waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie depots
 8 april 2002
Provincie ziet geen uitweg voor bagger
Amersfoort/Utrecht - Er is geen betere plek om baggerslib uit de provincie Utrecht op te slaan dan op een nieuwe stortplaats naast de afvalberg van Smink in Amersfoort. Dat blijft de mening van het provinciaal bestuur, blijkt uit het antwoord op vragen van de fracties van VVD en D66 in Provinciale Staten.
lees verder...
 16 maart 2002
Sleeuwijk krijgt twee baggerdepots
WERKENDAM - Op de hoek Transvaal/Deltaweg in Sleeuwijk en ter hoogte van het adres Muggenschans 80 in Sleeuwijk wil de gemeente Werkendam tijdelijk twee baggerdepots aanleggen. Dit in verband met baggerwerkzaamheden die op diverse plaatsen worden uitgevoerd.
lees verder...
 15 maart 2002
Dump baggerspecie stuit op verzet
INGEN - Het dumpen van zwaar vervuilde baggerspecie in zandput bij Ingen stuit op verzet van een groep inwoners. De provincie en het bedrijf Ingensche Waarden willen er acht miljoen kubieke meter bagger in kwijt.
lees verder...
 15 maart 2002
Weigering slibstort in Kaliwaal verworpen
DEN HAAG/DRUTEN - De gemeente Druten moet binnen zes weken duidelijk maken of zij het bedrijf Delgromij alsnog de aanlegvergunning voor het storten van baggerspecie in de Kaliwaal wil geven. De Raad van State, het hoogste rechtscollege in ons land, verwierp namelijk gisteren het hoger beroep van de gemeente Druten tegen een uitspraak van de rechtbank in Arnhem van 28 april 2000. In die uitspraak kreeg Delgromij van de rechtbank gelijk in haar verzet tegen de vergunningsweigering door de gemeente.
lees verder...
 14 maart 2002
Gesprek over bagger weer op gang
AMERSFOORT/UTRECHT- De ruzie tussen de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht over de plannen voor een baggerberging bij afvalbedrijf Smink is uit de wereld. Beide partijen praten weer met elkaar, hebben provincie en gemeente woensdag bekendgemaakt.
lees verder...
 14 maart 2002
Ingen geen 'stortplaats voor het rijk'
INGEN - Een grote groep van verontruste en verontwaardigde burgers uit Ingen trok woensdagavond fel van leer tegen de plannen van Ingensche Waarden b.v. om van de bestaande zandput een depot voor zwaar verontreinigde baggerspecie te maken. De provincie en het bedrijf willen er in de komende vijftien jaar ruim acht miljoen kubieke meter bagger in kwijt.
lees verder...
 28 februari 2002
Politiek Amersfoort maakt vuist tegen baggerplan van provincie Utrecht
AMERSFOORT- Politiek Amersfoort maakt een vuist tegen de plannen van de provincie Utrecht om een veel grotere baggerberging aan te leggen bij de nieuwe wijk Vathorst. Alle dertien oude en nieuwe partijen lieten woensdagavond weten dat zij deze ontwikkeling niet accepteren.
lees verder...
 19 februari 2002
Waterschap zit in maag met vuil slib
TERNEUZEN - De opslagmogelijkheden voor verontreinigd baggerspecie in Zeeuws-Vlaanderen raken langzaam maar zeker uitgeput.
lees verder...
 8 februari 2002
Slib gaat naar de Schansdijk
ZEVENBERGEN - Een deel van het volkstuinencomplex aan de Schansdijk in Zevenbergen wordt gebruikt voor de opslag van baggerslib. Dat heeft wethouder S. Kramer van de gemeente Moerdijk gisteravond tijdens een vergadering van de raadscommissie Financiën en Volksgezondheid meegedeeld.
lees verder...
 1 februari 2002
Schadeclaims vanwege afvalberging maken geen schijn van kans
Dordrecht/Sliedrecht - Schadeclaims die door Sliedrechtenaren worden ingediend vanwege overlast van afvalberging Derde Merwedehaven in Dordrecht maken geen schijn van kans. Dat zegt de Dordtse wethouder F. D. van Heijningen (economische zaken) naar aanleiding van twee claims van inwoners van Sliedrecht, die zeggen schade te ondervinden van de stort.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink