waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, Tientallen ontslagen bij Imtech

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2018 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Tientallen ontslagen bij Imtech
VLISSINGEN - 11 december 2003 - Bij Imtech Marine & Offshore in Vlissingen vallen twintig tot dertig gedwongen ontslagen. Het bedrijf, dat vooral werk verricht voor de Koninklijke Schelde Groep, heeft te maken met een teruglopende markt. De bonden verzetten zich tegen de gedwongen ontslagen. Bij Imtech in Vlissingen werken honderd mensen.

De werknemers zijn, evenals de bonden, begin deze week ingelicht. De sfeer onder hen is volgens CNV-bestuurder metaaltechniek Klazina Tulner, verslagen. ,,Ze moeten het slechte nieuws eerst verwerken. Het is nooit prettig, zeker niet vlak voor kerst, te horen dat je ontslagen wordt.``
Imtech Marine & Offshore is wereldwijd actief op het gebied van ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van elektrotechniek, instrumentatie, werktuigbouw en informatie- en communicatietechnologie.
Opdrachtgevers zijn bouwers van passagiers-, bagger- en defensieschepen, maar ook luxe jachten, offshore platforms en werkschepen.
Imtech Marine & Offshore kampt met een teruglopende markt, doordat het slecht gaat in de scheepsbouw. Ook is er minder werk in de marinesector, zoals bij de Schelde in Vlissingen, één van de opdrachtgevers van Imtech.
,,Zeker in Nederland gaat het een stuk minder in de scheepsbouwsector``, erkent Tulner. ,,Scheepswerven moeten zelfs sluiten.``

Alternatieven
De bonden gaan niet zomaar akkoord met de gedwongen ontslagen. Ze vinden dat er gekeken moet worden naar alternatieven, zoals de flexibele inzet van personeel of omscholing. ,,Imtech is een groot bedrijf en bestaat niet alleen uit Marine & Offshore. Misschien kunnen mensen door omscholing op een andere plek binnen Imtech terecht.``
Volgens Tulner, die gedwongen ontslagen zelfs onbespreekbaar noemt, moet er eerst nog een advies komen van de Ondernemingsraad, gevolgd door besprekingen over een sociaal akkoord.

(door Ab van der Sluis)

datum: 11 december 2003 | bron: Provinciale Zeeuwse Courant |  rubriek: algemeen

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink