waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 21 september 2001
Je kas loopt onder en de heren zitten te eten
's-Gravenzande - En weer staat zijn kas vol water. Voor de derde keer in vier jaar tijd ziet Willem Vedder zijn aubergines ronddobberen. Schoon genoeg heeft hij er van. "Dit kan zo niet langer. De heren van het hoogheemraadschap moeten eens wakker worden".
lees verder...
 15 september 2001
Opknapbeurt voor Hoevense Wielen
HOEVEN - Arme brasems, arme karpers. Ze groeiden op in de troebele, maar wonderschone Hoevense Wielen. Nu zijn ze voor altijd verbannen naar een kil bassin ergens in Gelderland, vanwaaruit ze heel misschien nog een nieuwe stek krijgen toegewezen.
lees verder...
 14 september 2001
Vernuftige grijper voor precisie in baggerwerk
Simpele grijpers voor baggerwerk zijn tamelijk eenvoudig te maken: twee onderling, scharnierend verbonden bakdelen die worden geopend en gesloten via kabels. Ze zijn daardoor ook niet duur, maar ze hebben wel een groot nadeel. De sluitbeweging wordt gestuurd door het gewicht van de bakdelen en de bediening met kabels kan ongewenste bewegingen van het geheel veroorzaken, zeker bij het ondervinden van weerstand in het af te graven materiaal.
lees verder...
 29 augustus 2001
"Ontstoppen" Apeldoorns Kanaal komende winter
APELDOORN - 29 AUGUSTUS 2001 - Het Apeldoorns kanaal wordt komende winter op vijf plaatsen 'ontstopt'. Het is de voorloper van een veel grotere baggerbeurt die over enkele jaren gaat plaatsvinden.
lees verder...
 29 augustus 2001
Rekensom verwerking bagger moet over
Het tienjarenscenario bagger verbaast op zich al, omdat bij gelijkblijvend budget en verlenging van de periode waarbinnen het probleem moet zijn opgelost van 10 naar 40 jaar, het probleem alleen maar groter wordt. Dat daardoor steeds meer binnenschepen problemen krijgen omdat ze nog maar gedeeltelijk geladen kunnen varen en de verschuiving van vracht over de weg naar andere vervoersmodaliteiten bemoeilijkt wordt, is nog tot daaraan toe.
lees verder...
 25 augustus 2001
Miljardentekort bedreigt aanpak baggerprobleem
Als de huidige budgetten voor onderhoudsbaggeren, bodemsanering en inhalen van de onderhoudsachterstanden worden gehandhaafd tot 2011, dan blijft 85 tot 90 procent van de baggerspecie nu liggen waar die ligt. De hoeveelheid bagger die dan uit de rivieren wordt gehaald is zelfs onvoldoende om de jaarlijkse aanwas slib in de rivieren te verwijderen. Daardoor worden de problemen voor de scheepvaart groter en vermindert de waterafvoer.
lees verder...
 24 augustus 2001
Naast vissen drijven ook drollen en ratten in de singels
Rotterdam _ Wonen aan een singel is dezer dagen geen voorrecht. Sinds het noodweer van zaterdag worden dag in dag uit kilo's dode vissen uit het door het riool vervuilde oppervlaktewater geschept. Bijkomend probleem is dat door het warme weer in delen van Rotterdam inmiddels botulisme is ontstaan waardoor ook vele ratten, eenden en reigers het loodje leggen. En dan zijn er nog de onfrisse aanblik van drijvende drollen en de misselijkmakende geur. "Dit is echt niet normaal meer,'' zegt een bewoner vol afgrijzen.
lees verder...
 23 augustus 2001
Bod Boskalis voor baggerpoot HBG staat nog als een huis
AMSTERDAM (ANP) - Boskalis is bezig aan een goed jaar met een nettowinst die de eerste zes maanden met 14 procent is gestegen naar 30,1 miljoen euro (f 67 miljoen). Maar het jaar moet nog veel mooier worden: de overname van de baggerpoot HAM van HBG staat nog altijd op de agenda.
Bestuursvoorzitter R. van Gelder van Boskalis raakte woensdag bij presentatie van de halfjaarcijfers helemaal enthousiast toen hij steeds opnieuw met vragen over de eventuele acquisitie werd geconfronteerd. Hij stapte het podium af om via een ruwe schets van een huis op de tekentafel aan te tonen dat het bod van Boskalis aan HBG wel degelijk f 1,25 miljard bedraagt. En niet miljoenen minder zoals anderen (waaronder de HBG-top) willen doen geloven.
lees verder...
 23 augustus 2001
Natuurontwikkeling Oosterschelde in stroomversnelling
ZIERIKZEE (ANP) - De Oosterschelde ontwikkelt zich razendsnel tot een natuurgebied van Europese allure. Het is het grootste toekomstige nationaal park in Nederland, waar het plan-Tureluur in twee jaar tijd tot spectaculaire successen heeft geleid.
Op verschillende plekken aan de zuidkant van Schouwen-Duiveland zijn de eerste resultaten van het plan-Tureluur al zichtbaar, na twee jaar van natuurontwikkeling. Langs de Delingsdijk lopen kluten nerveus te zoeken naar voedsel. Hier en daar steekt een lepelaar parmantig de kop op, en op sommige plekken wordt al brakke vegetatie zichtbaar.
lees verder...
 22 augustus 2001
Rijkswaterstaat laat middeleeuws schip bergen
LELYSTAD (ANP) - Rijkswaterstaat laat in de zomer van 2002 een middeleeuws schip bergen dat in het IJsselmeer voor de kust van Lelystad ligt. Het gaat om een handelsschip uit 1460. Van het type is tot nu toe een ander exemplaar in Nederland gevonden. Dat maakte het Nederlands Instituut voor Scheeps- en Onderwater Archeologie (NISA) in Lelystad dinsdag bekend. Het wrak werd tijdens baggerwerk in de vaargeul tussen Amsterdam en Lemmer ontdekt. Het NISA zal de berging van het schip uitvoeren.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink