waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie depots
 15 augustus 2002
Wanhopig pleidooi Amersfoort vindt geen weerklank
UTRECHT/AMERSFOORT - "Hoeveel miljoen kuub bagger moeten we zelf afvoeren, voordat de provincie Utrecht omgaat?'' De vraag van de Amersfoortse wethouder B.van der Werff (VVD) aan de leden van de Provinciale Planologische Commissie klinkt wanhopig. De complete Amersfoortse delegatie vermoedt dan al dat de aanwijzing tot het stichten van een baggerberging niet kan worden afgewend.
lees verder...
 14 augustus 2002
Bedrijf: steun onze baggerstort bij Lek
Amersfoort - Het bedrijf De Ingensche Waarden uit Vught heeft politiek Amersfoort betrokken bij zijn lobby voor de aanleg van een baggerdepot bij Wijk bij Duurstede.
lees verder...
 10 augustus 2002
Arcadis verbaasd over kritiek op rapport Ingensche Waarden
INGEN/ARNHEM - Onderzoeksbureau Arcadis, dat voor zandwinner De Ingensche Waarden de milieu-effecten van baggerstort in de uiterwaarden onderzocht, is verbaasd over de forse kritiek die zowel provincie als Rijkswaterstaat hebben op het milieu-effecten rapport (mer) dat onlangs is afgerond. "Hier zit meer achter."
lees verder...
 10 augustus 2002
Baggerdepot in Laren
LAREN - Aan de Knibbeldijk in Laren wil het waterschap Rijn en IJssel naast het ven " Op de Flesch" een grote, tijdelijke opslag van baggerspecie realiseren. Het gaat om een depot van circa 2,5 hectare met kades van een meter hoog.
lees verder...
 9 augustus 2002
Provincie wil uitleg over stort
INGEN - De provincie Gelderland accepteert de milieu-effect rapportage (mer) over de baggerstort in de Ingensche Waarden nog niet. GS heeft veel vragen over de werkzaamheden van zandwinner De Ingensche Waarden.
lees verder...
 7 augustus 2002
Amersfoort wekt toorn provincie
UTRECHT/AMERSFOORT - Amersfoort heeft de toorn gewekt van het Utrechtse provinciebestuur, door voorkeursrecht te vestigen op het terrein dat nodig is voor de omstreden baggerberging van afvalbedrijf Smink.
lees verder...
 5 augustus 2002
Hummelo tegen milieuvergunning
HOOG-KEPPEL - De gemeente Hummelo en Keppel verzet zich tegen de milieuvergunning die de provincie Gelderland heeft afgegeven voor het storten van slib in die gemeente. De vergunning geeft het Waterschap Rijn en IJssel het recht om de komende tien jaar slib te storten in het depot in Voor-Drempt.
lees verder...
 5 augustus 2002
Waterschap wacht met smart op depot
TERNEUZEN - 'Met smart wachten', vindt hoofd planvorming Frans Maenhout van het waterschap Zeeuws-Vlaanderen te grote woorden. Maar het zit hem ook niet lekker dat het reusachtige slibdepot in de Koegorspolder bij Sluiskil pas over een paar jaar in bedrijf komt.
lees verder...
 24 juli 2002
Slibstort Ingense Waard geeft milieuwinst
INGEN - Alle protesten tegen de stort van vervuild slib in de Ingense Waarden ten spijt, ziet ondernemer Van Waning ook grote milieuvoordelen. De onrust bij de omwonenden is er niet minder om.
lees verder...
 13 juli 2002
Stad heropent vuur op plan baggerstort
Amersfoort - De argumenten om een stortplaats voor baggerslib aan te leggen achter de vuilstrot van Smink in Amersfoort deugen niet. De provincie Utrecht heeft diverse problemen over het hoofd gezien bij het opstellen van de plannen.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink