waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2020 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie kwaliteit
 10 januari 2002
Extra gifonderzoek in Stadskanaal
Waterschap Hunze en Aa's wil weten of er verontreinigd slib uit het Ceresmeer in Stadskanaal terecht komt in de sloot achter de woningen aan de Cereskade. Bewoners hebben het vermoeden dat bij een hoge waterstand in het meer, vervuild water terugstroomt naar de sloot. Bij overvloedige regenval staan de aangrenzende tuinen blank. De angst bestaat dat de verontreiniging doordringt in de woonomgeving.
lees verder...
 9 januari 2002
Miljoenenplan voor sanering gasfabrieken
Leeuwarden – Fryslân vraagt van minister Pronk 13,1 miljoen euro om het schoonmaken mogelijk te maken van de 22 terreinen in de provincie waar vroeger gasfabrieken stonden. Zonder rijksgeld is dat in het Noorden niet te betalen, omdat de terreinen hier bij hergebruik relatief weinig opbrengen.
lees verder...
 4 december 2001
Brabant pakt watervervuiling via slootkanten aan
DEN BOSCH - Noord-Brabant gaat de vervuiling van oppervlaktewater via slootkanten aanpakken. Samen met het agrarische bedrijfsleven, de waterschappen en de waterleidingmaatschappijen gaat de provincie boeren stimuleren om pal naast slootjes niet meer te bemesten en geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken.
lees verder...
 31 oktober 2001
Kroonprins: watervervuiling via de lucht aanpakken
ROTTERDAM (ANP) - Kroonprins Willem-Alexander heeft het bedrijfsleven en de overheid dinsdag opgeroepen de watervervuiling via de lucht gezamenlijk aan te pakken. Dat deed hij bij de jaarvergadering van werkgeversorganisatie VNO/NCW in Rotterdam. "Hoewel blijkt dat de vervuiling door rechtstreekse lozingen in het water wel zo ongeveer onder controle is, vertoont de kwaliteit van het oppervlaktewater geen spectaculaire verbetering meer. De oorzaak daarvan wordt gezocht in de vervuiling die onder andere via de lucht in ons oppervlaktewater terechtkomt”, waarschuwde de kroonprins.
lees verder...
 28 september 2001
Greenpeace voert actie tegen productie giftige scheepsverf
VLISSINGEN - Greenpeace wil dat Atofina in Vlissingen-Oost stopt met de verwerking van tributyltin, een giftige stof die in scheepverven wordt toegepast.
lees verder...
 12 september 2001
Lozingenbesluit: agrarische bedrijven gecontroleerd
Een aantal agrarische bedrijven in de gemeenten Weesp, Uithoorn en Ouder Amstel wordt vanaf 11 september 2001 bezocht. Gekeken wordt naar de naleving van onder andere het Lozingenbesluit. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het toepassen van meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Als tijdens het bezoek blijkt dat op bepaalde punten niet voldaan wordt aan de regelgeving, zal aangegeven worden op welke manier voldaan kan worden aan de regels en binnen welke termijn dit moet gebeuren. Bij ernstige overtredingen kan direct worden opgetreden.
lees verder...
 10 september 2001
Stichting De Noordzee vreest chemisch wonderlokaas
UTRECHT (ANP) - Stichting De Noordzee maakt zich zorgen over het gebruik van een chemisch lokmiddel door vooral zeehengelaars. De sportvissers dopen hun aas in een antiroestmiddel, dat voor vissen niet te versmaden blijkt.
lees verder...
 28 augustus 2001
Zijrivieren Maas schoner
LELYSTAD (ANP) - De zijrivieren van de Maas bevatten vorig jaar voor het eerst geen overmatige hoeveelheid diuron meer. Het chemische bestrijdingsmiddel kwam aanzienlijk minder voor dan voorgaande jaren, en bleef vorig jaar ruimschoots onder de wettelijke milieukwaliteitsnorm voor oppervlaktewater.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 5

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink