waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, slibdepot, automatisering etc.

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Nieuws in de categorie risico's
 24 juni 2002
Boeren dumpen vee in water
GRONINGEN (ANP) - Boeren dumpen hun dode vee massaal in wateren in Groningen en Drenthe, zo stelt het waterschap Noorderzijlvest. Het waterschap heeft dit jaar 180 dode schapen en koeien uit het water gevist.
lees verder...
 26 maart 2002
Gestorte slib schoner dan Maasoever
Uit een tussenrapportage van het ecotoxicologisch onderzoek van het RIVM blijkt dat de illegale stort van verontreinigde slib en grond in Rijkelse Bemden nauwelijks meetbare gevolgen heeft gehad voor het natuurgebied. Vanuit milieutechnische invalshoek is het daarom niet noodzakelijk om af te graven. Uit andere betrouwbare bron wordt bevestigd dat de 200.000 ton gestorte slib zelfs schoner zou zijn dan de onderliggende grond in het natuurgebied.
lees verder...
 21 november 2001
Grond Tielse wijk vervuild
TIEL - De bovenlaag van de grond in de Tielse woonwijken die in de volksmond bekend zijn als De Kolk en de Baggerkuilen is op sommige plaatsen sterk verontreiningd met de metalen koper, lood en zink. Dat blijkt uit een bodemonderzoek in het gebied.
lees verder...
 27 augustus 2001
TNO laat mosselen vervuiling munitie Oosterschelde onderzoeken
ZIERIKZEE (ANP) - TNO gaat onder meer mosselen inzetten bij een onderzoek naar de gevolgen voor het milieu van munitie in de Oosterschelde bij Zierikzee. Mosselen pompen veel water rond en nemen potentieel milieubelastende stoffen op. Daardoor zijn zij zeer geschikt om hele lage concentraties van dit soort stoffen te meten.
lees verder...
 24 augustus 2001
Opnieuw misvormde kikkervisjes in Hollandscheveld
HOLLANDSCHEVELD (ANP) - In enkele sloten in Hollandscheveld zijn deze week opnieuw misvormde kikkervisjes aangetroffen. Vorig jaar werden daar ook al kikkervisjes gevonden die vergroeiingen aan hun achterlijf hadden. Dit jaar zijn er ook vissen gevonden met rare afwijkingen, zoals bulten. Het waterschap Reest en Wieden heeft dit jaar geregeld watermonsters genomen, maar daar is geen enkele keer vervuiling uit gebleken.
lees verder...
 9 augustus 2001
Gevaarlijk gif in Vlaardingse Broekpolder
WAGENINGEN - De bodem van een recreatiegebied in de Vlaardingse Broekpolder is vervuild met levensgevaarlijke concentraties van de uiterst giftige bestrijdingsmiddelen aldrin en dieldrin. Dit stelt onderzoeker W. Ma van het onderzoeksinstituut Alterra in Wb, het weekblad van de Universiteit Wageningen. "De concentraties waarin ze voorkomen zijn erg hoog: als zoogdieren en mensen dit binnen krijgen, kunnen ze acuut sterven", zo stelt Ma in het blad.
lees verder...
 17 juli 2001
Zwemverbod voor Uddelermeer door blauwalg
UDDEL (ANP) - De provincie Gelderland heeft voor het Uddelermeer bij Uddel een zwemverbod ingesteld omdat er veel blauwalg in het water is aangetroffen. De provincie plaatste vorige week al een waarschuwingsbord.
lees verder...
« vorige 1 2 3 4

Pagina

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink