart. Deze vaart ligt ten westen van het dorp Ulrum en loopt van het Hunsingokanaal tot in het centrum van Ulrum. De te baggeren lengte bedraagt bijna 700 meter. Het baggeren is nodig omdat niet meer voldaan wordt aan de waterdiepte zoals vastgelegd in de legger van het waterschap. Ondieptes veroorzaken nu problemen voor de recreatievaart.
lees verder...
 24 december 2003
Baggeren is een vieze klus
KLUNDERT - Ze staan nergens van te kijken, de baggeraars die tot half maart ongeveer 90.000 kuub modder uit de Moerdijkse watergangen halen. Maandag haalden ze in Klundert een bootje uit de bagger. Discussie ontstaat pas als ze een paling ontdekken.
lees verder...
 23 december 2003
'Nut van baggeren groter dan schade'
ARNHEM - De baggeroperatie van de watergangen van Arnhem - Zuid zal altijd wat schade met zich mee brengen, maar die schade valt in het niet bij het nut.
lees verder...
 23 december 2003
Grote baggeroperatie Arnhem Zuid
ARNNHEM - Arnhem Zuid staat aan de vooravond van de grootste baggeroperatie uit de geschiedenis. De operatie zorgt voor betere doorstroming van alle watergangen en nieuwe natuur.
lees verder...
 22 december 2003
Achterstand baggerwerk binnen tien jaar ingelopen
Binnen tien jaar hebben vrijwel alle gemeenten in het gebeid van Waterschap Vallei & Eem het achterstallig baggeronderhoud uitgevoerd. In de gemeenten Amersfoort, Ede, Leusden, Nijkerk en Wageningen zal dat zelfs voor 2007 het geval zijn. Deze gemeenten hebben subsidie van de rijksoverheid voor hun baggerplannen gekregen. Bunschoten en Veenendaal staan op de wachtlijst voor subsidie. Dat staat in de voortgangsrapportage, waarvan Dijkgraaf en Heemraden, het dagelijks bestuur van het waterschap, kennis hebben genomen. Het waterschapsbestuur is tevreden over de samenwerking met de gemeenten op dit gebied.
lees verder...
 18 december 2003
Boskalis slachtoffer protectionisme VS
Bean was door branchegenoot Norfolk Dredging beticht van oneerlijke concurrentie. De rechtszaak in North Carolina heeft Bean verloren.
lees verder...
 8 december 2003
Waterschap en gemeente van start met baggerwerk in IJsselstein

Hoogheemraadschap De Stichtse RijnlandenIn week 50 start De Stichtse Rijnlanden met het uitbaggeren van diverse watergangen in het bebouwd gebied van IJsselstein. Het baggeren is een gezamenlijk project van de gemeente IJsselstein en het waterschap. Het waterschap coördineert de werkzaamheden aangezien het merendeel van de watergangen in beheer is bij het waterschap. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemingsbedrijf A. de Heer B.V. uit Polsbroek. Dosco Milieu-advies uit Zwaag begeleidt de uitvoering. De werkzaamheden zullen naar verwachting drie maanden in beslag nemen.

lees verder...
 5 december 2003
Slimme stofzuiger bestrijdt vervuiling
De baggerbedrijven zetten hun mensen zestien uur per dag in om het werk voor Kerstmis te klaren.De vervuiling die ontstond na de brand bij de bandenfabriek Vredestein in augustus, wordt weggehaald met een speciale milieugrijper.
Met het blussen van de brand bij de bandenfabriek Vredestein, zijn met de grote hoeveelheden bluswater zwaar verontreinigende stoffen als benzothiazole en zware metalen zoals zink in het zogenoemde derde pand van het Twentekanaal terechtgekomen, het deel van het Twentekanaal tussen Hengelo en Enschede.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink