waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 28 november 2001
Onverwacht leven in Somerense vijver
SOMEREN - Het leegpompen van de Slievenvijver in Someren heeft een aantal opmerkelijke zaken aan het licht gebracht. Door de sterke vervuiling van de vijver leek leven onder water er nagenoeg onmogelijk. De verrassing was deze week dan ook des te groter toen maar liefst 250 grote karpers werden aangetroffen. Ook goudkarpers en grote goudvissen kwamen aan de oppervlakte. De vissen zijn door het aannemersbedrijf Van de Hul en Peeters uit Kampen in de Zuid-Willemsvaart weer uitgezet.
lees verder...
 27 november 2001
Boskalis legt project stil na dood actievoerders
Boskalis heeft noodgedwongen een baggerklus op Sri Lanka moeten stilleggen vanwege hevige protesten van lokale vissers tegen het project. Vorige week werden drie actievoerders door de politie doodgeschoten tijdens een demonstratie.
lees verder...
 27 november 2001
Graafmachines ruimen bommen en granaten
De machines van AVG van het merk Orenstein en Koppel (O&K) die worden gebruiikt voor het ruimen van munitie uit de Tweede Wereldoorlog, zijn voorzien van ofwel een pasklare, zelfontwikkelde " overzet’-cabine danwel af fabriek geleverde speciaal raamwerk. In beide gevallen zijn de machines versterkt met bodemplaten. De machinisten hebben tot nu toe zo’n zeventig stuks munitie geborgen, pas twee keer is er ook iets ontploft.
lees verder...
 24 november 2001
Waterschap klaar met baggeren
STEENBERGEN - Waterschap Het Scheldekwartier is klaar met het baggeren van de Breede Watergang.
lees verder...
 23 november 2001
Baggeren Hurwenen kost 2 miljoen
HURWENEN/DRUTEN - Polderdistrict Groot Maas en Waal in Druten en Zuiveringsschap Rivierenland beginnen in januari in Hurwenen en Rossum met het verwijderen van baggerspecie. Uit 14,5 kilometer A- en B-watergangen wordt in drie maanden tijd 11.000 kubieke meter vervuilde bagger gehaald. De kosten van het project bedragen ongeveer twee miljoen gulden en worden verdeeld tussen polder en zuiveringsschap.
lees verder...
 23 november 2001
Uitbaggeren jachthaven Stavenisse
STAVENISSE - De jachthaven van Stavenisse is deels leeg. Maandag wordt begonnen met het baggeren van de haven. Zo'n 3800 kuub slib wordt weggehaald en gestort in stortvak 14, even buiten de Stavenisser haven.
lees verder...
 23 november 2001
Woonbootbewoners vrezen gas uit kanaalbodem
GRONINGEN (ANP) - Woonbootbewoners in Groningen zijn bang dat giftig gas hun woning binnendringt bij werkzaamheden aan de kanaalbodem. Binnenkort worden grachten in de stad en provincie grondig uitgebaggerd. Een operatie die rond de 40 miljoen gulden kost. "De veiligheid van woonbootbewoners is door het baggerwerk niet gegarandeerd,” meent voorzitter S. Elings van het Woonschepencomite Groningen.
lees verder...
 22 november 2001
Baggeren Ooster- en Westerschenge begonnen
Waterschap Zeeuwse Eilanden is begonnen met het baggeren van de Ooster- en Wester-schenge op Zuid-Beveland. Het baggeren is nodig omdat de gebieden rond Wilhelminadorp en Eindewege last hebben van een te hoge waterstand van het oppervlaktewater. Het bedrijf Dosco Baggerwerken bv uit Zwaag zal de werkzaamheden uitvoeren. De baggerwerkzaamheden aan de Ooster- en Westerschenge duren enkele weken. De totale projectkosten bedragen ongeveer € 90.000.
lees verder...
 17 november 2001
De 'Eco 5' schuifelt langzaam door de Linge
LIENDEN - De 'Eco 5' kruipt door de Linge. De gele boot van het bedrijf Ecobagger heeft wel iets weg van een bijzonder amfibie. Het vaartuig zet zich namelijk vast op drie poten, waarna de 'tentakels' gaan zuigen.
lees verder...
 16 november 2001
Met beunbak en kraan de zandvang te lijf
Vijf- tot zeshonderd vrachtwagens. Zo veel slib laat het waterschap weghalen uit de zandvang in de Voorste Stroom bij Oisterwijk.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink