waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 23 oktober 2001
Baggerwerk Groningen begint in het Reitdiep
Het omvangrijke saneringsproject in Groningen, dat bij elkaar 40,7 miljoen gulden gaat kosten, moet in 2006 geheel zijn afgerond.

Alle wateren in de stad Groningen worden ontdaan van tienduizenden vrachtwagens gevuld met vervuild slib. Twee weken geleden moest het baggerwerk nog uit voorzorg worden uitgesteld in verband met de mogelijke aanwezigheid van bommen uit de Tweede Wereldoorlog in de bodem van het Reitdiep.
lees verder...
 23 oktober 2001
Rijksoverheid subsidieert zich rijk
In de baggerverwerkingswereld gelooft praktisch niemand dat de nieuwe regeling er op 1 januari aanstaande ligt. Maar, zo zeggen deskundigen in die kringen, daarmee loopt het Rijk dan wel miljarden mis, want de subsidie zal alleen maar werken voor rijkswateren.
lees verder...
 18 oktober 2001
Baggerwerk van waterbodems in stad Groningen gaat van start
Op 22 oktober begint in het Reitdiep en Balkengat een omvangrijk saneringsproject van de stadswateren Groningen. Komende jaren wordt ook de bagger opgeruimd in het Oosterhamrikkanaal, vijvers van het Noorderplantsoen, Oude Winschoterdiep, Diepenring, Verbindingskanaal, Eemskanaal, insteekhavens, Hoendiep, Eendrachtskanaal en Helperdiep.
lees verder...
 15 oktober 2001
Scaldis lijdt aan chronische keelpijn
De Westerschelde wel of niet verdiepen? Die vraag wordt binnenkort beantwoord door het Nederlands kabinet. In het Zeeuwse en in Vlaanderen wordt al geruime tijd gediscuteerd over het al dan niet toegankelijker maken van de vaargeul naar de belangrijkste Begische haven. Op landelijke niveau wordt het komende jaar die discussie verder voortgezet.
lees verder...
 9 oktober 2001
Schap baggert gracht
MIDDELBURG - Het waterschap Zeeuwse Eilanden begint medio volgende maand met het baggeren van de Middelburgse binnengracht vanaf de watertoren op het Molenwater tot het sluisje bij de rechtbank.
lees verder...
 4 oktober 2001
Greenpeace baggert in haven
VLISSINGEN - Greenpeace heeft gisteren haar strijd tegen het gebruik van TBT-houdende scheepsverf voortgezet. Op het schip Beluga haalden actievoerders in de Van Cittershaven in Vlissingen-Oost bagger van de bodem, die volgens hen met deze giftige stof is vervuild. Omzichtig werden vijf vaten met bagger gevuld. Wat Greenpeace ermee gaat doen, bleef onduidelijk.
lees verder...
 3 oktober 2001
Baggerwerk in Groningen stagneert door bommen
De grootscheepse baggeroperatie in de kanalen, havens en vijvers van de stad Groningen, die deze week zou beginnen, krijgt een onverwachte wending. Onderzoek in de archieven van het Britse ministerie van Defensie heeft aan het licht gebracht dat bij de start van de baggeroperatie in het Reitdiep gevaar kan optreden.
lees verder...
 3 oktober 2001
Tiel start ondanks bommen en granaten met saneren grachten
TIEL Of nou de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) uit Amersfoort moet wachten op munitieopruimer REASeuro uit Riel, of andersom, het maakt de gemeente Tiel niet uit. Volgend voorjaar wordt begonnen met de sanering van de Tielse grachten, bommen en granaten of niet.
lees verder...
 22 september 2001
Baggeren Oude IJssel vertraagd door conflict
DOETINCHEM/DOESBURG - Een klein conflict tussen een aannemer en Waterschap Rijn en IJssel heeft de baggerwerkzaamheden in de Oude IJssel bij Doetinchem stilgelegd.
lees verder...
 21 september 2001
Fikse vertraging bouw Orangerie
VLISSINGEN - De nieuwe bewoners van het appartementencomplex Orangerie in Vlissingen moeten geduld hebben. Een jaar geleden werd weliswaar aangekondigd dat de woningen in september 2001 klaar zouden zijn, maar dat tijdstip haalt de aannemer bij lange na niet.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink