waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, Demonstratie amfibievoertuig bij Hollands Noorderkwartier

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Demonstratie amfibievoertuig bij Hollands Noorderkwartier
Onder stralende omstandigheden werd donderdag 19 februari 2004 langs de Nieuwe Dijk te Wervershoof een demonstratie verzorgd met een amfibievoertuig. Het gevaarte dat luistert naar de naam Truxor 4700 is van Zweedse makelij en wordt momenteel aan een aantal waterschappen in Nederland gedemonstreerd. Het voertuig is naast de uitvoering van het maaibeheer ook toepasbaar voor het baggeren van kleine watergangen.

Voeling
De demonstratie had tot doel om enige bekendheid en voeling met de machine te krijgen, alsmede inzicht te krijgen in hoe het bij moeilijke situaties manoeuvreert. Hiervoor werden locaties als een grote drooglegging op kleigrond, steile hellingen, een plasberm met riet en een stuk diepe sloot gebruikt als oefenterrein.

img17.jpg  img18.jpg

Voordelen
Het 1200 kilogram wegende gevaarte is opgetrokken uit aluminium en beweegt zich voort met rupsbanden. Het materiaal zorgt er dus voor dat de Truxor relatief licht is en makkelijk te vervoeren. Een ander bijkomend voordeel van het beperkte gewicht is dat de ondergrond duidelijk minder beschadiging ondergaat. De rupsen zijn voorzien van kammen zodat de Truxor door het water kan peddelen en zowel voor- als achteruit een rondje kan draaien.

Alleskunner
Voor het in en uit het water gaan is een helling van 1 op 2 geen bezwaar, steiler kan ook maar dan moet de grond wel stevig genoeg zijn. Vooral bij het maaien van moeilijk te bereiken plekken is het amfibievoertuig een geweldig hulpmiddel. Naast een maaibalk beschikt de Truxor over accessoires als een graafbak, hark en een maaiharkcombinatie. Meer informatie over het voertuig is te vinden op de site van de Nederlandse importeur.


datum: 8 april 2004 | bron: - |  rubriek: baggeren

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink