waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 25 juni 2007
Zwolse grachten raken zo'n70 miljoen liter slib kwijt
ZWOLLE - De gasfabriek aan de Achtergracht drukt een halve eeuw na de sloop een onzichtbaar maar zwaar stempel op de Zwolse grachtengordel. Zo is het gehalte aan polycyclische aromatische koolwaterstoffen in de waterbodem tot vierhonderd keer zo hoog als toegestaan. Reden voor het waterschap, de provincie en de gemeente om de Zwolse wateren grondig te saneren. De aftrap was gisteravond in het stadhuis, waar buurtbewoners en betrokkenen over het project werden geïnformeerd.
lees verder...
 20 juni 2007
Schoonmaken grachten Sneek gestart
SNEEK - De sanering van de waterbodems in Sneek is vandaag gestart. Als eerste worden de Zwette, de Franekervaart en de Woudvaart aangepakt. Later dit jaar komt ook de Geeuw, Grootzand, Kleinzand en Prins Hendrikkade aan de beurt.
lees verder...
 13 juni 2007
Baggeren moet watersnood voorkomen
ENSCHEDE - Gemeenten hebben jarenlang weinig aandacht besteed aan het uitbaggeren van waterbodems zoals beken en vijvers binnen de bebouwde kom. Maar de hevige regenval van het voorbije weekeinde heeft de noodzaak daarvan nog weer eens aangetoond.
lees verder...
 8 juni 2007
Geotubes bij het baggeren in Kamerik
KAMERIK - Woerden gaat het bagger- en herstelwerk langs de Wetering in Kamerik anders aanpakken. Maar het is nog onduidelijk of de gemeente helemaal afziet van het opslaan van bagger in speciale buizen in het water, de geotubes. Het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wacht tot Woerden een beslissing neemt.
lees verder...
 28 mei 2007
Sanering vervuilde beken kost 6,9 miljoen euro
ALMELO - Het waterschap Regge en Dinkel en de provincie Overijssel hebben een akkoord bereikt over het saneren van verontreinigde grond in rivieren en beken. De kosten zijn begroot op 6,9 miljoen euro.
lees verder...
 24 mei 2007
Herstel stadsgrachten Tiel 'kwestie van tijd'
TIEL - Het kan misschien nog even duren, enkele maanden of misschien zelfs wel tot in het najaar, maar uiteindelijk worden de stadsgrachten in Tiel helder.
lees verder...
 3 mei 2007
Vissen spartelen in Godwaldtpark
ROOSENDAAL - Buurtbewoners en bezoekers van het Godwaldtpark reageren hoogst verontwaardigd op de bagger- en schoonmaakwerkzaamheden die de gemeente momenteel laat uitvoeren. In de Dijkwetering in het Godwaldtpark "De vissen lagen, toen ik vanochtend de hond uitliet, letterlijk te spartelen in het slik", meldt een bewoonster van de Carneooldijk. "Alle jonge eendjes en vogelnestjes zijn ook verdwenen. Ik kan het niet meer aanzien. Zoiets doe je toch vr het broedseizoen."
lees verder...
 2 mei 2007
Eerste bak vol in Hasselt: bagger, band en fiets
HASSELT - In Hasselt is gisteren een begin gemaakt met het uitbaggeren van al het stadswater.
lees verder...
 13 april 2007
Langzame huisvrouw zuigt de Ravensteinse gracht schoon
RAVENSTEIN - Een monotoon motorgeluid klinkt boven de gracht in Ravenstein. Aan de overkant zit een man in een wit 'asbestpak' op een soort vlot. Een groene baggerschuit op vlonders met een dikke stofzuigerslang er voor, die de man vanuit zijn glazen cabine met een handeltje telkens langzaam heen en weer door het water beweegt. Een andere man in een oranje hesje in een motorbootje peilt constant met een stok de diepte van de gracht.
lees verder...
 23 maart 2007
Bewoners kijken officieel mee bij Olasfa
OLST - Na jaren van soms heftige discussies op voorlichtingsavonden heeft de provincie Overijssel een grote stap gezet in de richting van omwonenden van het Olasfaterrein. Ze zijn uitgenodigd om in een begeleidingscommissie mee te praten over de volgende fasen van de sanering. Het lijkt er op dat provincie en bewoners hun buik vol hebben van de vroegere gang van zaken.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink