waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 12 december 2001
Kleine modderkruiper legt baggerwerk Betuweroute stil
Het ontgraven van sloten naast de hoofdbaan van de Betuweroute bij Ochten is voorlopig stilgelegd. In het bagger werden kleine modderkruipers ontdekt, een visje van gemiddeld tien centimeter dat onder de Natuurbeschermingswet valt.
lees verder...
 12 december 2001
Nieuwe beschoeiing in binnenvest
Woensdag 12 december 2001 - HULST - Met het aanbrengen van een nieuwe beschoeiing aan de oevers van de binnenvest tussen het Oranjebolwerk en de Dubbele Poort in Hulst is het langdurige karwei, dat begon met het uitbaggeren van de vest, in de laatste fase beland.
lees verder...
 6 december 2001
Uitbaggeren van ondiepten uitgesteld door waterschap
HEERDE Waterschap Veluwe stelt het voorgenomen uitbaggeren van vijf ondiepe plekken in het Apeldoorns Kanaal en de Grift in Heerde nog even uit.
lees verder...
 6 december 2001
Uitdiepen kanaal pas na de winter
EPE - Waterschap Veluwe stelt het uitbaggeren van vijf ondiepe plekken in het Apeldoorns Kanaal en de Grift nog even uit. In de modderbodem hebben zich inmiddels diersoorten genesteld om de winter te overleven. Die zouden met het uitbaggeren mee naar boven worden gehaald of tenminste worden verstoord. Het waterschap heeft de werkzaamheden uitgesteld tot maart.
lees verder...
 5 december 2001
Brisantgranaten gevonden tijdens baggeren bij Wilhelminasluis
ANDEL - Tijdens baggerwerkzaamheden bij de Wilhelminasluis in Andel zijn drie oude brisantgranaten gevonden. Na de vondst werd het werk aan de sluis stilgelegd en zijn politie en de Explosieven Opruimings Dienst ingeschakeld. Ook werd uit voorzorg de brug afgezet met verkeerslichten. Het baggeren gebeurde met een beveiligde kraan.
lees verder...
 5 december 2001
Raalter Wetering domein van baggeraars
ELSHOF - De Raalter Wetering nabij Elshof is tegenwoordig het domein van twee of meer baggeraars. De watergang is dermate dichtgeslibd dat actie noodzakelijk is. De komende weken zijn de baggeraars in touw, want ze vorderen met een snelheid van zo" n vijftig meter per dag.
lees verder...
 4 december 2001
Rupsbandenkraan in Mastenbroek
MASTENBROEK - Waterschap Groot Salland zet deze week voor het eerst een rupsbandenkraan in voor groot onderhoud van weteringen in de polder Mastebroek.
lees verder...
 1 december 2001
Baggerwerk in haven Stavenisse
STAVENISSE - De haven van Stavenisse wordt uitgebaggerd. Het karwei is deze week begonnen en neemt naar verwachting een week of vier in beslag.
lees verder...
 30 november 2001
Wageningen maakt werk van baggeren
WAGENINGEN - Het is beroerd gesteld met de conditie van het open water in Wageningen. Vooral die van het water in de stadsgracht, de vijvers in de Tarthorst en de Rijnhaven laat te wensen over. De enige remedie is uitbaggeren. Daarvan wil het Wageningse college nu serieus werk maken. Burgemeester en wethouders stellen in elk geval voor een ton te steken in het opstellen van een baggerplan.
lees verder...
 28 november 2001
Gemeente geeft 7 ton voor saneren haven
OUDENBOSCH - De gemeente Halderberge legt ruim zeven ton bij om de bodem van de haven schoon te maken. Het karwei kost zes miljoen gulden. Dat geld wordt voor het grootste deel opgehoest door de provincie Noord-Brabant.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink