waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie risico's
 14 juli 2003
Aamse Plas kan kleiner en dieper
ELST - De Aamse Plas in Elst kan wellicht in oppervlakte kleiner worden en een beduidend stuk dieper. Dat is een van de opties die in studie is. Het uiteindelijke doel van het onderzoek is het vinden van een betaalbare manier om de met DDT verontreinigde bodem van de waterplas weer schoon te maken.
lees verder...
 11 juli 2003
Onderzoek naar gifwijk
DEN HAAG/MAASSLUIS - Het provinciebestuur van Zuid-Holland is te gemakkelijk omgegaan met de problemen rond de ernstige bodemvervuiling in de Vogelbuurt en de Burgemeesterwijk in Maassluis.
lees verder...
 11 juli 2003
Water al lang verdacht bij vissers
ELST - Leden van de Elster hengelsportvereniging De Rietvoorn weten het al langer. Paling uit de Aamse Plas in Elst kan je maar beter niet via de bakpan op je bord laten belanden.
lees verder...
 21 juni 2003
Borculo dringt aan op ingrijpen waterschap
BORCULO - De gemeente Borculo eist dat er zo snel mogelijk maatregelen worden genomen tegen de vervuiling van de Berkeltak tussen de stuw van Het Elbrink II en de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat. Een brief met die strekking is verstuurd aan het Waterschap Rijn en IJssel.
lees verder...
 19 juni 2003
Hond moet vervuilde Berkeltak mijden
BORCULO - Eigenaars van honden kunnen hun troeteldier de komende weken beter niet in de Berkeltak tussen de rioolzuiveringsinstallatie aan de Graaf Wichmanstraat tot aan de stuw bij de Berkel in de nieuwbouwwijk Het Elbrink in Borculo laten zwemmen.
lees verder...
 23 mei 2003
Gelderland vertrouwt sanering niet meer
ARNHEM - De provincie Gelderland laat alle voor 1990 gesaneerde terreinen opnieuw onderzoeken. Milieu - gedeputeerde Aalderink schat het aantal te saneren terreinen op vijftien. Er is twijfel of de eerste saneringen goed zijn gegaan.
lees verder...
 7 november 2002
Stadskanaal doet onderzoek naar gifvaten
STADSKANAAL (ANP) - De gemeente Stadskanaal stelt zelf een onderzoek in naar de inhoud van vaten die onlangs naar boven werden gehaald in het Ceresmeer. Een van de vijf vaten, die werden opgevist in opdracht van Philips, bleek nog onbekende giftige stoffen te bevatten. Het gaat vermoedelijk om oplosmiddelen. In de overige vaten werden water en sporen van olie aangetroffen.
lees verder...
 1 november 2002
Een op de drie bedrijven loost illegaal op water
LELYSTAD (ANP) - Rond de 30 procent van de bedrijven overtreedt de regels voor lozingen op oppervlaktewater. De meeste overtreders lozen meer of ander afval dan volgens de vergunning is toegestaan. Dat bleek uit onderzoek van het expertisecentrum rechtshandhaving van het ministerie van Justitie, in opdracht van Rijkswaterstaat.
lees verder...
 9 augustus 2002
Steenuil
Uilen zijn nachtdieren, wat betekent dat je ze niet vaak zult zien. Behalve het steenuiltje dan. Dit kleine, amper handgrote uiltje zie je overdag nog wel eens op een schuurtje of in een boom zitten. Waarbij hij zich verraadt door een opmerkelijk gedrag: hij wipt voortdurend met zijn kop op en neer. Alsof hij bloednerveus is.
lees verder...
 5 augustus 2002
DDT tart nu waterschap
TERNEUZEN - Het kan dodelijk zijn voor mens en dier, is daarom al tientallen jaren verboden maar duikt toch nog altijd op in het slib dat het waterschap Zeeuws-Vlaanderen uit zijn waterlopen baggert: DDT.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4 volgende »

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink