waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie baggeren
 4 oktober 2006
Baggerwerk vaarten Zwolle Zuid in volle gang (video)
GEERENLANDEN- De komende weken is het waterschap Groot Salland bezig met het baggeren van de watergangen en vaarten in Zwolle-Zuid. Na 25 jaar ligt er zoveel bagger op de bodem dat het onderhoud rondom het water niet mogelijk is. Ook de stankoverlast zorgt voor veel irritaties bij de wijkbewoners.
lees verder...
 4 oktober 2006
Halderberge pakt vervuilde waterbodems aan
OUDENBOSCH – Halderberge gaat de vervuilde bodems van de gemeentelijke waterpartijen aanpakken. Aanleiding zijn de strengere Europese normen voor schoon water. Als Halderberge niks doet, dreigen sancties uit Brussel.
lees verder...
 27 september 2006
Miljoenen voor slib uit Kanaal Tiel
TIEL/WADENOIJEN - Om het Inundatiekanaal bij Tiel uit te baggeren, trekt de provincie Gelderland flink de portemonnee: er wordt 2,2 miljoen subsidie aan gespendeerd. Aan het begin van deze zomer werd bekend dat de bodem van het kanaal aan de westkant van Tiel zeer zwaar verontreinigd is. Er werden vooral veel zware metalen aangetroffen. De laag af te graven slib varieert van dertig centimeter tot anderhalve meter.
lees verder...
 19 september 2006
Grootscheepse baggeroperatie in Leiden van start
LEIDEN –op donderdag 7 september is het baggeren van de stadswateren in Leiden officieel van start gegaan door het oplaten van circa 1.000 ballonnen door hoogheemraad Van der Hoeven van het hoogheemraadschap van Rijnland en wethouder Steegh van de gemeente Leiden.
lees verder...
 19 september 2006
Unieke BomBox in actie, Schoonmaken stadsgracht Tiel gaat beginnen
De komende weken drijft een grote, stalen kolos in de stadsgracht van Tiel: de BomBox. Op de bodem van de stadsgracht liggen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog, die bij het baggeren kunnen ontploffen. Daarvoor is een stalen constructie ontworpen die veilig baggeren mogelijk maakt. De BomBox is speciaal voor dit project ontwikkeld.
lees verder...
 19 september 2006
Wachten op nieuwe natuur met een haventje in Olst
OLST - Een nieuw uiterwaardenlandschap in ‘Olst-noord’ met een passantenhaventje. Het is nog toekomstmuziek, maar voor de exploitanten van restaurant Bökkers Mölle reden om de stank van het Olasfaterrein voor lief te nemen.
lees verder...
 16 september 2006
Baggerwerk in vijvers Schiedam stuit op onbegrip
SCHIEDAM - Met verbazing heeft Dennis van de Berg gisteren de baggerwerkzaamheden bij hem in de wijk aanschouwd. Als bestuurslid van de Bewoners Vereniging Schiedam-Oost zegt hij immers te weten dat de modder in de vijver aan de Snelliussingel zwaar is vervuild.
lees verder...
 6 september 2006
Baggerboot maakt Hoofdgracht Zutphen schoon
ZUTPHEN - De uitdrukking ‘langzaam maar zeker’ is bij uitstek van toepassing op de baggerboot die gisteren op de Hoofdgracht in Zutphen te vinden was nadat hij eerst een tijdje de Berkel van bagger had ontdaan.
lees verder...
 6 september 2006
Waterschap en gemeente baggeren vijvers en singels in Ede
Gemeente Ede en Waterschap Vallei & Eem zijn deze week begonnen met het baggeren van vijvers en singels in de wijken De Rietkampen en Frankeneng. Tegelijk met het baggeren vervangt het waterschap 13,5 kilometer oeverbeschoeiing. Het werk is naar verwachting in december klaar.

lees verder...
 4 september 2006
Verdieping Maas tussen Grave en Ravenstein van start
MAASTRICHT - Aannemer Boskalis is afgelopen week begonnen met de verdieping van de Maas tussen Grave en Ravenstein. Over een lengte van circa vijf kilometer wordt de Maas drie meter verdiept.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink