waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie depots
 6 september 2004
Natuur gedijt goed op een eiland van slib
DRONTEN - Het begon als enkel klei en zand. Zes jaar na de aanleg van het slibdepot IJsseloog is er een waar natuurgebied ontstaan. Reeën, mollen, zeldzame paddestoelen en vele soorten vogels: ze zijn allemaal te vinden op het eiland in het midden van het Ketelmeer.  Vanaf de dijk is het al te zien. Zomaar, midden in het Ketelmeer, ligt een bebost eiland. Het gebied bestaat uit een baggerdepot, een werkhaven en een natuurgebied.
lees verder...
 11 augustus 2004
Rijkswaterstaat ruimt slibdepots Hof van Twente
HOF VAN TWENTE - Rijkswaterstaat gaat, op verzoek van de gemeente Hof van Twente, twee kleine depots met baggerspecie langs het Twentekanaal opruimen. De depots dateren uit de jaren dertig, toen het kanaal werd gegraven. Rijkswaterstaat gebruikte ze om er zand en slib uit de naastgelegen zandvangen op te slaan.
lees verder...
 11 augustus 2004
Verwerking bagger tot kunstgrind nog geen alternatief
AMERSFOORT - De provincie Utrecht ziet de verwerking van bagger tot kunstgrind nog steeds niet als volwaardig alternatief voor de stort van bagger in een gepland depot bij de Amersfoortse wijk Vathorst.
lees verder...
 5 augustus 2004
Ander plan voor depot met bagger
WOERDEN - Het geplande baggerdepot langs de Houtdijk tussen Woerden en Harmelen moet honderd meter verschoven worden. Dat vindt de Stichting Hugo Kotestein, die de door het hoogheemraadschap aangekochte locatie pertinent afwijst.
lees verder...
 28 juli 2004
Terneuzen wijst voorstel Koegors af
TERNEUZEN – Het door Terneuzense bestuurders lang verbeide schikkingsvoorstel van de landsadvocaat maakt nog geen einde aan de affaire rond vestiging van een slibdepot in de Koegorspolder.
lees verder...
 27 juli 2004
Slibstort in Ingen vergelijkbaar met Amsterdam

INGEN - Omwonenden van de Ingensche Waarden vrezen grote gevaren voor het grondwater en de bodemkwaliteit. Ervaringen in Amsterdam spreken dat gevoel tegen. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Hoe groot is de kans dat verontreinigd slib in een grote diepe put de omgeving, het grondwater en het oppervlaktewater vervuilt? ’In geen tienduizend jaar’ zegt de initiatiefnemer van de slibstort in de Ingensche Waarden, ’niet te vermijden’ zeggen milieupartijen en omwonenden.

lees verder...
 27 juli 2004
Tijdelijk slibdepot aan Kattenleger
BEMMEL - Even ten zuiden van de Kattenleger tussen Bemmel en Elst wordt een slibdepot ingericht. Het depot, een initiatief van de Grondbank Midden - Nederland, wordt slechts vijf jaar gebruikt.
lees verder...
 27 juli 2004
Tijdelijk slibdepot aan Kattenleger te Bemmel
BEMMEL - Even ten zuiden van de Kattenleger tussen Bemmel en Elst wordt een slibdepot ingericht. Het depot, een initiatief van de Grondbank Midden - Nederland, wordt slechts vijf jaar gebruikt. Het depot wordt ongeveer zeven hectare groot, zo'n veertien voetbalvelden bij elkaar. Het depot wordt begrensd door een aarden wal van maximaal 1,25 meter hoog. Dat maakt het mogelijk een laag van tachtig centimeter baggerspecie op te slaan.
lees verder...
 23 juli 2004
Resultaten slibstort Amerikahaven gunstig voor berging Ingen
Omwonenden van de Ingensche Waarden vrezen grote gevaren voor het grondwater en de bodemkwaliteit. Ervaringen in Amsterdam spreken dat gevoel tegen. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
lees verder...
 23 juli 2004
Wachten op bod in slibzaak
TERNEUZEN – De gemeente Terneuzen wacht nog steeds op een schikkingsvoorstel van de landsadvocaat in de kwestie rond het slibdepot in de Koegorspolder.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink