waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie depots
 2 januari 2004
Actie tegen slibstort op receptie in Buren
INGEN/BUREN - Tien actievoerders in witte overalls, fel gekant tegen een slibstort in de Ingensche Waarden in Ingen, hebben gisteren de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Buren verstoord.
lees verder...
 29 december 2003
Omwonenden tegen nieuw slibdepot
GENT - Bewoners van de Gentse kanaalgemeenten Mendonk, Desteldonk en Sint-Kruis-Winkel verzetten zich tegen de geplande aanleg van een nieuwe stortplaats voor slib en baggerspecie langs de Kennedylaan ter hoogte van het Rodenhuizedok.
lees verder...
 17 december 2003
Provincie Zuid-Holland krijgt omvangrijke slib- en grondbank

Rotterdam - De voormalige baggerspecie Loswal De Bonnen van de gemeente Rotterdam in de Buiten Nieuwlandse Polder West in Hoek van Holland wordt per 1 januari 2004 ingericht voor de be- en verwerking van baggerspecie en grond. Dura Vermeer Infrastructuur en Dura Vermeer Milieu, onderdeel van bouw- en infraconcern Dura Vermeer, starten op de circa 20 hectare grote oude loswal de Slib- en Grondbank Waterweg. De Slib- en Grondbank Waterweg wordt één van de omvangrijkste inrichtingen in de provincie Zuid-Holland. Het depot vormt een aanvulling op het schaarse aanbod van huidige locaties, die baggerspecie en hergebruiksgrond ontvangen.

lees verder...
 16 december 2003
Zoelen lijkt snel van stank verlost
ZOELEN/TIEL - Zoelen en omgeving zijn snel van alle stank verlost. Het composteringsbedrijf op Kellen is aangepast, de zuiveringsinstallatie volgt en de slibstort lijkt van de baan.
lees verder...
 10 december 2003
Baggerdepot bij Zelzate blijft groeien
ZELZATE - De Vlaamse regering wil het storten van baggerspecie in de toekomst tot een minimum beperken. Dat staat in het Ontwerp Uitvoeringsplan Bagger- en Ruimingsspecie dat tot 2 januari ter inzage ligt. Voortaan kan alleen nog niet-herbruikbare en onverwerkbare specie gestort worden. In de Vlaamse Kanaalzone kan dat alleen nog in het immense baggerdepot van Callemansputte op de linkeroever van het Kanaal Gent-Terneuzen bij Zelzate.
lees verder...
 1 december 2003
Bagger van Waterschap Rivierenland wordt gestort in de Kaliwaal
Vanaf 2 december 2003 wordt de eerste bagger in de Kaliwaal gestort. Het betreft onder meer een partij van in totaal ongeveer 5.000 m³, die door Waterschap Rivierenland uit een aantal sloten in de omgeving van Tiel is gebaggerd. Het verwijderen van deze bagger is nodig om een goede en snelle doorstroming van water te garanderen. Daarnaast is een diepere watergang ook gunstig voor de natuur; dieper water is minder onderhevig aan temperatuurswisselingen waardoor de natuur zich beter kan ontwikkelen.
lees verder...
 1 december 2003
Bagger van Waterschap Rivierenland wordt gestort in de Kaliwaal
Vanaf 2 december 2003 wordt de eerste bagger in de Kaliwaal gestort. Het betreft onder meer een partij van in totaal ongeveer 5.000 m3, die door Waterschap Rivierenland uit een aantal sloten in de omgeving van Tiel is gebaggerd. Het verwijderen van deze bagger is nodig om een goede en snelle doorstroming van water te garanderen. Daarnaast is een diepere watergang ook gunstig voor de natuur; dieper water is minder onderhevig aan temperatuurswisselingen waardoor de natuur zich beter kan ontwikkelen.
lees verder...
 21 november 2003
‘We zoeken wel andere baggerlocatie’
UTRECHT/AMERSFOORT - De provincie heeft, in samenwerking met Amersfoort, wel degelijk serieus naar andere locaties gezocht voor een baggerdepot, verzekert provinciebestuurder J. Binnekamp. Volgens de gedeputeerde wordt ook nog steeds intensief onderzoek gedaan naar alternatieven zodat eventueel geen bagger naast nieuwbouwwijk Vathorst hoeft te worden gestort.
lees verder...
 20 november 2003
‘Met zijn allen tegen de bagger’

AMERSFOORT - Politiek Amersfoort wil massief een vuist blijven maken tegen de komst van een baggerstort.

lees verder...
 14 november 2003
Alerte boer geeft vleugellam college laatste zetje moeras in
AMERSFOORT - De baggerstort is het moeras voor het Amersfoorts college gebleken.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink