waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie depots
 29 april 2004
Waterschap Rivierenland wordt aandeelhouder van Grondbank GMG
Waterschap Rivierenland is aandeelhouder geworden van de Grondbank GMG te Arnhem. Hiermee bevestigen beide partijen een voorgenomen duurzame samenwerking bij de verwerking van baggerspecie, die de komende jaren in grote hoeveelheden in het landelijk en stedelijk omgeving van het rivierengebied zal vrijkomen.
lees verder...
 28 april 2004
Alternatief baggerstort ter discussie
De gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht staan opnieuw lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om het geplande baggerdepot bij de wijk Vathorst.  Amersfoort rekent erop dat er gauw een alternatief is voor de stort, de provincie ziet de zaak nog somber in. Beide overheden trekken hun conclusie op basis van hetzelfde onderzoeksrapport naar alternatieven voor de stort. Onderzoeksbureau MMG Advies zet daarin uiteen wat voor mogelijkheden er -op termijn- zijn voor de verwerking en stort van vervuild slib op een andere plek dan bij Vathorst.
lees verder...
 10 april 2004
Slibdepot bij Zelzate groter
ZELZATE - De Vlaamse regering wil het immense slibdepot op de westelijke oever van het Kanaal Gent-Terneuzen bij Zelzate met minstens vijftien hectare uitbreiden. Er is een Ruimtelijk Uitvoeringsplan in de maak, waarin de mogelijkheden worden aangegeven. De Administratie Waterwegen en Zeewezen van de Vlaamse Gemeenschap (AWZ), die beschikt over een vergunning om tot september 2011 in het depot Callemansputte te storten, werkt aan een uitbreidingsplan. Volgens voorlopige onderzoeksresultaten zou alleen al voor 900.000 kubieke meter extra ruimte kunnen worden gecreëerd, onder meer door het afgraven en verwerken van een deel van de slibberg. Daarnaast zou het depot dan ook nog kunnen worden uitgebreid.
lees verder...
 8 april 2004
VROM eist uitleg over slibdepot in Eibergen
EIBERGEN - De regionale milieu - inspectie van het ministerie van Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordeningen en Milieu (VROM) eist opheldering van de gemeente Eibergen over de situatie van het slibdepot op de Nieuwe Maat. Eibergen heeft de gevraagde informatie inmiddels opgestuurd. Het tijdelijke slibdepot in het park leidde tot bezorgdheid bij de Ledenwerkgroep SP Eibergen. De Socialistische Partij volgde daarna met stijgende verbazing de discussie over de omstreden ligging van het depot in de gemeente.
lees verder...
 5 april 2004
Staatssecretaris Schultz boos op Terneuzen
Staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat dreigt juridische stappen te ondernemen tegen de  gemeente Terneuzen. De gemeente weigert in te stemmen met de komst  van een baggerspeciedepot op haar grondgebied. De staatssecretaris  vindt dat oncollegiaal, zo heeft ze vrijdag in een boze brief aan  de gemeente geschreven. De Zeeuwse regio zit volgens haar te  springen om mogelijkheden om de bagger in de buurt te kunnen  opslaan. 
lees verder...
 1 april 2004
Zicht op andere regels baggerstort

AMERSFOORT - In juni worden de resultaten verwacht van een onderzoek naar een efficiëntere manier van het storten van bagger. Het Rijk sluit daarover dan een overeenkomst met provincies en gemeenten die stortplaatsen op hun grondgebied hebben. Met de overeenkomst komt een oplossing voor de Amersfoortse baggerproblematiek mogelijk een stap dichterbij.

lees verder...
 23 maart 2004
Slibdepot Zoelen van de baan
TIEL - Het omstreden slibdepot bij Zoelen lijkt van de baan. Dat blijkt uit een voorstel voor de vergadering van het Waterschapsbestuur aanstaande vrijdag. De stadsgracht in Tiel, de Doode Linge en het water langs de Nieuwe Tielseweg en de Plantage moet geschoond worden van zeer verontreinigde baggerspecie. Om van de bagger af te komen, zou het Waterschap een ontwateringdepot aanleggen aan het eind van de Doode Linge, net onder Zoelen.
lees verder...
 10 maart 2004
Depot met vervuild slib hermetisch
De keuze voor een slibdepot op park De Nieuwe Maat in Eibergen wordt door deskundigen als ‘ongelukkig’ omschreven. Direct gevaar voor de volksgezondheid is er echter niet. Om onbevoegden buiten de deur te houden, staan er hekken om het depot waarin zwaar vervuild slib tijdelijk is opgeslagen. Dat is onvoldoende, vindt de gemeente Eibergen. Er volgen meer maatregelen.
lees verder...
 9 maart 2004
Verwerking baggerspecie binnen Eastersanding
Voor de verwerking van baggerspecie in Noord-Nederland kan sinds 22 maart 2000 gebruik worden gemaakt van de depotlocatie Eastersanding te Drachten. Het baggerdepot is aanwezig in een voormalige zandwinput aan De Steven. De opslagcapaciteit van het depot Eastersaning bedraagt circa 3.000.000 m³.
lees verder...
 6 maart 2004
Actiecomité: liever kassen dan slib
SPUI - De Stichting Houdt Woonomgeving Koegorspolder Leefbaar zou er geen bezwaar tegen hebben als er meer dan de geplande zeventig hectare glastuinbouw in de Koegorspolder zou worden gerealiseerd.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink