waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 17 juli 2001
Vlaanderen mag door met baggerwerk
DEN HAAG - Vlaanderen mag van de gemeenten Terneuzen en Vlissingen voorlopig doorgaan met het reguliere baggerwerk aan de vaargeul in de Westerschelde.
lees verder...
 15 juni 2001
Oevers jagen Hulst op kosten
HULST - Om inkalving van de oevers van het gedeelte binnenvest tussen het Oranjebolwerk en de Dubbele Poort in Hulst te voorkomen moet er een nieuwe beschoeiing worden aangebracht. Het karwei kost de gemeente Hulst ruim 367.000 gulden.
lees verder...
 31 mei 2001
Baggerwerkzaamheden Pastoorswatering in Oegstgeest
Het Hoogheemraad van Rijnland heeft besloten de baggerknelpunten in de Pastoorswatering te Oegstgeest in uitvoering te nemen. Het hoogheemraadschap wil de baggerwerkzaamheden voor de zomerperiode hebben uitgevoerd zodat de overlast in deze periode tot het verleden behoort. De baggerwerkzaamheden worden in opdracht van het hoogheemraadschap uitgevoerd door het aannemersbedrijf Dosco Baggerwerken BV.

De baggerwerkzaamheden van het 1e deel zijn al op 22 mei 2001 begonnen. Het betreft hier het traject ter plaatse van de Van Houdringelaan. Met het 2e deel, vanaf de Van Cuycklaan tot aan de Almondeweg, wordt gestart op 30 mei 2001. In totaal wordt ca. 1.000 m3 bagger verwijderd.
lees verder...
 31 mei 2001
HBG en Ballast Nedam bundelen baggeractiviteiten
AMSTERDAM- Ballast Nedam en HBG zullen hun baggeractiviteiten samenvoegen tot een nieuwe combinatie die zal bestaan uit Ballast Nedam Baggeren (BNB) en Hollandsche Aanneming Maatschappij (HAM). Na maanden intensief onderhandelen hebben beide partijen vandaag een intentieovereenkomst ondertekend.
lees verder...
 24 mei 2001
HBG zoekt alternatieven voor bod op baggerpoot
RIJSWIJK (ANP) - De Hollandsche Beton Groep (HBG) voelt vrijwel niets voor het reuzenbod dat baggeraar Boskalis heeft uitgebracht op haar baggerdochter HAM. Officieel heet het dat HBG het bod nog bestudeert, maar tijdens de aandeelhoudersvergadering van woensdag bleek dat bestuur en commissarissen HAM liever niet naar Boskalis zien vertrekken.
Qua omzet is HAM binnen HBG maar een klein onderdeel, maar de baggerdivisie zorgt wel voor het leeuwendeel van de winst. Boskalis heeft daarom een bod van f 1,25 miljard erop uitgebracht. HBG onthulde woendag dat Boskalis eerder al met een bod van een miljard was gekomen, maar dat is direct afgewezen als te mager. Ook het nieuwe bod is minder hoog dat het lijkt: door allerlei voorwaarden is het f 300 miljoen minder, zegt HBG.
Boskalis ontkende dat direct in een persbericht.
lees verder...
 21 mei 2001
Baggeren aan de Bufferkade in Leiden
MILIEU EN BEHEER - In de week van maandag 21 mei begint de gemeente met baggerwerkzaamheden aan de Bufferkade en de Nassaustraat. Het baggeren zal ongeveer een week duren. Gedurende de werkzaamheden zal de Nassaustraat voor doorgaand verkeer zijn afgesloten. De uitvoerende aannemer zal mogelijk enige parkeerplaatsen in gebruik nemen om de bagger af te voeren. Bron: gemeente Leiden
 16 mei 2001
Gebroederlijk einde baggerproject
Den Haag - Met een emmer aan een hengel verwijderde wethouder W. J. Scholte van leefbaarheid en milieu en bestuurslid drs. W.H.M. Aalders van het Hoogheemraadschap van Delfland symbolisch het laatste restje bagger uit een sloot aan de Beresteinlaan. Daarmee werd het vier jaar durende baggerproject, waarbij ruim 600.000 kubieke meter slib uit de Haagse wateren is gehaald, officieel beëindigd.
lees verder...
 8 mei 2001
Boskalis doet miljardenbod op baggerpoot HBG
PAPENDRECHT (ANP) - Boskalis wil de zeer winstgevende baggeractiviteiten van de Hollandsche Beton Groep (HBG) overnemen voor een bedrag van f 1,25 miljard. HBG zegt het bod "zorgvuldig te bestuderen". Het bod van baggeraar Boskalis komt nog geen jaar na een mislukte fusiepoging van het duo.
lees verder...
 24 maart 2001
Doorsnee sanering blijkt gecompliceerde klus
AVG-Milieutechniek Heijen BV is gespecialiseerd in het saneren van terreinen waar explosieven een risico vormen. Omdat er op het Mauritsveld een kazerne heeft gestaan, was het vermoeden van aanwezigheid van explosieven in Doesburg sterk aanwezig. Na een vooronderzoek door de gemeente Doesburg is AVG-Milieutechniek als expert ingeschakeld. Hoofdaannemer van de sanering is Vries en Van de Wiel BV uit Schagen.

“De kazerne was in de Tweede Wereldoorlog aanvankelijk in gebruik door het Nederlandse leger, later door de Duitsers en tot slot door de Canadezen”, weet bedrijfsleider F. Pas van AVG-Milieutechniek. “De kazerne is aan het einde van de oorlog twee weken lang zwaar beschoten en er is nogal wat munitie gedumpt. Omdat bij dumpingen munitie vaak in het water werd gegooid, is de Looiersgracht ook verdacht.”
lees verder...
 20 maart 2001
Welvarend Boskalis loert op baggerpartner
AMSTERDAM (ANP) - Boskalis Westminster loert op een grote overname. Dat de baggeraar niet wars is van hardhandige aanzoeken, bleek vorig jaar uit het gevecht met het onwillige bouw- en baggerbedrijf HBG. Topman R. van Gelder beseft dat Boskalis inmiddels zo groot is dat baggeraars "zich twee keer bedenken voordat ze met ons op de mat durven".
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink