waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie depots
 4 april 2005
Voorlopig geen baggerdepot Vrouwendijk
DEN HAAG/THOLEN Het Waterschap Zeeuwse Eilanden mag het baggerdepot aan de Vrouwendijk in Tholen niet in gebruik nemen. De Raad van State heeft voorlopig de milieuvergunning buiten werking gesteld.
lees verder...
 29 maart 2005
Hollandsch Diep krijgt diepe baggerput
ZUID-HOLLAND - Rijkswaterstaat Zuid-Holland begint na de zomer met de aanleg van het baggerspeciedepot Hollandsch Diep.Verkeer en Waterstaat en de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant wilden al jaren een nieuwe opslagplaats voor vervuild slib en die komt er nu met het nieuwe depot in het oostelijk gedeelte van het Hollandsch Diep aan de westkant van de Sassenplaat. Het depot wordt begin 2008 in gebruik genomen.
lees verder...
 23 maart 2005
Provincie Groningen bakkeleit om bagger met Belastingdienst
AMSTERDAM - De provincie Groningen is niet van plan een milieuheffing te betalen op het storten van bagger in de provinciale depots. De Belastingdienst vindt dat bagger een afvalproduct is en wil daarom een miljoenenheffing opleggen.
lees verder...
 23 maart 2005
Rechter zoekt naar zwakke plek depot
DEN HAAG/ THOLEN Bestuursrechter J. Boll van de Raad van State ging gisteren naarstig op zoek naar zwakke plekken in de milieuvergunning die het waterschap Zeeuwse Eilanden heeft gekregen voor een baggerdepot aan de Vrouwendijk in Tholen.
lees verder...
 17 maart 2005
Slibdepot Bant reden voor actie
BANT - Drie Bantenaren voeren actie om de vestiging van een slibdepot in de buurt van het dorp te voorkomen. Volgens het trio kan Bant rekenen op stank, vliegen, onkruid en andere vervelende gevolgen. Bovendien kan het dorp door het slibdepot niet uitbreiden, menen ze.
lees verder...
 14 maart 2005
Rechter buigt zich over slibverwerking in Buggenum
ROERMOND/BUGGENUM - Kan het bewerken of verwerken van verontreinigd baggerslib op het terrein van de voormalige Maascentrale in Buggenum door de beugel of niet? Tien bewoners uit Buggenum, Haelen en Roermond en de Stichting tot Behoud Leefmilieu vinden van niet en stapten daarom naar de Roermondse rechtbank.
lees verder...
 3 maart 2005
Driebergen krijgt voor tien jaar baggerdepot
DRIEBERGEN - Waterschap de Stichtse Rijnlanden heeft met de gemeente Driebergen een contract opgesteld voor een baggerdepot. De bagger komt uit de watergangen tussen Driebergen, Leersum en Wijk bij Duurstede.
lees verder...
 17 februari 2005
Zuiveringscentrum van water in Haarlo
HAARLO - De rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Bussinkdijk in Haarlo wordt uitgebreid. Op het terrein wordt een opslagloods gebouwd en een depot voor afvalstoffen als baggerspecie, grond, zand en stortsteen.
lees verder...
 15 februari 2005
Baggerdepot in het Hollandsch Diep ligt er in 2008
Dordrecht - Als het aan Rijkswaterstaat ligt, is het nieuwe baggerspeciedepot in het Hollandsch Diep bij de Moerdijkbrug in 2008 een feit . De werkzaamheden beginnen komende zomer en de kosten voor het project worden geraamd op meer dan de vijf miljoen euro.
lees verder...
 8 februari 2005
Komst stort binnenkort duidelijk
AMERSFOORT - Over twee tot drie maanden verwacht Amersfoort duidelijkheid te hebben over de toekomst van de geplande baggerstort bij de wijk Vathorst. De gemeente bespreekt nu met beoogd exploitant Smink of die er nog per se moet komen en of er alternatieve opties zijn.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink