waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 17 april 2003
Water Henschotermeer weer glashelder
WOUDENBERG - De bodem van het Henschotermeer in Woudenberg is weer schoon. De recreatieplas is grondig onder handen genomen. De zandbodem van het ongeveer dertien hectare grote wateroppervlak is ontdaan van een sliblaag.
lees verder...
 15 april 2003
Baggerwerk blijft gestaag vorderen
URK - Het baggerwerk in de Urker haven vordert de laatste weken voorspoedig. Diverse vorstperioden en een boven verwachting grote hoeveelheid rommel in de haven, zorgden er eerder dit jaar voor dat het tijdsschema onder druk kwam te staan. Volgens projectleider Jan de Waard van de Combinatie Ketelmeer is het nog steeds mogelijk om het werk voor juni af te ronden.
lees verder...
 11 april 2003
Middelburgse gracht weer schoon
MIDDELBURG - De Middelburgse binnengracht is weer schoon. Na zestien maanden zijn de baggerwerkzaamheden onlangs afgerond. De sanering duurde langer dan verwacht vanwege een aantal tegenslagen. Inmiddels zijn alle sporen van het baggeren, waaronder de laad- en losplaats aan het Molenwater, verdwenen.
lees verder...
 4 april 2003
Conver blijft naar oplossingen zoeken
Broveco Machines BV, producent van onder meer kleine maai- en baggerboten van het merk Conver, heeft een snijkopzuiger gebouwd, die tot kraanboot kan worden omgebouwd. Het eerste exemplaar van dit type wordt binnenkort aan een waterschap in het Oosten van Duitsland afgeleverd.
lees verder...
 31 maart 2003
Bagger moet snel weg uit de sloten
WOUDRICHEM - Waterschap Alm en Biesbosch gaat serieus aan de slag met het baggeren van sloten. Vooruitlopend op een meer structurele aanpak, worden op korte termijn de knelpunten in kaart gebracht en aangepakt. Als dat niet zou gebeuren, kan te veel bagger leiden tot vissterfte.
lees verder...
 28 maart 2003
Kwelwater benadeelt landbouw
DOESBURG - Het baggerwerk in de Oude IJssel leidt tot een onverwacht grote hoeveelheid kwelwater dat op naastgelegen landbouwgronden boven de grond komt. Daardoor ontstaat schade voor de omwonende boeren.
lees verder...
 22 maart 2003
Rondje varen in gracht rond leeuwarden kan weer
Leeuwarden – Een rondje varen door de grachten van de historische Leeuwarder binnenstad is sinds vrijdag weer mogelijk. Een pomp op het Schavernek maakte het varen van een rondje sinds 1974 onmogelijk. Het apparaat blokkeerde de doorgang tussen de grachten van de Nieuwestad naar het Schavernek. Gisteren is het apparaat uit de gracht getakeld.
lees verder...
 22 maart 2003
Rondje varen in grachtEN Leeuwarden kan weer
LEEUWARDEN – Een rondje varen door de grachten van de historische Leeuwarder binnenstad is sinds vrijdag weer mogelijk. Een pomp op het Schavernek maakte het varen van een rondje sinds 1974 onmogelijk. Het apparaat blokkeerde de doorgang tussen de grachten van de Nieuwestad naar het Schavernek. Gisteren is het apparaat uit de gracht getakeld.
lees verder...
 21 maart 2003
'Geen overschrijdingen baggerwerk havens’
URK - Wethouder Johannes Koffeman verwacht niet dat het budget voor het baggeren van de Urker havens overschreden wordt. ‘Wellicht wordt op bepaalde punten geld bespaard. Maar ik kan geen zekerheid geven.’
lees verder...
 7 maart 2003
Baggerwerkzaamheden in Zoetermeer
Medio maart start het hoogheemraadschap van Schieland in Zoetermeer in de wijken Rokkeveen en Lansinghage met baggerwerkzaamheden. Doel van het baggeren is het vergroten van het waterafvoerend vermogen van de watergangen en het verbeteren van de waterkwaliteit.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink