waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 16 mei 2003
'Tuinieren' om Brabantse vennen te redden
BREDA - Het lijkt op een soort tuinieren op grote schaal. Heel sterk ingrijpen, grootschalig baggeren, wieden en schoffelen om 'de natuur terug te brengen'. Als dat niet gebeurt, blijft er weinig natuurlijks over van de vennen in ons land, die in Zuidwest-Nederland voorop. Vooral de kwaliteit van de Brabantse vennen is ronduit slecht. Dus 'tuinieren' we in onze vennen. Om ze te redden.
lees verder...
 9 mei 2003
Stinkende modder uit gracht gebaggerd
VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is begonnen met het uitbaggeren van de Schuitvaartgracht. Vrachtwagens rijden af en aan om de stinkende modder af te voeren, voorgoed de stad uit.
lees verder...
 9 mei 2003
Zwemmer en omliggend gebied opgeknapt
Zwaagwesteinde - Meer dan zeven miljoen euro kost het project om de Zwemmer en het gebied er om heen op te knappen. Een hoop geld. Maar het werk levert als het goed is ook veel op: meer natuur, toeristen en de zekerheid van droge voeten. Gisteren ging het project officieel van start. Vertegenwoordigers van de instanties die bij de opknapbeurt van de Zwemmer betrokken zijn, luidden het begin van de werkzaamheden in met een fierljepsprong over een slootje bij de Zwemmer.
lees verder...
 2 mei 2003
Achterstand met uitbaggeren vieze vijvers
De kwaliteit van de vijvers in de stad is beroerd. Veel bewoners klagen hierover. De wijkraad West-Boswinkel heeft de gemeente een brief gestuurd om het probleem onder de aandacht te brengen. Ook in andere delen van de stad zijn veel waterpartijen vies.
lees verder...
 26 april 2003
Nederlandse bouwdelegatie binnenkort naar Irak
Minister De Hoop Scheffer (buitenlandse zaken) zal de Nederlandse bouwdelegatie die naar Irak gaat komende week onder de aandacht brengen van zijn Amerikaanse collega Powell.
lees verder...
 25 april 2003
SARS houdt Nederlandse bedrijven in de greep
De angst om besmet te raken met het virus dat de longziekte SARS veroorzaakt, is enorm. Zo heeft Ballast Ham Dredging de vijf Nederlanders teruggeroepen die werkzaam waren op het kantoor in Hongkong.
lees verder...
 22 april 2003
Baggeren kost Leusden 1,5 miljoen
LEUSDEN - De komende jaren moeten in Leusden alle sloten, vijvers en andere watergangen gebaggerd worden. De kosten ervan bedragen anderhalf miljoen euro.
lees verder...
 18 april 2003
Forse strop op bouw fietsbrug
NIJMEGEN - Nijmegen dreigt fors het schip in te gaan met de bouw van de nieuwe fietsbrug over de Waal. Het in elkaar zetten van de brug voor de Lentse oever gaat ongeveer 3 miljoen euro meer kosten dan waarop oorspronkelijk was gerekend.
lees verder...
 17 april 2003
Opknapbeurt van Zuiderplas
DEN BOSCH - Het strand en de haven van de Zuiderplas in Den Bosch krijgen een ingrijpende opknapbeurt. Zo'n 800.000 kuub slib en zand moeten worden afgezogen. De werkzaamheden die zo'n 30.000 euro kosten, starten eind april en zullen tien dagen in beslag nemen.
lees verder...
 17 april 2003
Vaart Oostburg wordt uitgebaggerd
OOSTBURG - De vaart tussen het terrein van het voormalig Koningin Wilhelmina Lyceum en het fietspad aan de Tragelweg in Oostburg wordt gebaggerd. Waterschap Zeeuws-Vlaanderen begint vandaag in samenwerking met de gemeente Sluis met de werkzaamheden. Zo kan de waterafvoer vanuit de aanliggende wijk en van het voormalige KWL-terrein ook in de toekomst gewaarborgd worden.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink