waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie depots
 2 december 2002
Start procedure milieueffectrapportage Bosscherwaarden
Als het aan initiatiefnemer De Ingensche Waarden B.V. ligt, zal op termijn zandwinning en baggerberging plaatsvinden in de Bosscherwaarden, een uiterwaardengebied tussen Beusichem en Wijk bij Duurstede. Het bedrijf heeft hiertoe op 2 december een startnotitie ingediend bij de provincie Utrecht, waarmee de procedure voor de verplichte milieueffectrapportage voor omvangrijke projecten officieel is begonnen.
lees verder...
 29 november 2002
Nieuwe methode voor afdichting onderwaterbodems
Waterbouwer M. Zwiersen heeft een methode bedacht voor het maken van afdichtingen onder water, die zowel civieltechnisch als financieel aan moet spreken. Testen van de methode laat hij aan anderen over.
lees verder...
 28 november 2002
Schoonmaak grachten in Tiel half jaar uitgesteld
TIEL - De schoonmaak van de stadsgrachten en de waterpartijen bij De Plantage in Tiel wordt uitgesteld. De bedoeling was dat de gemeente in het voorjaar van 2003 zou starten, maar waarschijnlijk gaan de werkzaamheden pas in september van start.
lees verder...
 28 november 2002
Slibdepot opnieuw in raad
HOOG-KEPPEL - Het slibdepot in Voor-Drempt blijft de gemoederen in de gemeenteraad van Hummelo en Keppel bezig houden. Dit keer was het raadslid Huntelaar van de CDA die zich afvroeg of het college door moest gaan met de bodemprocedure.
lees verder...
 26 november 2002
Uitzetten van salamanders tegen slibdepot
TERNEUZEN - De omwonenden van de Koegorspolder hebben weinig vertrouwen in de wil van de overheden om af te zien van vestiging van een slibdepot, een windmolenpark en een mestfabriek in de Terneuzense polder.
lees verder...
 12 november 2002
Lijsttrekkers zijn gul met beloften
AXEL - De lijsttrekkers van de partijen die deelnemen aan de raadsverkiezingen in Terneuzen doen de mensen die moeite hebben met de industrialisatie van de Koegorspolder allerlei beloften waarvan hoogst onzeker is of er uiteindelijk iets van waar te maken is.
lees verder...
 1 november 2002
Groen licht voor Koegorspolder
TERNEUZEN - De gemeenteraad van Terneuzen heeft gisteren met 21 stemmen vr en één stem tegen het licht op groen gezet voor de verdere ontwikkeling van de Koegorspolder. Alleen D66-voorman P. van Nieuwenhuijzen stemde tegen.
lees verder...
 29 oktober 2002
'Geen slibdepot om natuur te sparen'
SLUISKIL - Geen tijdelijke slibopslag aan de Oostkade tegenover Sluiskil. Dat meent ingenieursbureau Witteveen en Bos. Op deze wijze wordt het milieu in de Koegorspolder zoveel mogelijk gespaard en de natuur enigszins op peil gehouden.
lees verder...
 29 oktober 2002
Inspraak slibdepot begint
MOERDIJK - Van de zoektocht naar een plek om verontreinigde rivierslib te bergen is het einde in zicht. Het baggerslibdepot bij de Sassenplaat is doorgelicht met een milieu-effectenrapportage. Vanaf 15 november ligt de wijziging van het bestemmingsplan ter inzage.
lees verder...
 26 oktober 2002
Geen depots in woonwijk
ROOSENDAAL - De bewoners van de Weihoek stappen naar de Raad van State om de aanleg van een baggerspeciedepot aan het Hollewegje tegen te houden. De omwonenden gaan niet akkoord met een nieuw voorstel van de gemeente, die bereid is het geplande depot in de wijk te halveren.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink