waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie depots
 26 september 2007
Ze komen niet weg met te veel vies slib
LETTELE - Hun opstelling laat aan duidelijkheid niets te wensen over: sectorhoofd Chris Griffioen en dagelijks bestuurslid Godelieve Wijffels van het Waterschap Groot Salland (WGS) staan achter het standpunt van de bewoners over de Linderveldplas.
lees verder...
 25 september 2007
Bagger lekt uit depot bij Doel
DOEL (BELGIË) - De omgeving van containerhaven Het Deurganckdok op de linker Scheldeoever bij Doel is zondagmiddag overspoeld door een enorme hoeveelheid slib en bagger. Dat gebeurde nadat een breuk ontstond in de dijk van een slibdepot. Er lekte naar schatting 350.000 kubieke meter bagger weg. De breuk ontstond volgens de brandweer van Beveren vermoedelijk nadat een toezichthouder vergeten was de pompen in het bekken uit te schakelen.
lees verder...
 31 augustus 2007
Een wondertje in de Kaliwaal
DRUTEN - De zandput Kaliwaal bij Druten wordt volgestort met vervuild baggerslib. Na bijna dertig jaar strijd met omwonenden is daarmee in 2003 al gestart. Maar de nieuwe eigenaar van de Kaliwaal tekent deze week vrijwillig een convenant. Zo kan het dus ook.
lees verder...
 29 augustus 2007
Protest Lettele tegen dumpen slib
LETTELE - Uit protest tegen de dump van slibafval in zandwinning Linderveld bij Lettele, heeft de gemeente Deventer woensdagavond handtekeningen aangeboden gekregen.
lees verder...
 29 augustus 2007
Tijdelijk baggerspeciedepot op terrein in buitengebied Zoelen
MAURIK/ZOELEN - Op een terrein aan de Broeksteeg in Zoelen komt tijdelijk een baggerspeciedepot. De bagger is volgens het Waterschap Rivierenland, de opdieper van het spul, niet vervuild. Het zou gaan om slib uit de categorie nul, één en twee. Het terrein waar het baggerspecie tijdelijk wordt gestort, is eigendom van de gemeente Buren en meer dan twee hectare groot.
lees verder...
 28 augustus 2007
Uitspraak slibstort in de Ingense uiterwaarden over maanden
DEN HAAG - De Raad van State moet beslissen of het milieutechnisch gezien verantwoord is om een baggerspeciedepot te maken in de Ingense uiterwaarden. Omdat omwonenden vinden van niet en de province Gelderland van wel, diende daarover gisteren een zaak bij het rechtscollege in Den Haag.
lees verder...
 23 augustus 2007
APB bezorgd over slib voor plas Linderveld
LETTELE - Duizend vrachtwagens per week door de kleine kern van Lettele, dat is de vrees van Algemeen Plattelands Belang. Maar nog veel erger kan het zijn als er in de Linderveldplas vervuild slib wordt gestort, en daar is APBbang voor.
lees verder...
 13 juli 2007
Dura Vermeer heeft smaak van bagger te pakken
HOEK VAN HOLLAND - Dura Vermeer werkt in de buurt van Hoek van Holland aan een lucratieve baggeroperatie. In tien jaar tijd koopt de aannemer 2,2 miljoen kuub lichtverontreinigde bagger in. De aannemer heeft het spel tussen vraag en aanbod onder de knie. “Dit jaar zitten we aardig volgeboekt”. Honderden vrachtwagens rijden elke maand af en aan. Gevuld met gemiddeld 20 tot 25 kuub vervuild bagger. Zo nu en dan wijst milieucoördinator Gert van der Hof (Dura Vermeer) chauffeurs op hun rijgedrag. Verder heerst er rust op de slib- en grondbank Waterweg in de Buiten Nieuwlandse polder West.
lees verder...
 30 maart 2007
Baggerdepot kan overdadig hemelwater opvangen
Laaggelegen gebieden hebben zowel last van water als van dichtslibbende waterwegen, en het tweede probleem kan het eerste versterken. Zou de tijdelijke opslag van overdadig hemelwater niet zijn te combineren met tijdelijke opslag van baggerspecie.
lees verder...
 30 maart 2007
Zwolle gooit zandplas in uiterwaarden vol
ZWOLLE - De gemeente Zwolle krijgt vrijwel zeker toestemming om vervuilde grond te storten in een voormalige zandwinplas in de Scheller - en Oldeneler Buitenwaarden (de kolk van Grooten) achter Zwolle - Zuid. De provincie Overijssel heeft het plan beoordeeld en reageerde gisteren alvast positief. Het plan moet nog wel worden bijgesteld om te voldoen aan de provinciale toets op het gebied van grondwaterbescherming, natuur en recreatief medegebruik.
lees verder...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink