waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 5 december 2006
Waterschap Hollandsche Delta baggert in Rozenburg
ROZENBURG - Gemeente Rozenburg en waterschap Hollandse Delta baggeren verschillende sloten, singels en plassen binnen Rozenburg. Op 4 december zijn de feitelijke baggerwerkzaamheden officieel begonnen. Wethouder Van de Meer en heemraad Schelling hebben met de eerste baggerschep de werkzaamheden gestart. Het werk zal eind januari 2007 klaar zijn.
lees verder...
 2 december 2006
Bodems Zwolse grachten erg vuil
ZWOLLE - Veilig, gezond en schoon. Op Zwolse waterbodems zijn die drie woorden voorlopig niet van toepassing. In veel Zwols water ligt een laag van 1,70 meter vervuilde bagger. Daar komt de komende jaren verandering in, want gemeente, provincie, waterschap en rijkswaterstaat gaan miljoenen euro’s in het uitbaggeren van watergangen steken.
lees verder...
 29 november 2006
‘Zoeken naar beste oplossing, niet de goedkoopste’
JOURE - Baggeren en geïntegreerde contracten gaan nauwelijks samen. De gemeente Skarsterlân denkt daar anders over en laat het plan van aanpak aan de aannemer over. Het eindresultaat is glashelder, minder meerwerk en minder juristen.
lees verder...
 29 november 2006
Baggerwerkzaamheden Sleattemer Mar van start
FRYSLAN - Volgende week vrijdag 1 december start de provincie Fryslân met het baggeren van vaarwegen in en rondom het Sleattemer Mar. Het betreft het derde baggerwerk in het kader van het Friese Meren Project. De bagger wordt afgevoerd naar het de voormalige zandwinput Easterga nabij het Tjeukemeer. De werkzaamheden zullen voor de start van het vaarseizoen van 2007 zijn afgerond.
lees verder...
 31 oktober 2006
Anderhalf miljoen onderzoek en sanering Dommel in Eindhoven
EINDHOVEN - Waterschap De Dommel wil in het najaar van 2008, samen met de gemeente Eindhoven, beginnen met een grootscheepse opknap- en schoonmaakbeurt van de Dommel. Het werk gaat één ŕ twee jaar duren.
lees verder...
 31 oktober 2006
Baggeren met 'onderwaterbulldozer' in Kloetinge
De baggerwerkzaamheden in de vijvers binnen de bebouwde kom van Kloetinge zijn in volle gang. Vanmiddag wordt er gestart met een 'onderwaterbulldozer' in de 'Vaete' aan het Marktveld en volgende week worden de vijvers aan de Oranjeweg en de ’s-Heer Elsdorpweg gebaggerd. De waterpartij aan de Vijverweg is al gebeurd. Baggeren heeft een positief effect op zowel de kwantiteit (aan- en afvoer van water) als de kwaliteit (betere leefomgeving voor plant en dier) van het water.
lees verder...
 23 oktober 2006
Het blijft blind graven in bagger
TIEL - Niet voor niets zijn de veiligheidsmaatregelen rond het baggeren van de Tielse stadsgracht streng. Toch moeten er mensen met hun neus bovenop staan, omdat het nou eenmaal hun werk is om de bommen er uit te vissen.
lees verder...
 18 oktober 2006
Houten rekent af met bommen en granaten
TULL EN ‘T WAAL - Scherfwerende doeken, een speciaal uitgeruste graafmachine en ‘tienduizend voorzorgsmaatregelen’. Na dertig jaar uitstel worden sinds vorige week de hoofdwatergangen van Tull en ‘t Waal van bagger en bommen ontdaan.
lees verder...
 7 oktober 2006
Baggeren toont geen bommen maar botten
TIEL - Het uitbaggeren van de Tielse stadsgracht gaat voorspoedig en heeft in de eerste week geen explosieven opgeleverd. Wel diverse andere opmerkelijk zaken. Het baggerschip- met-bombox – een constructie om de binnenstad bij eventuele explosies te beschermen – heeft inmiddels op tien van de vierhonderd verdachte munitielocaties gegraven. Maar er werden geen bommen uit de Tweede Wereldoorlog omhooggehaald.
lees verder...
 5 oktober 2006
Stadsgracht Zierikzee krijgt baggerbeurt
ZIERIKZEE - De zoete gracht van Zierikzee wordt in 2008 gebaggerd. De zoute gracht wordt in 2010 onder handen genomen. Dat blijkt uit het baggerplan van de gemeente Schouwen-Duiveland. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van hengelsportvereniging Oosterschelde, beheerder van de stadsgracht, in vervulling.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink