waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie risico's
 14 juni 2004
Baggeren zwaar beveiligd na vondst oude handgranaten
kolhorn-Volgend jaar gaat het Hoogheemraadschap baggeren in Kolhorn. Dat stond al enige tijd op de agenda, maar nu moet er extra geld gezocht worden voor de operatie vanwege de vondst van twee oude handgranaten in een sloot in het dorp. Van het extra bedrag moeten strikte veiligheidsmaatregelen betaald worden die nodig zullen zijn als de bodem omgewoeld gaat worden. Volgens woordvoerder S. Klein gaat het schap er voor alle zekerheid van uit dat er nog meer explosieven op de bodem liggen.
lees verder...
 27 februari 2004
Ministerie staakt zoektocht gifvaten Andinet
DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Verkeer en Waterstaat staakt  defintief de zoektocht naar de 63 vermiste gifvaten die in december  tijdens een storm over boord sloegen van het Ethiopische schip De  Andinet. Volgens het ministerie wordt met de vermiste vaten op de  Noordzee gezocht naar ,,een speld in een hooibergĒ.  De ministeries van Landbouw, Defensie, Milieu, Volksgezondheid  en Binnenlandse Zaken staan achter het staken van de zoekactie, zo  maakte Verkeer en Waterstaat donderdag bekend. De Koninklijke  Marine gaf vorige week al de hoop op de gifvaten te vinden. 
lees verder...
 29 januari 2004
Gifcontainers bevatten definitief arseenpentoxide
ROTTERDAM - De vaten die de Ethiopische vrachtvaarder Andinet vervoerde, bevatten inderdaad arseenpentoxide. Dat is gebleken na een analyse van de inhoud van de vaten na aankomst in Duitsland. Het gaat hierbij om de vaten die aan boord zijn gebleven tijdens de storm op de Noordzee op 21 december 2003 toen de Andinet een deel van zijn lading verloor. Dat maakte Rijkswaterstaat woensdag bekend.
lees verder...
 22 januari 2004
Eerste gifcontainer Andinet geborgen
DEN HELDER - Bergingsbedrijf Multraship heeft woensdagavond op de Noordzee ten noorden van Texel de eerste van de drie containers met giftig arseenpentoxide geborgen. De Ethiopische vrachtvaarder Andinet verloor de containers tijdens een storm op 21 december afgelopen jaar.
lees verder...
 8 januari 2004
Berging gifcontainers week uitgesteld
DEN HELDER - Door slecht weer is de berging van de drie gifcontainers die voor de kust van Texel in zee liggen, woensdagavond opnieuw uitgesteld. Volgens Rijkswaterstaat is het weer op zijn vroegst over een week goed genoeg om de voorbereidingen te hervatten. De Koninklijke Marine is woensdag wel begonnen met de zoektocht naar 63 vaten met arseenpentoxide, die ook in de Noordzee terecht zijn gekomen.
lees verder...
 5 januari 2004
Toch gif uit Andinet in Noordzee
DEN HELDER (ANP) - Aan boord van de Andinet, het schip dat bijna twee weken geleden tijdens stormachtig weer op de Noordzee drie gifcontainers verloor, zijn circa vijftig lege gifvaten gevonden. Zo’n 5000 liter arseenpentoxide is hierdoor in zee terechtgekomen. Dat meldde de stichting De Noordzee woensdag. Rijkswaterstaat bevestigde dit, maar zei dat het gif zeer snel verdunt en weinig milieuschade heeft veroorzaakt. Een woordvoerder benadrukte wel dat het vorige week afgekondigde negatieve vangstadvies in een zone van 30 bij 30 mijl in het gebied waar de containers liggen, nog steeds van kracht is.
lees verder...
 29 december 2003
Stichting De Noordzee: pesticide doodt alle zeeleven
DEN HELDER (ANP) - De pesticide die zich in de drie containers bevindt die zondag in de Noordzee zijn terechtgekomen, is zo giftig dat alle zeeleven dat ermee in aanraking komt, doodgaat. Dat heeft een woordvoerder van stichting De Noordzee dinsdag gezegd.
lees verder...
 21 oktober 2003
Twentekanaal op zín vroegst over drie maanden weer open
ENSCHEDE - In het meest gunstige geval gaat het afgesloten deel van het Twentekanaal tussen Enschede en Hengelo over drie maanden weer open voor de scheepvaart. Tot die verwachting komt Rijkswaterstaat aan de vooravond van de sanering van de vervuiling die bij de grote brand bij bandenfabriek Vredestein, eind augustus, met het bluswater in het bewuste kanaaldeel stroomde.
lees verder...
 26 augustus 2003
Rijkswaterstaat verwijdert vervuiling in Twentekanaal
ENSCHEDE (ANP) - Rijkswaterstaat verwijdert maandag de vervuiling in het water van het Twentekanaal. Met behulp van een schip worden olieresten, hout en gestold rubber weggehaald, meldde de directie Oost-Nederland. De verontreiniging is afkomstig van de brand vrijdagavond bij bandenfabrikant Vredestein in Enschede. Het opgehaalde vuil gaat naar een afvaldepot. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is het laatste deel van het kanaal tussen Enschede en de sluis bij Hengelo ernstig vervuild met stoffen die met het bluswater in het water zijn gekomen.
lees verder...
 24 juli 2003
Kievitsveld heel snel weer rein
EPE - De vervuiling van het water in recreatieplas Kievitsveld in Emst roept meer en meer vragen op. Tot verbazing van deskundigen is het water van de plas weer schoon. De provincie overweegt het zwemverbod in te trekken.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink